[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Zivju ēdienu receptes
feeder77Datums: Sestdiena, 28.08.2010, 22:58 | Ziņa # 106
Bilžu mednieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 219
Reputācija: 8
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Kluba Vadiba
bija tāda,palika šāda chukle

Pielikumi: 8904613.jpg (317.0 Kb) · 0405905.jpg (213.5 Kb)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.08.2010, 16:20 | Ziņa # 107
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zandarta plācenīši

Sastāvdaļas

Zandarts - 1,6kg
Sviests - 100gr
Šampinjoni - 200gr
Sīpoli - 1gb
Eļļa - 2ē.k.
Sāls, pirari - pēc garšas

Pagatavošana:

Zandartu notīra, izķidā un noskalo. Sagriež gareniski gar vidējo asaku un izlasa asakas no zandarta pusītēm. Izklopē, tad ierīvē ar sāli un pirariem.
Noskalo un smalki sagriež šampinjonus, notīra sīpolu un arī sagriež. Liek sīpolu uz pannas un apcep, pievieno šampinjonus, samaisa, pievieno sāli un piparus, visu samaisa un apcep.
Sēņu un sīpolu sacepumu liek katra izklapētā zandarta gabala centrā. Satin kā ruleti un liek dziļā pannā. Aplej ar eļļu. Cep uz mazas uguns 10minūtes. Pielej klāt nedaudz zivju buljonu, uzliek vāku un sautē kamēr gatavs. pasniedz ar mērci.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 3437455.jpg (33.5 Kb)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 30.08.2010, 19:46 | Ziņa # 108
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Asari cepeškrāsnī ar sāli

Sastāvdaļas:

Asari
Sāls

Pagatavošana:

Cepešpannā pieber sāli, tā lai nosedz visu dibenu un ir neliela kārtiņa ar sāli. Asarus ar nogrieztām galvām un iztīrītām iekšām liek uz cepešpannas. Liek cepeškrāsnī. Pēc minūtēm 10-15 asarus apgriež uz otru pusi. Pasniedz karstus, tad ļoti viegli nāk nost āda. Sanāk ļoti garšīgi un nemaz nav par sālītu, kā var šķist. Asari paņem tikai tik daudz sāli, cik tiem nepieciešams. Nevajag arī nekādas citas garšvielas vai eļļu.

Tādi izskatās gatavi:

Tāda sanāk gaļa - smuka un balta:

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 8666068.jpg (11.5 Kb) · 0903923.jpg (14.9 Kb) · 1328005.jpg (22.4 Kb) · 0385698.jpg (9.3 Kb)
 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 23.09.2010, 12:57 | Ziņa # 109
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepta, panēta karūsa

Sastāvdaļas:

Karūsa - 1kg
Tauki - 60-80gr
Sāls - pēc garšas

Panēšanai:

Olas - 2gb
Milti - 40gr
Rīvmaize - 80gr

Pagatavošana:

Zivi notīra, izķidā, nogriež galvu, asti un spuras, tad nedaudz apkaisa ar sāli. Panē miltos, sakultā olā un rīvmaizē. Cep strirpi sakarsētos taukos no abām pusēm līdz paliek zeltaini brūngana. Gatavo zivi liek šķīvī, dekorē ar zaļumiem, rīvētiem mārrutkiem, vai citrona šķēlītēm. Atsevišķi pasniedz kartupeļus, vai svaigu dārzeņu salātus.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 23.09.2010, 12:58 | Ziņa # 110
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Ceptas butes

Sastāvdaļas:

Butes - 1,5kg
Tauki - 60-80gr

Panēšanai:

Olas - 2gb
Milti - 40gr
Rīvmaize - 80gr

Pagatavošana:

Zivi notīra, izķidā, nogriež galvu, asti un spuras, tad nedaudz apkaisa ar sāli. Panē miltos, sakultā olā un rīvmaizē. Cep strirpi sakarsētos taukos no abām pusēm līdz paliek zeltaini brūngana. Vēlāk zivi liek cepeškrāsnī uz 15-20minūtēm. Pasniedz ar kartupeļiem vai svaigu dārzeņu salātiem. Maza izmēra butes var cept ar visu ādu.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 23.09.2010, 13:12 | Ziņa # 111
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zandarts ar šampinjoniem

Sastāvdaļas:

Zandarts - 1kg
Šampinjoni - 150gr
Tauki - 40gr
Milti - 30gr
Sviests - 40gr
Sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Zandartu notīra, izķidā, noskalo, sagriež filejas gabaliņos(ar ādu). Šampinjonus notīra, noskalo, noņem plēvi, sagriež plānās šķēlēs. Sviestu (20gr) uzkarsē pannā, pieliek šampinjonus, apcep, pēc tam uzliek vāku un pielej nedaudz ūdeni. Sautē uz mazas uguns. Zivs filejas gabalus apkaisa ar sāli, apviļā miltos un apcep stipri sakarsētos taukos no abām pusēm, pēc tam liek cepeškrāsnī, bet pa virsu uzmērē atlikušos 20gramus sviesta. Gatavo zivi liek traukā ar šampinjoniem. Vēlāk dala pa porcijām tādā veidā, lai katrā būtu gan zivs, gan šampinjoni.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 29.09.2010, 15:19 | Ziņa # 112
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Saldūdens zivju šašliks

Sastāvdaļas:

Jebkuras salūdens zivs fileja - 500gr
Sīpoli - 2gb
Speķis - 100gr
Sviests - 2ē.k.
3% etiķis - 1-2ē.k.
Sāls, pipari, citas garšvielas - pēc garšas

Pagatavošana:

Zivis notīra, izķidā, noskalo un sadala filejas gabaliņos ar ādu, bet bez asakām. Griež gabaliņos pa 30-40gr. un liek marinēties uz laiku no 1-2stundām. Marināde sastāv no etiķa, sāls, pipariem, sīpolu riņķīšiem un citām garšvielām. Etiķa vietā var izmantot citronskābi. Speķi sagriež šauros salmiņos. Uz koka iesmiem uzver zivs gabaliņus, speķa gabaliņus un sīpolu riņķīšus. Tad iesmus liek uz pannas un apcep, nepārtraukti apgrozot, minūtes 10-15. Vēlāk tos šašlikus liek cepeškrāsnī, kamēr tie paliek gatavi. Pasniedz ar tomātu mērci.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 13.12.2010, 20:53 | Ziņa # 113
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Šprotes no vīķēm

Sastāvdaļas:

Vīķes
Saulespuķu eļļa
Sāls, garšvielas

Pagatavošana:

Vīķes notīra, izķidā, izņem žaunas un vāra 5-8minūtes saulespuķu eļļa, kurai pievienota sāls un garšvielas. Atdzesē un pasniedz kā uzkodu!

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
feeder77Datums: Svētdiena, 19.12.2010, 11:43 | Ziņa # 114
Bilžu mednieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 219
Reputācija: 8
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Kluba Vadiba
Vēdzele ja
Pielikumi: 3315551.jpg (127.1 Kb)
 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 30.12.2010, 18:01 | Ziņa # 115
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepti asaru ikri

Sastāvdaļas:

Asaru ikri
Sāls
Pipari

Pagatavošana:

Ikriem noņem plēvīti, noskalo. Nedaudz apsāla, pieber nedaudz piparus un cep uz sakarsētas pannas eļļā. Ik pa laikam samaisa. Var ēst tāpat, var kā uzkodu!

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 8797378.jpg (62.5 Kb) · 2239132.jpg (127.2 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 03.01.2011, 16:22 | Ziņa # 116
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Lietuviešu salāti

Sastāvdaļas:

Siļķes ar pieniem(obligāti) - 2gb
Kartupeļi novārīti ar mizu - 4gb
Vārīti burkāni - 2gb
Sīpols- 1gb

Pagatavošana:

No siļķes taisa fileju, pēc tam sagriež mazos kubiņos. Kartupeļus un burkānus arī sagriež kubiņos. Tālāk gatavo mērci - pienus ieberzē ar cukuru, etiķi un smalki sakapātu sīpolu. Jāizveidojās viendabīgai masai. Šajā masā pievieno kartupeļus. Tad liek kārtu ar siļķes gabaliem, tad kārtu ar burkāniem, tad atkal kartupeļi, siļķe un burkānu kārta. Dekorē ar sīpola gredzentiņiem un zaļumiem!

Labu apetīti! ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 03.01.2011, 16:30 | Ziņa # 117
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Tālo Austrumu pelmeņi

Sastāvdaļas:

Cūkgaļas mīkstums - 250gr
Zivs fileja - 300gr(ieteicams zivs ar sarkano gaļu)
Sīpoli - 2gb
Olas - 1gb
Ūdens, sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Visu gaļu un sīpolus divreiz izlaiž caur gaļas maļamo mašīnu. Pievieno olu, garšvielas, ūdeni un labi samaisa. Tālāk gatavo kā jebkurus pelmeņus. Var no iegūtās masas arī gatavot kotletītes, pīldījumu pīrāgiem, vai vārīt zupā kā frikadeles.

Labu apetīti! ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 03.01.2011, 16:38 | Ziņa # 118
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivs mīklā - latviešu gaumē

Sastāvdaļas:

Lasis - 750gr(var arī jebkuru citu zivi, lasis ir ieteicamais)
Milti - 2glāzes
Eļļa - 1.ē.k.
Olu baltumi - 3gb

Marinādei:
Citronu sula - 1/2 glāze
Eļļa - 1ē.k.
Sāls, pipari

Pagatavošana:

Zivs fileju nelielos gabalos, aplaista ar marinādi un atstāj uz 1-2 stundām. Marinādes pagatavošanai eļļu sajauc ar citronu sulu, olu baltumu, pievieno garšvielas pēc gaaršas. No ūdens, miltiem un nedaudz sāls, pagatavo mīklu, tad mīklai pievieno atlikušos olu baltumus. Aplaistītos ar marinādi, zivs gabalus, iemērc mīklā un vāra eļļā 4-6minūtes.

Labu apetīti! ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Otrdiena, 04.01.2011, 20:47 | Ziņa # 119
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zviedru anšovs

Sastāvdaļas:

Kartupeļi - 700gr
Brētliņas garšvielu sālījumā - 3 bundžiņas
Ķiploki - 5daiviņas
Saldais krējums - 500ml
Olas - 1gb
Rīvmaize - 2ēd.k.
Sīpoli - 1-2
Sviests - 1ēd.k.
Olīveļļa - 1ēd.k.

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo un uz rupjas rīves sarīvē, pievieno sarīvētus ķiplokus, eļļu un garšvielas. Sīpolu sagriež nelielos gabaliņos. Ugunsdrošu trauku ieziež ar sviestu, liek kārtām kartupeļus, sīpolus, ķilavu filejas, sīpolus un kartupeļus.

Saldo krējumu sakuļ ar olu uz zivs garšvielām, pārlej kārtojumam. Vēl uzber rīvmaizi un liek sakarsētā cepeškrāsnī 200grādu karstumā uz, apmēram 40minūtēm.

Labu apetīti! ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Otrdiena, 04.01.2011, 20:55 | Ziņa # 120
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Laša un tunča pica

Sastāvdaļas:

Picas pamatne - 1gb
Salātu mērce - 1ēd.k.
Holandes siers - 100gr
Konservēts tuncis - 1kārbiņa
Kūpināts lasis - 2šķēlītes
Garneles - 100gr
Krējums - 2ēd.k.
Provansas majonēze - 2ēd.k.

Pagatavošana:

Uz gatavas picas mīklas pamatnes uzziež salātu mērci, tad liek plānās šķēlēs un nelielos gabaliņis sagrieztu kūpinātu lasi. Starp laša gabaliņiem kārto konservēta tunča gabaliņus. Pārber garneles un pārkaisa ar rīvētu sieru. Visam pāri pārlej krējuma un majonēzes maisījumu. Picu liek sakarsētā cepeškrāsnī 220grādu temperatūrā un cep 10-15minūtes.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv