[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Parcopi.lv Forums » Receptes » Zivju ēdienu pagatavošanas receptes » Zivju ēdienu receptes (Zivju ēdienu receptes)
Zivju ēdienu receptes
parcopiDatums: Svētdiena, 30.05.2010, 14:45 | Ziņa # 91
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju šašliks

Sastāvdaļas:

Lasis - 600gr(var izmantot arī stori, foreli uc)
Citronu sula - 3-4ē.k.
Vorčesteras mērcce - 1-2tējkarote
Sāls, pipari, dilles - pēc garšas
Sviests - 100gr
Baltvīns - 200gr

Pagatavošana:

Marināde: Sasmalcina dilles, savieno tās ar citronu sulu, vorčesteras mērci, baltvīnu un sviestu.

Notīra zivi, atdala gaļu no lielās asakas un ādas, sagriež kvadrātainos gabaliņos 3,5cm un 3,5cm. Ieliek zivi marinādē uz 2-3 stundām ledusskapī. Vēlāk šašliku mauc uz iesmiem un cep uz oglēm līdz gatavs.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 8319887.jpg (46.6 Kb)
 
parcopiDatums: Sestdiena, 19.06.2010, 15:45 | Ziņa # 92
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Renģes pienā

Sastāvdaļas:

Renģes - 800gr
Piens - 2glāzes
Sīpoli - 4gb
Sviests - 40gr
Lauru lapa - 1gb
Zaļumi - pēc garšas
Sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Dziļo cepešpannu iesmērē ar sviestu un liek virsū notīrītas reņģes un kārtu salmiņos sagrieztus sīpolus, apkaisa ar sāli un pipariem, uzliek lauru lapu. Uz reņģēm uzliek pa sviesta pikucītim un visu aplej ar pienu - tik daudz, lai visas reņģes būtu pienā. Sautē cepeškrāsnī zem vāka, vai kāda cita apsega(var dziļo cepešpannu apklāt ar seklo), pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un zaļumiem.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Sestdiena, 19.06.2010, 15:46 | Ziņa # 93
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepta forele ar krējumu

Sastāvdaļas:

Foreles - 4-5gb
Milti - 2ē.k.
Rīvmaize - 2ē.k.
Eļļa - 6ē.k.
Dilles un pētersīļi - pēc garšas
Krējums - 1glāze
Sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Nogriež forelēm galvas, iztīra un labi noskalo. Apkaisa ar sāli un pilda ar sakapātiem zaļumiem. Apviļā rīvmaizē un cep eļļā. Aplej ar krējuma glāzi un atstāj uz mazas liesmas uz 5-6minūtēm. Pasniedz karstu ar vārītiem kartupeļiem.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Sestdiena, 19.06.2010, 15:47 | Ziņa # 94
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līdaku galvas

Sastāvdaļas:

Līdaku galvas - 6-8gb
Burkāni - 2gb
Sīpoli - 1gb
Pētersīļu saknes - 1-2gb
Ķiploki - 1gb
Sāls, pipari, citas garšvielas - pēc garšas
Kartupeļi - garnīram

No līdaku galvām izņem žaunas un acis. Pēc tam galvas novāra, noskalo un aplej ar aukstu ūdeni. Pievieno sāli, piparus un citas garšvielas, sagrieztu sīpolu, burkānus, pētersīļu sakni un vāra līdz gatavībai. Noņem katliņu no uguns, pievieno smalki sakapātu ķiploku un ļauj nostāvēties 5-7minūtes. Gatavās līdaku galvas skaisti uzliek uz apaļa šķīvja un starp galvām liek vārītus kartupeļus. Galvas aplej ar buljonu un apkaisa ar smalki sakapātiem ķiplokiem un citiem dārzeņiem ,ar kuriem galvas vārījās.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Sestdiena, 19.06.2010, 15:48 | Ziņa # 95
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju šnicele matrožu gaumē

Sastāvdaļas:

Zivs fileja - 500gr
Kviešu maizes klaips - 1gb
Olas - 2gb
Sviests - 100gr
Sāls, pipari, zaļumi - pēc garšas

Pagatavošana:

Zivs fileju(mencas, heka vai butes) sagriež nelielos gabalos, izklopē, lai būtu biezums 0,5-0,7cm un piedod tiem gabaliņiem plācenīša formu. Maizi sagriež kubiņos. Sagatavotās zivju porcijas apkaisa ar sāli, pipariem, izmērcē olā un apvārta maizes kubiņos. Cep lielā eļļas daudzumā, kamēr parādās zeltaina garoziņa. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un zaļumiem.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Sestdiena, 19.06.2010, 15:49 | Ziņa # 96
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivs-kartupeļu sacepums ar siera garoziņu

Sastāvdaļas:

Kartupeļu biezenis - 700gr
Milti - 6ē.k.
Zandarta fileja(der arī cita) - 400gr
Ciets siers - 200gr
Olas dzeltenumi - 4gb
Eļļa, sāls, pipari.

Pagatavošana:

Samaisa kartupeļu biezeni ar miltiem, pievieno sāli un piparus. Sieru sarīvē uz rupjas rīves un ieliek bļodiņā. Sieram pievieno olas dzeltenumus un kārtīgi samaisa. Cepeštraukā ieliek kartupeļu mīklu gar dibenu un malām. Ar dakšu izdur vairākās vietās un liek karstā 200grādu cepeškrāsnī uz 3-5minūtēm. Zandarta fileju noskalo, sagriež gabaliņos, apkaisa ar sāli un pipariem un liek katrupeļu mīklā. Visu aplej ar siera un olas maisījumu un atstāj cepeškrāsnī uz 15-20minūtēm.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 5393604.jpg (40.2 Kb)
 
VampirsDatums: Sestdiena, 03.07.2010, 20:28 | Ziņa # 97
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 1
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis

Labu apetīti!
Pielikumi: 4407529.jpg (115.5 Kb)
 
feeder77Datums: Otrdiena, 06.07.2010, 18:01 | Ziņa # 98
Bilžu mednieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 219
Reputācija: 8
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Kluba Vadiba
Tieši šādi cepu foreles, pipariņš, sāls un dillēni. Un nevajag nekādu Ameriku, vienkārši un garšīgi ja
Pielikumi: 5553811.jpg (106.7 Kb)
 
parcopiDatums: Sestdiena, 17.07.2010, 14:13 | Ziņa # 99
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Podiņā sautēta zivs

Sastāvdaļas:

Zivs fileja
Eļla
Sīpoli
Sēnes
Sāls
Ķiploki
Pipari
Ūdens
Vīns

Pagatavošana:

Zivs fileju sagriež un apcep eļļā. Sīpolus sagriež un apcep kopā smalki sakpātām sēnēm, tad ieliek podiņā, pa virsu uzliek zivs gabalus, apkaisa ar pipariem, sāli, pievieno ķiploku, aplej ar ūdeni un vīnu līdz puspodiņam, tad uzliek vāku, liek uz uguns un sautē līdz gatavībai.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 25.07.2010, 23:37 | Ziņa # 100
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Daugavas sams

Sastāvdaļas:

Puravi - 800gr
Eļļa - 2ē.k.
Citronu sula
Estragona lapas
Sarkanās lēcas - 200g
Dārzeņu buljons - 400ml
Sama fileja
Balzamiko etiķis - 1ē.k.
Sāls, pipari

Pagatavošana:

Puravus sagriež un apcep.Lēcas nomazgā un 1 reiz uzvāra lielā ūdens daudzumā,nokāst un pievienot puraviem,pieliet buljonu un vārīt 10 min..Fileju sadalīt 4 gabalos,apslacīt ar citrona sulu,uzkaisīt garšvielas.Cept uz grila 4 min.no katras puses.Lēcām pievieno etiķi,sāla,piparo,sajauc ar estragonu un pasniedz kopā ar samu.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 25.07.2010, 23:45 | Ziņa # 101
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Gardais sams

Sastāvdaļas:

Sama fileja
Sāls, pipari
Sviests
Sīpoli
Paprika
Zivju garšviela
Saldais krējums

Pagatavošana:

Samu noskalo izlietnē, tad izķidā un atkal noskalo. Pa muguras asaku ar plānu un asu nazi atdala fileju. Fileju sagriež porciju gabalos un pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek uz pannas sakarsētā sviestā un abām pusēm apcep. Pārliek pīles katlā, uzliek pa virsu jau apceptus sīpolus un papriku, pārkaisa ar zivju garšvielām. Pārlej visu ar saldo krējumu un uz 15-20minūtēm ieliek cepeškrāsnī.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 10.08.2010, 20:51 | Ziņa # 102
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zandarts senkrievu gaumē

Sastāvdaļas:

Zandarts
Sēnes(ieteicams baravikas)
Sviests
Rīvmaize
Pētersīļi
Sālīti gurķi
Tomāti

Pagatavošana:

Uzvāra zivju buljonu no zandarta galvas un spurām, tad gabalus izņem un buljonu izlaiž caur marli. Liek atkal uz uguns, buljonā liek iekšā sagrieztus zandarta gabalus. Uz pannas izkausē sviestu, uzber rīvmaizi un pievieno pētersīļus, tad sacep sēnes. Pēc tam sēnes pievieno buljonā pie zandarta gabaliem, aplej buljonu ar karsto sviestu, kurā cepās sēnes ar pētersīļiem. Liek katliņu ar visu saturu krievu krāsnī. Pasniedz kopā ar sālītiem gurķiem un tomātiem.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 10.08.2010, 20:59 | Ziņa # 103
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Asari mūku gaumē

Sastāvdaļas:

Sviests - 2-3ē.k.
Asaru filejas - tik, lai noklātu pannu
Sīpoli - 1gb(liels)
Vārītas olas - 4gb
Konservētas sēnes - 1burciņa
Majonēze - 300gr
Saldais krējums - 100gr
Siers - 50-100gr
Zaļumi - pēc garšas

Pagatavošana:

Sviestu izkausē pannā, uzliek kārtu ar asaru filejām, kārtu ar sīpoliem, kas sagriezti šķēlēs, kārtu ar sagrieztām vārītu olu šķēlītēm, un kārtu ar sagrieztām sēnēm. Visu apkaisa ar sāli un pipariem. Aplej visu ar kokteili:
2/3 majonēzes un 1/3 saldā krējuma. Cietu sieru sarīvē pa virsu plānā kārtā. Liek visu cepeškrāsnī un 30minūtēm 250grādu temperatūrā. Pēc izņemšanas apkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 22.08.2010, 15:01 | Ziņa # 104
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Saldūdens ikri makšķernieku gaumē

Sastāvdaļas:

Saldūdens zivju ikri, vislabāk no līdakām un asariem(ārpus nārsta laika)
Sāls
Ūdens

Pagatavošana:

Zivju ikrus attīra no plēves, divreiz applaucē ar verdošu ūdeni un liek stipras sāls koncentrācijas ūdenī. Sāls koncentrācijai jābūt tik lielai, lai atsevišķi ikri uzpeldētu ūdens virspusē. Šādā sālsūdenī ikrus tur apmēram diennakti, tad tie gatavi lietošanai!

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 22.08.2010, 15:06 | Ziņa # 105
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vārīti asari ar mārrutkiem

Sastāvdaļas:

Asari - 1kg
Sīpoli - 100gr
Rīvēti mārrutki - 50gr
Etiķis - 20gr
Lauru lapas - 1-2gb
Pipari, sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Vārošā ūdenī ieliek lauru lapu, sāli, piparus un sīpolus. Asarus notīra, izķidā, noskalo un ierīvē ar sāli, tad liek vārošajā ūdenī un vāra 15minūtes. Novārītos asarus liek uz šķīvja un aplej ar rīvēto mārrutku un etiķa maisījumu. Klāt var pasniegt konservētus zirnīšus.

Labu apetīti ;)

 
Parcopi.lv Forums » Receptes » Zivju ēdienu pagatavošanas receptes » Zivju ēdienu receptes (Zivju ēdienu receptes)
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv