Zivs - 0,5kg Sīpoli - 1gb Majonēze - pēc garšas Siers - 200gr Sāls, pipari - pēc garšas
Zivi novāra, atdzesē, atdala no asakām. Dabūto fileju ieliek formā, kura iesmērēta ar eļļu vai sviestu, samaisa ar sīki sagrieztu sīpolu, sāli un pipariem. Pa virsu uzspiež majonēzi un apkaisa ar rīvētu sieru. Tad minūtes 15, dod formiņām nostāvēties, tad liek karstā cepeškrāsnī. Gatavību nosaka, dzelteni-oranža vgaroziņa pa virsu.
Zivs - 500gr Milti - 1-2 ēdamkarotes Ola - 1gb Piens - 1/2 no glāzes Tauki - 2-3 ēdamkarotes Sāls, etiķis - pēc garšas.
Atdala no zivs fileju un sagriež porciju gabalos, uzšļaksta nedaudz etiķi. Tad apkaisa ar sāli un ieliek cepeškrāsns traukā, kurš iesmērēts ar taukiem. Olu samaisa ar pienu, pieber miltus, atkal samaisa un tad aplej ar to visu zivi. Trauku liek cepeškrāsnī un cep, apmēram 30minūtes
Notīra zivi, nogriež galvu un caur priekšpusi izpiež visas iekšas, vēderu uzsķērt nevajag, tad kārtīgi izskalo zivs iekšpusi. Tad zivī iekšā saber sāli, piparus smalki sagrieztas estragona lapas, sasmalcinātus sīpollokus un aliču(svaigu vai kaltētu). Zivi savērpt gredzenā. To visvieglāk ir izdarīt, ja astes spuru ieliek nogrieztās galvas vietā, zivs iekšpusē. Katliņā vienu otrai pāri(krusteniski) novieto divus kociņus, var no saldējuma, uzliek uz tiem gredzenā savērpto foreli, uzlej balto sauso vīnu un tur to visu uz uguns, apmēram 20minūtes. Zivs pievelkās ar garšvielām un vīnu.
Svaigai skumrijai atdala fileju, sagriež gabalos, apvārta miltos un apcep no visām pusēm līdz parādās kraukšķīga garoziņa, pēc tam liek dziļā pannā, pieliek sagrieztus apceptus sīpolus, sagrieztus apceptus burkānus, apkaisa ar rīvētu sieru, aplej ar majonēzi un liek cepeškrāsnī uz 15minūtēm, temperatūru liek 225 C
Ēdienu pasniedz ar tomātu mērci, klāt vārītiem kartupeļiem. Dekorē ar pētersīļiem un dillēm.
No zivs atdala fileju, sagriež nelielos gabaliņos, apvārta miltos un viegli apcep. Sīpolu sagriež salmiņos, apcep sviestā, pievieno miltus, kad sīpoli jau gandrīz apcepti. Vārošā zivju buljonā liek apceptos sīpolus, apceptos zivs filejas gabaliņus, pievieno garšvielas un vāra uz mazas uguns 5-10minūtes. Pasniedz zupas šķīvī. Ielej zupu, ierīvē sieru, ieber zaļumus un ķiplokspiedē saspiestas ķiploka daiviņas.
2 foreles, daži valrieksti, daži svaigas piparmētras zariņi, sāls, pipari, 2 ēdamkarotes medus, 2 ēdamkarotes olīveļļas.
Zivis iztīra, pārkaisa ar sāli. Piparus, piparmētu zariņus, riekstus sasmalcina un saspiež ar āmurīti, sajauc kopā, pievienojot medu. Ar šo garšvielu maisījumu piepilda zivi un aizšuj. Foliju apslaka ar olīveļļu, ietin zivi un cep. Pirms pasniegšanas apslaka ar olīveļļu.
1kg zandarta, etiķis, 100g sviesta, mazliet estragona, dilles, 1 tējkarote miltu, sāls, cukurs, 100g krējuma, zivju buljons.
Zivis iztīra, apsāla, pārslaka ar etiķi (citronu sulu), pārziež ar eļļu vai sviestu, apcep cepeškrāsnī. No sviesta, miltiem un buljona pagatavo mērci ar krējumu, estragonu, etiķi, cukuru, dillēm. Pārlej zivīm, turpina cepšanu. Jāuzmanās, lai zivis nepārcep, tad tās būs sausas. Pasniedz ar rīsiem un salātiem.
Zivis notīra, nomazgā. No galvām vāra buljonu, izkāš. Buljonā liek no asakām atdalītas zivis, sēnes, kartupeļus un vāra, līdz kartupeļi mīksti. Pieliek sviestā apceptus dārzeņus, tomātu biezeni, tomātu šķēles uzvāra, pieliek krējumu. Pieber piparus un ļauj zupai 10 minūtes piesātināties. Katrā šķīvī liek sarīvētu ķiploku un zaļumus.
Sarkanos vai baltos kāpostus saēvelē skaidiņās, pieber sāli, pārlej ar buljonu, kas vārīts no kaltētām sēnēm, garšsaknēm un garšvielām, pieliek sviestu, sautē. Pievieno kanēli, krustnagliņas, cukuru, krējumu, rīvmaizi un sautē, līdz ēdiens kļūst biezs. Pieliek sasmalcinātas olas. Pasniedz ar ceptām līņu filejām.
Veidnē liek porciju gabalos sagrieztu zivi, pārlej ar mērci, ko pagatavo no dotajiem produktiem, pārkaisa a sieru, rīvmaizi, pārlaista ar eļļu. Cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.
Notīrītu līdaku sadala gabaliņos, izņem asakas, viegli apsāla. No olas, piena un miltiem pagatavo pabiezu pankūku mīklu, kurā apmērcē sagatavoto līdaku. Cep lielā tauku daudzumā.
Sastāvdaļas: līdaka sviests vai margarīns sāls vairāki sīpoli lauru lapas smaržīgie pipari ~3 ĒK skāba krējuma malts muskatrieksts sāls Gatavošana: Sagriež iztīrītu līdaku un apcep uz pannas sviestā vai margarīnā. Tad liek katliņā, kurā drusku ieliets ūdens. Pieber sāli, sagriež virsū sīpolus, pieliek garšvielas (es konkrēti liku šaurlapu, smaržīgos piparus), uzliek skābo krējumu virsū un sautē kādu laiciņu- apmēram 20 min. Un pašās beigās, ~1 min. pirms gatavības, uzkaisa malto muskatriekstu!
Sastāvdaļas: 1 kg līdaka 1 1/2 tējk. sāls Pildījumam: 1/2 tases rīsu 2 cieti vārītas olas skābs krējums sāls baltie pipari Virskārtai: sakults sviests rīvmaize Gatavošana: Līdakai notīra zvīņas, to nomazgā, galvu un asti atstāj. Ieberzē ar sāli gan no ārpuses, gan iekšpuses. Atstāj uz 1 stundu. Rīsus vāra sālsūdenī, nolej sietā. Sasmalcina olas, pievieno rīsiem un nedaudz krējumu. Pēc garšas pievieno garšvielas. Ar gatavo masu pilda līdaku. Līdaku no abām pusēm ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi. Cep augstā temperatūrā, līdz zivs paliek viegli brūna, samazina karstumu, pannā ielej nedaudz ūdens un pievieno nedaudz krējuma. Kad līdaka ir zeltaini brūna, spuras var viegli noraut, tas nozīmē, ka līdaka ir gatava. Gatavošanas laiks: 2 stundas
Sastāvdaļas: līnis vegeta dilles ass siers majonēze paprika Gatavošana: Bārbekjū taisīju – lņi iztīra, uzliek uz follijas, uzkaisa vegetu, dilles, pāri like kādu no asajiem sieriem, majonēzi un smalki sakapātu paprika. Visu saspiež kopā, ietin folijā un cep uz barberkjū.