[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Zivju ēdienu receptes
parcopiDatums: Svētdiena, 24.04.2011, 13:58 | Ziņa # 151
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Marinētas salakas filejas(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Salaka – 300 g

MARINĀDE:
Smaržīgie pipari – 7 gab.
Sīpols – ¼ daļa
Zivju buljons – ½ krūzes
Cukurs – 1 ēdamkarote (ar kaudzi)
Sāls – 1 tējkarote
Galda etiķis (9%) – 1 ēdamkarote
Redīsu kreses – sauja

Pagatavošana:

Vispirms sagatavo zivis marinēšanai:

1) zivij noņem zvīņas;
2) nogriež galvu;
3) atgriež vēderu;
4) izņem iekšas;
5) pārbauda, vai viss izņemts;
6) izslauka palikušās asinis ar salveti;
7) nogriež peldspuriņas un spuras;
8) izfilē zivi - ar asu, tievu nazi velk gar asaku, līdz nogriežas zivs fileja.
Marināde - smaržīgos piparus sasmalcina un liek uz karstas sausas pannas, lai apgruzd. Pēc brīža pievieno pusmēnešos sagrieztu sīpolu. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno zivju buljonu, sāli, cukuru un galda etiķi. Marinādi atstāj uz lēnas uguns reducēties.
Kad marināde gatava, to atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Atdzesēto marinādi pārlej zivs filejām un atstāj, lai tā sasūcas (vismaz 15 min). Gatavās salaku filejas pārkaisa ar redīsu kresēm. Garda aukstā uzkoda gatava.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 8738998.jpg (59.7 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 24.04.2011, 14:02 | Ziņa # 152
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Kūpinātas reņģes alus mērcē(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Reņģes cik gribi
Milti 1 glāze
Alus
Pipari
Olīveļļa

Pagatavošana:

Miltus sajauc ar pipariem, pielej alu un jauc līdz veidojas viendabīga masa.
Mīklai nevajadzētu būt pārāk šķidrai. Notīrītās zivis apkaisa ar miltiem,
mērcē mīklā un liek cepties.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 1374036.jpg (56.8 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 24.04.2011, 14:04 | Ziņa # 153
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Bagete ar lasi un sinepēm(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Bagete - 1 gab.
Olīveļļa
Tomātu šķēlītes
Sinepes
Mazsālīts lasis

Pagatavošana:

Sagriez gareniski bageti, lej pa virsu olīveļļu, liec krāsnī, lai apgrauzdējas.
Kad maize apgrauzdējusies, kārto pa virsu tomātu šķēlītes, tām pa virsu smērē sinepes, visam liec virsū mazsālītu lasi.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 3499702.jpg (55.2 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
AnatolijsDatums: Pirmdiena, 23.05.2011, 12:57 | Ziņa # 154
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Nūdeles ar lasi

Sastāvdaļas:

Nūdeles 1 paka
Lasis 300 g
Ingvers 1 īkšķis
Puravs 1 gab.
Citronzāle 1-2 gab.
Čilli pipars 1-3 gab.
Brūnais cukurs – ēdamkarote
Kartupeļu ciete līdz 100 g

Pagatavošana:

Latvijā mēs visi ēdam makaronus jeb pastu, bet nūdeles arī ir ļoti garšīgas, lai gan mums tās vairāk asociējas ar ātrajām zupiņām. Nu jā – tas ir stereotips.
Pamatideja ļoti vienkārša – iegādājies nūdeles, vari nopirkt arī ātri vārāmās zupiņas. Izmanto tikai nūdeles bez garšvielām.
Mērce: sajauc sojas mērci ar ūdeni aptuveni pusi uz pusi piegriež klāt citronzāli, ingveru, čili piparu. Pieliek brūno cukuru un pavāra atsevišķā katlā līdz visas garšas sajaucas un veidojas zoste. Tad to visu iebiezina ar kartupeļu cieti – gluži kā ķīseli. Un mērce gatava.
Tad apcep puravu un lasi un kopā ar zosti iecilā nūdelēs.
Garšo labi un nemaksā dārgi, laša vietā vari ņemt vistas gaļu, cūkgaļu, liellopa gaļu, malto gaļu vai vispār neko, ja ieturat gavēni.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 3182332.jpg (9.4 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Pirmdiena, 23.05.2011, 12:59 | Ziņa # 155
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Romiešu salāti ar skumbriju tomātu mērcē

Sastāvdaļas:
Mērcei:

Olu dzeltenums – 1 gab.
Silts ūdens – 1 tējkarote
Baltvīna etiķis – ½ ēdamkarotes
Lauru lapa – 1 gab.
Melnie pipari – 5 graudiOlīveļļa – 1 ēdamkarote
Sāls – 1 maza šķipsna
Sviests – 60 g

