[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Zivju ēdienu receptes
julyDatums: Trešdiena, 28.06.2017, 22:06 | Ziņa # 241
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 180
Reputācija: 24
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti
skumbrija(makrele)-pirmoreize taisiju- sanaca for$i!
Skumbriju -notiram .nogrezam galvu un iztiram iek$as fish
parberam ar sali un piparu maisijumu (es vel pieliku siniepes)
uz liedusskapi apmeram 2 stundas. Peec tam cepam uz restem mangala....
apmeram 10-15 min jaskatas laj nepiedeg....
Aromats un gar$a - superiga

Pielikumi: 0479892.jpg (222.5 Kb) · 2894325.jpg (164.1 Kb)


рыбалкой больна !
 
julyDatums: Trešdiena, 19.07.2017, 12:10 | Ziņa # 242
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 180
Reputācija: 24
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti
Sapals cepe$krasni-asakas praktiski nevar pamanit.
Nokeram sapalu-iztiram-mazgajam-sagriezam gabalos-saals-pipars-drusku citrona sulas-ielikam uz pusstundu leduskapi-pec tam atri apcepam uz pannas uz liela uguni-bez miltim no abas puses.Ielikam panna pielijam saldais krejums un cepam cepe$nieka 40 min temp-120-140-pirms cepsanas beigam apberam visu ar sieru-un labu apetiti!asakas praktiski nevar pamanit!

Pielikumi: 3536750.jpg (33.8 Kb)


рыбалкой больна !
 
AnatolijsDatums: Ceturtdiena, 19.10.2017, 15:37 | Ziņa # 243
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Cepta vēdzele sīpolu krējuma mērcē

Sastāvdaļas:
Vēdzele
Milti
Olas(1-2gb)
Sviests 100gr
Sāls, pipari
Skābs krējums 2ēd.k.
Sīpols 1gb
Augu eļļa

Pagatavošana:

Lai iegūtu maigo vēdzeles gaļu, zivij ir jānoņem āda.
Ar asu nazi uzreiz aiz galvas,apkārt visam ķermenim iegriežam ādu. Tad to novelkam no zivs kā cimdu. Vislabāk to ir izdarīt satverot zivs ādu ar knaiblēm.
Fileju sagriežam gabaliņos, uzberam sāli un svaigi maltus melnos piparus, apmaisām un liekam ledusskapī minimums uz pusstundu.Taču labāk ir noturēt zivi līdz nākamajai dienai. Muguras asaku var atstāt, taču var arī izgriezt tīru fileju.
Pannā uzkarsējam ēdamkaroti eļļas un pieliekam klāt 100g sviesta. Sviestā cepta vēdzele ir visgaršīgākā. Eļļu liekam klāt lai sviests nesadegtu cepšanas laikā.
Filejas gabaliņus apviļājam miltos un tad sakultā olā, liekam uz pannas.
Cepam apmēram 10 minūtes. Ik pa laikam ar karoti aplejam zivi ar karsto sviestu, tad tā būs īpaši garšīga.
Sīpolu krējuma mērce.
Sviestā apcepam smalki sagrieztu sīpolu līdz tas kļūst caurspīdīgi zeltains. Pievienojam pāris ēdamkarotes skāba krējuma un sāli pēc garšas.
Pievienojam arī svaigi maltus melnos piparus un dažas rozmarīna lapiņas. Cepam visu 2-3 minūtes.


Labu apetīti ;)
Pielikumi: 3410713.jpg (24.8 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Piektdiena, 15.02.2019, 17:22 | Ziņa # 244
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Cepta zandarta fileja
/Mārtiņa Sirmā recepte/

Sastāvdaļas:
/2porcijas/

zandarts 1.25 kg
melnie pipari (graudos) 5 gab.
diļļu ziedi 2.5 gab.
olīveļļa 0.5 ĒK
sviests 0.5 ĒK
sāls 1 šķipsna
ķiploka daiviņa 0.5 gab.
cukini ziedi 10 gab.

Pagatavošana:

Zivi iztīra un izfilē. Ādu pie filejas atstāj, lai zivs cepot neizjuktu, un tā būs kraukšķīga.
Zandarta filejām uzber sāli un sasmalcinātus melnos piparus.
Virsū liek diļļu ziedu pušķi, un visu liek cepties uz kārtīgi sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā. Zivi liek uz pannas vispirms ar ādu uz leju. Lai āda cepoties neieliektos, zivs filejas gabaliņus iesākumā kārtīgi piespiež pie pannas.
Kad zivs filejas apakšmala kļuvusi zeltaina, to griež uz otru pusi. Nogriež mazāku uguni un pievieno sviestu.
Zivij virsū liek diļļu ziedus, pašās beigās pievieno sakapātu ķiploka daiviņu – aromātam. Kad zivs gatava, pievieno cukini ziedus (to vietā var izmantot arī ķirbju ziedus) un tos apsautē sviestā.


Labu apetīti ;)
Pielikumi: 3113632.jpg (33.8 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Piektdiena, 15.02.2019, 17:34 | Ziņa # 245
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Viegli sālītas foreļmaizītes
/8porcijas/
/Rimi šefpavāra Normunda Baranovska recepte/

Sastāvdaļas:

Rudzu maize
Svaigs gurķis
Viegli sālīta forele
Dilles dekoram
Sāls un cukurs


Avokado krēmam
Avokado 0.5 gab.
Turku zirņi 0.5ĒK
Sezama eļļa 0.5 ĒK
Grauzdēts sezams 0.5 ĒK
Laima sula 0.5 TK

Pagatavošana:

Lai iesālītu foreles fileju, nepieciešams tikai sāls un cukurs, tāpēc šī ir jūsu iespēja pašiem atrast savu vislabāko recepti salduma un sāls balansam.
Kad zivs iesālīta, atstāj to uz nakti ledusskapī, no rīta noskalo lieko sāli un sagriež fileju.
Pagatavo avokado krēmu, savienojot visas sastāvdaļas un samaļot krēmā.
Sagriež gurķi plānās ripiņās.
Kārto maizītes ar krēmu, foreli un gurķi, virspusē uzliekot dilles.


Labu apetīti ;)
Pielikumi: 0055656.jpg (39.2 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Piektdiena, 23.10.2020, 12:01 | Ziņa # 246
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1033
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Baltās zivs iesmiņi
/2porcijas/
/Rimi šefpavāra Normunda Baranovska recepte/

Sastāvdaļas:

Atlantijas mencas fileja 500 g
Izmērcēti bambusa iesmiņi 4-8 gab.
Marinādei:
Gaišā sojas mērce 20 ml
Olīveļļa 20 ml
Sezama eļļa 10 ml
Laima sula 1 ĒK
Rīvēts ķiploks 1 TK
Rīvēts ingvers 1/2 TK
Kapāts čili 1 TK
Sezams 1 ĒK
Cukurs /12 TK
Sakapāta kinza 1 ĒK

Pagatavošana:

Sajauc marinādi un liec marinēties gabalos sagrieztu mencas fileju.
Šai marinādei derēs jebkura baltās zivs fileja.
Marinē vismaz 10 minūtes, var arī ilgāk.
Tad spraud zivi uz iesmiņiem un grillē 2–3 minūtes no katras puses.

Labu apetīti! ;)
Pielikumi: 5790739.jpg (74.7 Kb)


Za ribalku!
 
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv