[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Zivju ēdienu receptes
parcopiDatums: Otrdiena, 04.01.2011, 21:02 | Ziņa # 121
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vimba saulespuķu sēkliņu garozā

Sastāvdaļas:

Vimba - 2gb
Aromātiskā sāls - 1tējk.
Saulespuķu sēklas - 50gr
Rīvmaize - 1-2ēd.k.
Olas - 1gb
Sviests - 100gr
Mērcei:
Sīpoli - 1gb
Gailenes - 400gr
Krējums - 150gr
Konjaks - 1ēd.k.
Citronu sula - 1tējk.
Pipari, sāls

Pagatavošana:

Vimbas notīra, nomazgā un filē. Katru filejas gabaliņu apgriež ar ādu uz leju un šķērsām ar asu nazi sīki sagriež tā, lai nesagrieztu ādu, bet asakas ēdot nejustu. Tad ierīvē ar aromātisko sāli. Samaļ saulespuķu sēklas un samaisa ar rīvmaizi. Fileju gabaliņus vispirms apviļā sakultā olā, pēc tam sagatavotajā rīvmaizē. Cep sakarsētā pannā brūnus.

Pagatavo mērci. Sīpolus un sēnes sacep sviestā. Pievieno krējumu, konjaku, sāli, piparus, citronu sulu un uzvāra. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Trešdiena, 05.01.2011, 16:45 | Ziņa # 122
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Asari ar ananasiem

Sastāvdaļas:

Asari - 4-5lieli
Pētersīļu lapas sagrieztas - 1ēd.k
Smalki sagriezts ananass - 1glāze
Olīveļļa - 1glāze
Milti - 3ēd.k.
Pipari, sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Asariem notīra zvīņas, izņem iekšas, nomazgā un filē. Sajauc pusglāzi olīveļļas, ananasu gabaliņus, pētersīļu lapas, nedaudz piparus un sāli. Filejas gabaliņus kārtīgi samaisa ar marinādi un liek ledusskapī un vienu stundu ievilkties.
Pagatavo mērci:
Sajauc olas, 1ēd.k. eļļu, nedaudz piparus un sāli. Asaru filejas pa vienai apviļā miltos, mērcē un rīvmaizē. Cep sakarsētā eļļā no abām pusēm līdz brūnumam. Pasniedot dekorē ar ananasu sķēlītēm.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Trešdiena, 05.01.2011, 16:55 | Ziņa # 123
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Forele ar siera mērci

Sastāvdaļas:

Foreles fileja - 4gb
Olas - 1gb
Milti - 2ēd.k.
Olīveļļa - cepšanai
Mērcei:
Saldais krējums - 200gr
Kausēts siers - 150gr
Sagriezti spināti - 2ēd.k.
Sāls, citronpipari

Pagatavošana:

Foreles fileju apviļā sakultā olā, miltos un cep pannā sakarsētā eļļā brūnas. Gatavo fileju noliek siltā vietā. Pannā ielej saldo krējumu un sāk karsēt. Lēnām pievieno kausēto sieru, spinātus, sāli un citronpiparus. Visu maisot karsē, līdz izveidojās viendabīga masa. Gatavo mērci pārlej forelei. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Trešdiena, 05.01.2011, 16:58 | Ziņa # 124
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Grillētas butes ar estragonu

Sastāvdaļas:

Butes - 6gb
Marinādei:
Apelsīnu sula - 1glāze
Olīveļļa - 4ēd.k.
Sasmalcināts estragons - 2tējk.
Melnie pipari, sāls

Pagatavošana:

Butēm ar šķērēm nogriež galvas un nomazgā. Sajauc visas marinādes sastāvdaļas, pārlej butēm un marinē divas stundas. Grilu apslaka ar eļļu. Butes grillē no abām pusēm gatavas. Pasniedz ar dārzeņu salātiem.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Sestdiena, 08.01.2011, 08:38 | Ziņa # 125
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vējzivis ar citronu džemu

Sastāvdaļas:

Vējzivis - 7-12 nelielas
Olīveļļa - pēc vajadzības
Kartupeļi - 250gr
Sviests - 2ēd.k.
Rīvmaize - pēc vajadzības
Citronu džems - 1.ēd.k.

Pagatavošana:

Novāra kartupeļus, sakuļ biezenī ar sviestu, pievieno citronu un kanēli. Notīrītās zivis piepilda ar šo biezeni un pa malām iesprauž zobu bakstāmos. Apviļā zivis miltos un cep eļļā 1-2 minūtes no abām pusēm. Pasniedz ar spinātiem.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 10.01.2011, 18:34 | Ziņa # 126
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līdaka krāsainā kārtojumā

Sastāvdaļas:

Līdaka - 1,5kg
Citroni - 1gb
Burkāni - 2gb
Konservēta kukurūza - 200r
Majonēze - 200gr
Milti - 1ēd.k.
Olas - 1gb
Sāls, citronpipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Līdaku notīra, filē, sagriež porciju gabalos, ierīvē ar pārgrieztu citronu, apviļā miltos, olā un liek cepties eļļā sakarsētā pannā. Uzkaisa sāli. Kad zivs apcepusies, to liek caurspīdīgā, karstumizturīgā traukā. Virsū uzber sarīvētus burkānus un kukurūzu. Visam pārlej pāri majonēzi un uzkaisa citronpiparus. Zivi liek 200grādu sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15-10minūtes.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 10.01.2011, 18:38 | Ziņa # 127
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepts zandarts ar āboliem

Sastāvdaļas:

Zandarta fileja - 600gr
Lieli āboli - 1gb
Ķiploki - 3daiviņas
Kausēts siers - 200gr
Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Zandarta fileju no abām pusēm apcep eļļa. Virsū liek nomizotu un sarīvētu ābolu un sīki sagrieztus ķiplokus. Uzliek kausēto sieru un pielej nedaudz ūdeni. Trauku aizvāko un sautē 15minūtes.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 10.01.2011, 18:44 | Ziņa # 128
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Krāsnī sautēs lasis

Sastāvdaļas:

Kartupeļi - 1kg
Sīpoli - 3-4gb
Svaiga laša fileja - 500gr
Tomāti - 3gb
Kausēts siers - 300gr
Dilles - 15gr
Sāls, pipari - pēc garšas
Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Ugunsdrošā traukā iegriež nomizotus kartupeļus. Tad liek gabaliņos sagrieztu lasi. Sīpolus sagriež, apcep un liek uz laša. Pārber ar sāli un pipariem. Nomizo tomātus, sagriež un liek virsū, vēl pārlej kausēto sieru un beigās karstu ūdeni tā, lai visu pārklāj. Liek 200grādu sakarsētā cepeškrāsnī un sautē apmēram stundu. kad izņem no krāsns, pārkaisa ar smalki sagrieztām dillēm.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 10.01.2011, 18:56 | Ziņa # 129
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Kraukšķīgi asie asari

Sastāvdaļas:

Asari - 4gb
Ķimenes - 2ēd.k.
Zaļais čilli pipars - 1gb
Hinza - 3buntītes
Ķiploki - 2daiviņas
Svaiga ingvera sakne - 2gabaliņi
Sviests, vai eļļa - cepšanai

Pagatavošana:

Samaļ ķimenes, sasmalcina čilli piparu, ingveru un ķiplokus līdz dabū pastu. Asaros iegriež dziļus iegriezumus un tajos iesmērē pastu. Atstāj uz stundu iemarinēties. Sakarsē sviestu pannā un
liek tajā zivis. Cep 1-3minūtes no katras puses. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem!

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 10.01.2011, 20:53 | Ziņa # 130
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Ir apkopotas līdz šim savāktās receptes vienā krājumā! ja


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Sestdiena, 29.01.2011, 16:51 | Ziņa # 131
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Sama šašliks

Sastāvdaļas:

Sama fileja - 3-4kg
Sīpoli - 2kg
Citrons - 2gb
Sviests - 100gr
Malta paprika - 1.ēd.k
Sāls, pipari

Pagatavošana:

Sama fileju sagriež kubiciņos un ieber traukā. Sagriež sīpolus un ber tajā pašā traukā. Klāt pievieno sāli, piparus, malto papriku, izspiež citronus un saspiestos citronus arī liek klāt, pievieno sviestu. Visu samaisa, tad uzliek traukam vāku un atstāj uz divām stundām ievilkties. Tad ver uz iesmiem un gatavo kā jebkuru šašliku.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Sestdiena, 29.01.2011, 16:57 | Ziņa # 132
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Mimozas

Sastāvdaļas:

Konservu budža savā sulā - 1gb(sardīne, skumbrija u.c.)
Zaļie zirnīši - 200gr
Varītas olas - 3gb
Ķiploki - 2daiviņas
Vārīti rīsi - 1glāze
Majonēze - 3ēd.k.
Pētersīļi

Pagatavošana

Zivi no konserviem sasmalcina, pievieno sīki sagrieztas olas, pierīvē ķiploku, pievieno majonēzi un visu samaisa. Dekorē ar pētersīļiem.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Sestdiena, 29.01.2011, 17:12 | Ziņa # 133
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Breksis cepeškrāsnī ar putru

Sastāvdaļas:

Liels breksis - 1gb
Sīpoli - 1gb
Griķi - 100gr
Eļļa - 3ēd.k
Mazsālīti gurķi
Pipari, sāls, milti

Pagatavošana:

Notīra breksi. Izmazgā iekšas un nosusina ar papīra salveti. Uzkaisa sāli. Iepriekš jau novāra 100gr griķus, tā lai nav salipuši. Sīpolu smalki sakapā un sacep un iemaisa putrā. Piepilda breksi ar šo putru un aizšuj ar diegiem tam vēderu. Apkaisa ar pipariem un apviļā miltos breksi, tad apcep uz pannas nelielā daudzumā eļļas. Aplej breksi ar krējumu un liek cepeškrāsnī un gatavo līdz gatavs. Pasniedz ar mazsālītiem gurķīšiem un neaizmirstam izņemt diegus!

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Otrdiena, 15.02.2011, 17:02 | Ziņa # 134
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Veiksmīgā zivs poļu gaumē

Sastāvdaļas:

Zivs - 400-500gr
Olas - 3-4gb
Sviests - 2ēd.k.
Sīpoli - 1gb
Sāls, pipari - pēc garšas
Lauru lapas - 1gb
Lociņi - pēc garšas

Pagatavošana:

Zivi novāra nelielā ūdens daudzumā ar sīpolu un garšvielām. Ne ilgāk par 10-15min. Olas novāra atsevišķi, sagriež kubiņos, pievieno karstu buljonu no zivs un sviestu. Zivi izliek dziļā traukā un aplej ar iegūto mērci un apkaisa ar lociņiem. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Trešdiena, 16.02.2011, 19:22 | Ziņa # 135
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Sautēta zivs ar sīpoliem

Sastāvdaļas:

Zivs fileja - 1kg
Milti - 1/2 glāze
Sviests - 3-4ēd.k.
Sīpoli - 4-5gb
Citronu sula - 1tējk.
Piens - 3glāzes
Lauru lapa - 1gb
Melnie graudu pipari - pēc garšas
Sāls - pēc garšas
Pētersīļi un dilles - pēc garšas
Vārīti kartupeļi - garnīram

Pagatavošana:

Zivi sagriež gabaliņos, apsāla, apšļaksta ar citronu sulu, apviļā miltos un apcep līdz garoziņas izveidei. Sōpilus sagriež un apcep līdz zeltaini. Saliek dziļā cepešpannā kārtu ar zivi, kārtu ar sīpoliem, aplej ar pienu, pievieno lautu lapu, piparus. Sautē karstā cepeškrasnī 15-20minūtes. Atsevišķi pasniedz vārītus kartupeļus ar zaļumiem.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv