Vimbas notīra, nomazgā un filē. Katru filejas gabaliņu apgriež ar ādu uz leju un šķērsām ar asu nazi sīki sagriež tā, lai nesagrieztu ādu, bet asakas ēdot nejustu. Tad ierīvē ar aromātisko sāli. Samaļ saulespuķu sēklas un samaisa ar rīvmaizi. Fileju gabaliņus vispirms apviļā sakultā olā, pēc tam sagatavotajā rīvmaizē. Cep sakarsētā pannā brūnus.
Pagatavo mērci. Sīpolus un sēnes sacep sviestā. Pievieno krējumu, konjaku, sāli, piparus, citronu sulu un uzvāra. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Asari - 4-5lieli Pētersīļu lapas sagrieztas - 1ēd.k Smalki sagriezts ananass - 1glāze Olīveļļa - 1glāze Milti - 3ēd.k. Pipari, sāls - pēc garšas
Pagatavošana:
Asariem notīra zvīņas, izņem iekšas, nomazgā un filē. Sajauc pusglāzi olīveļļas, ananasu gabaliņus, pētersīļu lapas, nedaudz piparus un sāli. Filejas gabaliņus kārtīgi samaisa ar marinādi un liek ledusskapī un vienu stundu ievilkties. Pagatavo mērci: Sajauc olas, 1ēd.k. eļļu, nedaudz piparus un sāli. Asaru filejas pa vienai apviļā miltos, mērcē un rīvmaizē. Cep sakarsētā eļļā no abām pusēm līdz brūnumam. Pasniedot dekorē ar ananasu sķēlītēm.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Foreles fileju apviļā sakultā olā, miltos un cep pannā sakarsētā eļļā brūnas. Gatavo fileju noliek siltā vietā. Pannā ielej saldo krējumu un sāk karsēt. Lēnām pievieno kausēto sieru, spinātus, sāli un citronpiparus. Visu maisot karsē, līdz izveidojās viendabīga masa. Gatavo mērci pārlej forelei. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Butēm ar šķērēm nogriež galvas un nomazgā. Sajauc visas marinādes sastāvdaļas, pārlej butēm un marinē divas stundas. Grilu apslaka ar eļļu. Butes grillē no abām pusēm gatavas. Pasniedz ar dārzeņu salātiem.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Vējzivis - 7-12 nelielas Olīveļļa - pēc vajadzības Kartupeļi - 250gr Sviests - 2ēd.k. Rīvmaize - pēc vajadzības Citronu džems - 1.ēd.k.
Pagatavošana:
Novāra kartupeļus, sakuļ biezenī ar sviestu, pievieno citronu un kanēli. Notīrītās zivis piepilda ar šo biezeni un pa malām iesprauž zobu bakstāmos. Apviļā zivis miltos un cep eļļā 1-2 minūtes no abām pusēm. Pasniedz ar spinātiem.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Līdaku notīra, filē, sagriež porciju gabalos, ierīvē ar pārgrieztu citronu, apviļā miltos, olā un liek cepties eļļā sakarsētā pannā. Uzkaisa sāli. Kad zivs apcepusies, to liek caurspīdīgā, karstumizturīgā traukā. Virsū uzber sarīvētus burkānus un kukurūzu. Visam pārlej pāri majonēzi un uzkaisa citronpiparus. Zivi liek 200grādu sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15-10minūtes.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Zandarta fileju no abām pusēm apcep eļļa. Virsū liek nomizotu un sarīvētu ābolu un sīki sagrieztus ķiplokus. Uzliek kausēto sieru un pielej nedaudz ūdeni. Trauku aizvāko un sautē 15minūtes.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ugunsdrošā traukā iegriež nomizotus kartupeļus. Tad liek gabaliņos sagrieztu lasi. Sīpolus sagriež, apcep un liek uz laša. Pārber ar sāli un pipariem. Nomizo tomātus, sagriež un liek virsū, vēl pārlej kausēto sieru un beigās karstu ūdeni tā, lai visu pārklāj. Liek 200grādu sakarsētā cepeškrāsnī un sautē apmēram stundu. kad izņem no krāsns, pārkaisa ar smalki sagrieztām dillēm.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Samaļ ķimenes, sasmalcina čilli piparu, ingveru un ķiplokus līdz dabū pastu. Asaros iegriež dziļus iegriezumus un tajos iesmērē pastu. Atstāj uz stundu iemarinēties. Sakarsē sviestu pannā un liek tajā zivis. Cep 1-3minūtes no katras puses. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem!
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ir apkopotas līdz šim savāktās receptes vienā krājumā!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Sama fileja - 3-4kg Sīpoli - 2kg Citrons - 2gb Sviests - 100gr Malta paprika - 1.ēd.k Sāls, pipari
Pagatavošana:
Sama fileju sagriež kubiciņos un ieber traukā. Sagriež sīpolus un ber tajā pašā traukā. Klāt pievieno sāli, piparus, malto papriku, izspiež citronus un saspiestos citronus arī liek klāt, pievieno sviestu. Visu samaisa, tad uzliek traukam vāku un atstāj uz divām stundām ievilkties. Tad ver uz iesmiem un gatavo kā jebkuru šašliku.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Zivi no konserviem sasmalcina, pievieno sīki sagrieztas olas, pierīvē ķiploku, pievieno majonēzi un visu samaisa. Dekorē ar pētersīļiem.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Notīra breksi. Izmazgā iekšas un nosusina ar papīra salveti. Uzkaisa sāli. Iepriekš jau novāra 100gr griķus, tā lai nav salipuši. Sīpolu smalki sakapā un sacep un iemaisa putrā. Piepilda breksi ar šo putru un aizšuj ar diegiem tam vēderu. Apkaisa ar pipariem un apviļā miltos breksi, tad apcep uz pannas nelielā daudzumā eļļas. Aplej breksi ar krējumu un liek cepeškrāsnī un gatavo līdz gatavs. Pasniedz ar mazsālītiem gurķīšiem un neaizmirstam izņemt diegus!
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Zivs - 400-500gr Olas - 3-4gb Sviests - 2ēd.k. Sīpoli - 1gb Sāls, pipari - pēc garšas Lauru lapas - 1gb Lociņi - pēc garšas
Pagatavošana:
Zivi novāra nelielā ūdens daudzumā ar sīpolu un garšvielām. Ne ilgāk par 10-15min. Olas novāra atsevišķi, sagriež kubiņos, pievieno karstu buljonu no zivs un sviestu. Zivi izliek dziļā traukā un aplej ar iegūto mērci un apkaisa ar lociņiem. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Zivi sagriež gabaliņos, apsāla, apšļaksta ar citronu sulu, apviļā miltos un apcep līdz garoziņas izveidei. Sōpilus sagriež un apcep līdz zeltaini. Saliek dziļā cepešpannā kārtu ar zivi, kārtu ar sīpoliem, aplej ar pienu, pievieno lautu lapu, piparus. Sautē karstā cepeškrasnī 15-20minūtes. Atsevišķi pasniedz vārītus kartupeļus ar zaļumiem.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)