Salātu masai:

Romiešu salātu lapas – 1 cers
Skumbrija tomātu mērcē – 1 kārba
Skābais krējums – 2 ēdamkarotes
Citronmelisa – 10 lapiņas

Vispirms pagatavo silto Holandes jeb Bernēzes mērci ātrajā variantā.
Šī mērce ir klasiska franču mērce, ko parasti lieto pie baltajām zivīm. Vācieši šo mērci izmanto, ēdot sparģeļus.
Ielej bļodiņā apmēram ēdamkaroti silta ūdens, liek tajā „atdzīvoties” pāris lauru lapas un melnos piparus. Kad garšaugi sāk izdalīt aromātu, pieber sāli un pielej pāris ēdamkarotes baltvīna etiķa. Ļauj, lai garšas savelkas.
Tikmēr palielā bļodā lej olīveļļu, pievieno 3 olu dzeltenumus un masu kuļ ar putojamo slotiņu. Kad olas ar olīveļļu jau sakūlušās viendabīgā masā, pielej nokāstu garšaugu uzlējumu. Visu sakuļ un liek ūdens peldē sildīties. Kamēr mērce tiek sildīta, to kuļ un pamazām masai pievieno sviestu.
Pēc kādām 5 – 7 minūtēm mērce būs gatava. Tikai jāatceras: šī mērce sildot visu laiku intensīvi jākuļ.

Salātu veidošana:

Uz šķīvja kārto romiešu salātu lapas, tajās liek krējumā iemaisītus skumbrijas gabalus, pa virsu slaka Holandes mērci. Dekorē ar citronmelisas lapiņām un tiesā nost gardu muti.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 2353737.jpg (26.0 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Pirmdiena, 23.05.2011, 13:02 | Ziņa # 156
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Kūpināti laša vēderi ar papriku un mango

Sastāvdaļas:

Kūpināti laša vēderi – 6 gab.
Mango – 1 gab.
Grilēta paprika – 1 gab.
Olīveļļa – 3 ēdamkarotes

Pagatavošana:

Mango nomizo, izņem kaulu un sagriež glītās šķēlītēs. Mango lieliski sader ar saldo piparu, tā ir klasiska savienība dažādos čatnijos.
Mango pievieno tādās pašās strēmelēs sagrieztu grilētu papriku. Visu apslaka ar olīveļļu, samaisa un kārto uz cepampapīra.
Šā ēdiena galvenais noslēpums ir tajā, ka pa virsu liks kūpinātu lasi, kas karsējot atdos visu savu aromātu un sulas augļiem un kļūs daudzreiz garšīgāks.
Cep cepeškrāsnī 200 0C apmēram 10 minūtes.
Porciju skaits: 6

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 2209760.jpg (31.9 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Pirmdiena, 23.05.2011, 13:04 | Ziņa # 157
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Kokosa pienā sautēts zutis ar āboliem un mandelēm

Sastāvdaļas:

Vidēja izmēra zutis – 1 gab.
Sāls – 2 šķipsnas
Melnie pipari – 1 šķipsna
Eļļa cepšanai – 1 ēdamkarote
Šalotes sīpoli – 4 gab.
Saldskābi āboli – 2 gab.
Ķiploks – 1 gab.
Konjaks – 50 g
Kokosriekstu piens – 200 g

Pagatavošana:

Ārkārtīgi vienkāršs veids, kā pagatavot vietējo delikatesi – zuti. Tas sākumā tiks apcepts un pēc tam sautēts kokosa pienā
Zuti sagriež apmēram 5 cm garos gabalos. Uzber sāli, piparus un liek uz sakarsētas pannas eļļā cepties. Cep arī zuša galvu. Kaut arī tā netiks ēsta, tieši no galvas iznāk lielisks buljons.
Kad zuša gabaliņi no visām pusēm apcepušies, pievieno četrās daļās sagrieztus Šalotes sīpolus un palielās šķēlēs sagrieztus ābolus. Pieliek arī uz pusēm pārgrieztu ķiploka galviņu. Kad sīpoli un āboli mazliet apsautējušies, pannā lej konjaku (der arī baltvīns).
Pannai uzliek vāku, liesmu nogriež uz minimumu un sautē, līdz no augļiem izdalījušās sulas un konjaks reducējušies līdz minimumam, – apmēram 20 minūtes.
Lai ēdienam būtu patīkamāka faktūra, zuša gabaliņiem noņem ādu.
Kad visas ēdiena sastāvdaļas jau gandrīz gatavas, pannā ielej kokosriekstu pienu – tā būs zostīte.
Lai ēdiena garšu un faktūru padarītu interesantāku un daudzveidīgāku, visam pievieno pāris saujas grauzdētu mandeļu.
Visu sautē uz nelielas uguns apmēram 5 minūtes. GATAVS!
Ja ēdienā negribas izmantot kokosriekstu pienu, gatavošanas beigās mērcei var pievienot saldo krējumu vai sviestu.
Porciju skaits: 4

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 7512204.jpg (28.7 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Pirmdiena, 23.05.2011, 13:06 | Ziņa # 158
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Tējā sautēti nēģi

Sastāvdaļas:

Nēģi (nelieli) – 8 gab.
Sāls – 2 šķipsnas
Eļļa cepšanai – 1 ēdamkarote
Ūdens – 1 krūze
Melnā tēja – 2 tējkarotes vai 2 tējas maisiņi
Lauru lapas – 4 gab.
Smaržīgie pipari – 4 gab.
Melnie pipari – 5 gab.
Kanēļa standziņa – 1 gab.
Dilles – ½ buntes
Cukurs – 2 tējkarotes
Sviests – 30 g

Pagatavošana:

Mazliet modernizēta vecās skolas recepte.
Šādi pagatavoti nēģi garšos pat tiem, kam klasiskais variants ne pārāk iet pie sirds.
Nēģiem nogriež galvas un izņem iekšas. Klasiskajā nēģu pagatavošanas veidā tos cep bez tīrīšanas, ar visām galvām. Man labāk patīk, ka tīra manta uz šķīvja stāv...
Kad nēģi notīrīti, tos noberž ar sāli, lai to āda nav tik gluma, un liek uz pannas sakarsētā eļļā cepties. Vēl labāk būtu tos apgrillēt, bet ziemā tas ir mazliet sarežģīti.
Kamēr nēģi cepas, sagatavo šķidrumu, kurā tos sautēt:
Katlā lej krūzi karsta ūdens, kurā ieliek tējas maisiņus un visas nepieciešamās garšvielas – lauru lapas, smaržīgos un melnos piparus, kanēļa standziņu, dilles un cukuru. Ļauj, lai garšas savelkas.
Kad nēģi no visām pusēm apcepušies, tiem pievieno sviestu. Mazliet tos pasautē sviestā un tad pielej tējas un garšaugu uzlējumu. Pannai uzliek vāku un nēģus sautē kādu pusstundu līdz stundu.
Porciju skaits: 4

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 6115507.jpg (29.7 Kb)


Za ribalku!
 
HuseensDatums: Trešdiena, 25.05.2011, 00:30 | Ziņa # 159
Grupa: Savējie
Komentāri: 127
Reputācija: 2
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Kluba Vadiba
Kā vispār sagatavo zivi kūpināšanai? Laikam atšķirās kāda zivs, bet piemēram breksi?
 
parcopiDatums: Otrdiena, 31.05.2011, 17:38 | Ziņa # 160
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Menca valriekstos

Sastāvdaļas:

500 g mencas filejas
1 ola
100 ml piena
1 citrons
milti
100 g valriekstu
sāls
pipari
eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Zivs fileju sadala gabaliņos, apslaka ar citrona sulu, sāla, piparo. Olu sajauc ar pienu, riekstus sasmalcina. Zivs gabaliņus apviļā miltos, olā, tad riekstos. Cep eļļā zeltaini brūnus.

Labu apetīti ;)
Pielikumi: 4323455.jpg (44.6 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 20.06.2011, 18:11 | Ziņa # 161
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zandarts Buma gaumē

Sastāvdaļas:

Svaigs zandarts
Auksts ūdens - 250 gr
Sāls - 2.5 ēd.k.
Cukurs - 2.5 ēd.k.
9% etiķis - 1.ēd.k.
Vidēji sagriezti sīpoli - 2gb

Pagatavošana:

Zandarta filejas sagriež plānās sloknītēs (gluži kā lasi, kas paredzēts likšanai uz maizītēm), tālāk sagriež ripiņās sīpolus un tos pārklāj starp/pāris zivs gabaliņiem, tad to visu pārlej ar marinādi .Ja marināde pietrūkst atkārto tādās pašās proporcijās Ledusskapī iekšā uz 5-8 stundām, pēc tam izņem ārā zem auksta ūdens visu marinādi noskalo nost un visu pārlej ar eļļu/to dara ar olīveļļu.
Eļļu gan var klāt nelikt, tā ir gaumes lieta. Citiem labāk patīk bez eļļas.
/Recepte pierakstīta no Zivnieka/

Labu apetīti ;)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
ZivnieksDatums: Pirmdiena, 20.06.2011, 18:15 | Ziņa # 162
Stāstnieks
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3480
Reputācija: 41
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
rekomendēju!!! plaude


Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
 
AnatolijsDatums: Piektdiena, 22.07.2011, 13:40 | Ziņa # 163
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Mencas fileja saldi asajā tomātu mērcē ar ananasiem

Maltīte 6 personām:
ZIVIJ
Mencas fileja – 3 gab.
Sāls – pēc garšas
Tempuras mīkla – 1 krūze
Eļļa cepšanai – tā, lai nosedz pannu
1 pirksta platumā

MĒRCEI
Tomātu sula – 1 l
Saldi asā ķīniešu mērce – 1/2 krūzes
Sojas mērce – pēc garšas
Paprika – 1/2 gab.
Ananass – 1/4 gab.

Vispirms izcep zivi tempuras mīklā.
Ņem jebkuru baltās zivs fileju. Zivs fileju pārgriež gareniski uz pusēm, zivs gabaliem no visām pusēm uzber sāli. Ja vēlas, zivi var sagriezt kumosa izmēra gabaliņos. Apsālītos zivs gabalus izmērcē tempuras mīklā un liek cepties. Kad viena puse apcepusies, zivs gabalus apgriež otrādi. Ja tos pēc tam arī sautēs kādā mērcē, zivi nevajag izcept līdz pilnīgai gatavībai. Cep tikai tik daudz, lai tempuras mīkla sacietē. Kad visi zivs gabaliņi izcepti, tos nosusina uz papīra dvieļiem – lai eļļas nav pārlieku daudz.
Pagatavo saldi aso tomātu mērci ar ananasiem.
Tomātu sulu lej katlā un liek sildīties. Pievieno krietnu devu saldi asās mērces, sāļumam pielej arī sojas mērci. Mērcei pievieno arī plānās šķēlītēs sagrieztu pusi paprikas un kubiņos sagrieztu ceturtdaļu svaiga ananasa. Pavāra aptuveni 5 minūtes.
Tad pamazām pievieno arī kartupeļu cietes šķīdumu. Lai mērce nesaietu kunkuļos, lejot klāt kartupeļu cieti, tā nepārtraukti jāmaisa. Kad izveidojusies ķīselim līdzīga masa, mērce ir gatava.
Veido pamatēdienu.
Gatavajā mērcē iecilā tempuras mīklā apceptos zivs gabalus. Pasniedz siltu kopā ar rīsiem vai olu nūdelēm.


Labu apetīti ;)
Pielikumi: 4327903.jpg (34.2 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Ceturtdiena, 11.08.2011, 19:37 | Ziņa # 164
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Līdakas fileja baltvīna-ingvera marinādē, ar grillētiem dzeltenajiem cukini, tomātim un zaļo zirnīšu pākstīm

Sastāvdaļas:

Līdakas fileja - 200gr
Ingvers - 20gr
Tomāti(dzeltenie) - 200gr
Dzeltenie cukini - 200gr
Zaļie zirnīši pākstīs - 50gr
Sviests - 100gr
Sauss baltvīns - 100gr
Sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana:

Līdakas fileju apkaisa ar sāli, pipariem. balstvīnu un sarīvētu ingveru, atstāj 10-15minūtes iemarinēties. Dārzeņus nomazgā, sagriež šķēlēs un nedaudz pārkaisa ar sāli, pipariem un pārslaka ar olīveļļu. Līdakas fileju izņem no marinādes un ar ādu uz leju liek uz karstas pannas. Cep apmēram 3minūtes no katras puses. Noņem no pannas un atstāj uz šķīvja. Tajā pašā pannā cep dārzeņus, tad noņem no pannas un servē uz karsta šķīvja kopā ar līdakas fileju. Nobeigumā uzkarsē baltvīna-ingvera marinādi un, kad sāk vārīties, pievieno sviestu un nedaudz saputo. Pārlej pāri līdakas filejai servē karstu.


Labu apetīti ;)
Pielikumi: 9313935.jpg (66.7 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Pirmdiena, 17.10.2011, 20:09 | Ziņa # 165
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Laša uzkodas ar redīsiem un magoņu sēkliņām

Nepieciešamās sastāvdaļas:

300 g svaiga laša filejas
1 tējkarote magoņu sēklu
1 apelsīna sula
2 tējkarotes balzamiko etiķa
2 tējkarotes Extra Virgin olīveļļas
85 g redīsu
zaļie lociņi
sāls, malti melnie pipari, cukurs

Pagatavošana:

1.Laša fileju sagriež plānās šķēlītēs.
2. Nelielā bļodiņā sajauc eļļu, balzamiko etiķi un apelsīna sulu. Pievieno šķipsniņu sāls, cukuru un piparus. Mērci pārlej pāri lasim un ļauj marinēties 5-10 minūtes.
3. Redīsus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Lociņus nomazgā un smalki sagriež.
4. Lielā šķīvī kārto iemarinētās laša šķēlītes, pārkaisa ar magoņu sēkliņām, lociņiem un redīsu ripiņām. Pasniedz ar grauzdētu maizi.

Labu apetīti ;)


Za ribalku!
 
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv