Zandartu notīra, izķidā un noskalo. Sagriež gareniski gar vidējo asaku un izlasa asakas no zandarta pusītēm. Izklopē, tad ierīvē ar sāli un pirariem. Noskalo un smalki sagriež šampinjonus, notīra sīpolu un arī sagriež. Liek sīpolu uz pannas un apcep, pievieno šampinjonus, samaisa, pievieno sāli un piparus, visu samaisa un apcep. Sēņu un sīpolu sacepumu liek katra izklapētā zandarta gabala centrā. Satin kā ruleti un liek dziļā pannā. Aplej ar eļļu. Cep uz mazas uguns 10minūtes. Pielej klāt nedaudz zivju buljonu, uzliek vāku un sautē kamēr gatavs. pasniedz ar mērci.
Cepešpannā pieber sāli, tā lai nosedz visu dibenu un ir neliela kārtiņa ar sāli. Asarus ar nogrieztām galvām un iztīrītām iekšām liek uz cepešpannas. Liek cepeškrāsnī. Pēc minūtēm 10-15 asarus apgriež uz otru pusi. Pasniedz karstus, tad ļoti viegli nāk nost āda. Sanāk ļoti garšīgi un nemaz nav par sālītu, kā var šķist. Asari paņem tikai tik daudz sāli, cik tiem nepieciešams. Nevajag arī nekādas citas garšvielas vai eļļu.
Zivi notīra, izķidā, nogriež galvu, asti un spuras, tad nedaudz apkaisa ar sāli. Panē miltos, sakultā olā un rīvmaizē. Cep strirpi sakarsētos taukos no abām pusēm līdz paliek zeltaini brūngana. Gatavo zivi liek šķīvī, dekorē ar zaļumiem, rīvētiem mārrutkiem, vai citrona šķēlītēm. Atsevišķi pasniedz kartupeļus, vai svaigu dārzeņu salātus.
Zivi notīra, izķidā, nogriež galvu, asti un spuras, tad nedaudz apkaisa ar sāli. Panē miltos, sakultā olā un rīvmaizē. Cep strirpi sakarsētos taukos no abām pusēm līdz paliek zeltaini brūngana. Vēlāk zivi liek cepeškrāsnī uz 15-20minūtēm. Pasniedz ar kartupeļiem vai svaigu dārzeņu salātiem. Maza izmēra butes var cept ar visu ādu.
Zandartu notīra, izķidā, noskalo, sagriež filejas gabaliņos(ar ādu). Šampinjonus notīra, noskalo, noņem plēvi, sagriež plānās šķēlēs. Sviestu (20gr) uzkarsē pannā, pieliek šampinjonus, apcep, pēc tam uzliek vāku un pielej nedaudz ūdeni. Sautē uz mazas uguns. Zivs filejas gabalus apkaisa ar sāli, apviļā miltos un apcep stipri sakarsētos taukos no abām pusēm, pēc tam liek cepeškrāsnī, bet pa virsu uzmērē atlikušos 20gramus sviesta. Gatavo zivi liek traukā ar šampinjoniem. Vēlāk dala pa porcijām tādā veidā, lai katrā būtu gan zivs, gan šampinjoni.
Zivis notīra, izķidā, noskalo un sadala filejas gabaliņos ar ādu, bet bez asakām. Griež gabaliņos pa 30-40gr. un liek marinēties uz laiku no 1-2stundām. Marināde sastāv no etiķa, sāls, pipariem, sīpolu riņķīšiem un citām garšvielām. Etiķa vietā var izmantot citronskābi. Speķi sagriež šauros salmiņos. Uz koka iesmiem uzver zivs gabaliņus, speķa gabaliņus un sīpolu riņķīšus. Tad iesmus liek uz pannas un apcep, nepārtraukti apgrozot, minūtes 10-15. Vēlāk tos šašlikus liek cepeškrāsnī, kamēr tie paliek gatavi. Pasniedz ar tomātu mērci.
Vīķes notīra, izķidā, izņem žaunas un vāra 5-8minūtes saulespuķu eļļa, kurai pievienota sāls un garšvielas. Atdzesē un pasniedz kā uzkodu!
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ikriem noņem plēvīti, noskalo. Nedaudz apsāla, pieber nedaudz piparus un cep uz sakarsētas pannas eļļā. Ik pa laikam samaisa. Var ēst tāpat, var kā uzkodu!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Siļķes ar pieniem(obligāti) - 2gb Kartupeļi novārīti ar mizu - 4gb Vārīti burkāni - 2gb Sīpols- 1gb
Pagatavošana:
No siļķes taisa fileju, pēc tam sagriež mazos kubiņos. Kartupeļus un burkānus arī sagriež kubiņos. Tālāk gatavo mērci - pienus ieberzē ar cukuru, etiķi un smalki sakapātu sīpolu. Jāizveidojās viendabīgai masai. Šajā masā pievieno kartupeļus. Tad liek kārtu ar siļķes gabaliem, tad kārtu ar burkāniem, tad atkal kartupeļi, siļķe un burkānu kārta. Dekorē ar sīpola gredzentiņiem un zaļumiem!
Labu apetīti!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Cūkgaļas mīkstums - 250gr Zivs fileja - 300gr(ieteicams zivs ar sarkano gaļu) Sīpoli - 2gb Olas - 1gb Ūdens, sāls, pipari - pēc garšas
Pagatavošana:
Visu gaļu un sīpolus divreiz izlaiž caur gaļas maļamo mašīnu. Pievieno olu, garšvielas, ūdeni un labi samaisa. Tālāk gatavo kā jebkurus pelmeņus. Var no iegūtās masas arī gatavot kotletītes, pīldījumu pīrāgiem, vai vārīt zupā kā frikadeles.
Labu apetīti!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Zivs fileju nelielos gabalos, aplaista ar marinādi un atstāj uz 1-2 stundām. Marinādes pagatavošanai eļļu sajauc ar citronu sulu, olu baltumu, pievieno garšvielas pēc gaaršas. No ūdens, miltiem un nedaudz sāls, pagatavo mīklu, tad mīklai pievieno atlikušos olu baltumus. Aplaistītos ar marinādi, zivs gabalus, iemērc mīklā un vāra eļļā 4-6minūtes.
Labu apetīti!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Kartupeļus nomizo un uz rupjas rīves sarīvē, pievieno sarīvētus ķiplokus, eļļu un garšvielas. Sīpolu sagriež nelielos gabaliņos. Ugunsdrošu trauku ieziež ar sviestu, liek kārtām kartupeļus, sīpolus, ķilavu filejas, sīpolus un kartupeļus.
Saldo krējumu sakuļ ar olu uz zivs garšvielām, pārlej kārtojumam. Vēl uzber rīvmaizi un liek sakarsētā cepeškrāsnī 200grādu karstumā uz, apmēram 40minūtēm.
Labu apetīti!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Uz gatavas picas mīklas pamatnes uzziež salātu mērci, tad liek plānās šķēlēs un nelielos gabaliņis sagrieztu kūpinātu lasi. Starp laša gabaliņiem kārto konservēta tunča gabaliņus. Pārber garneles un pārkaisa ar rīvētu sieru. Visam pāri pārlej krējuma un majonēzes maisījumu. Picu liek sakarsētā cepeškrāsnī 220grādu temperatūrā un cep 10-15minūtes.
Labu apetīti
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)