[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Zivju ēdienu receptes
parcopiDatums: Pirmdiena, 09.03.2009, 18:24 | Ziņa # 1
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Pielikumi: 7126180.jpg (93.4 Kb)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 09.03.2009, 18:26 | Ziņa # 2
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Pildīta līdaka
Dažas zivju pagatavošanas receptes atrodās mājas lapā, sadaļā - receptes

Pielikumi: 5221067.jpg (76.8 Kb)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 09.03.2009, 18:28 | Ziņa # 3
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zandarta fileja
Pielikumi: 0457457.jpg (72.6 Kb)
 
eduksDatums: Pirmdiena, 16.03.2009, 14:11 | Ziņa # 4
Vēžu cienītājs-makšķernieks
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1377
Reputācija: 15
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba Kluba Vadiba Kluba Vadiba
Mana zivju zupas recepte.

Katliņā ar ūdeni lieku zivis (pēc paša vēlēšanās kādas), ēdamkaroti sāls (ja katls liels) un 2-3 notīrītas, nesagrieztas sīpolgalvas. Visu to lieku uz vidējas uguns vārīties.
Paralēli ņemu 1-2 burkānus, sarīvēju tos un lieku pannā zem vāka, uz lēnas uguns, cepties/tvaicēties. Ik pa laikam pamaisu burkādus, pievinoju tiem nedaudz garšvielas, dažas piles kečupa. Tvaicēju tik ilgi, kamēr burkāni sāk atdot sulu. Tad slēdzu burkānus (pannu ) laukā.
Zivi vāru līdz tā sāk vārīties + vēl piecas minūtes, tad arī slēdzu laukā. Ja man ir daudz laika, tad ļauju uzvārītajam ūdenim ar zivi un sīpoliem pilnīgi atdzist, ja nē, tad uzreiz izņemu laukā zivis, pievienoju klāt pannā sagatavotos burkānus un iepriekš iztīrītos un sagrieztos kartupeļus un vāru uz vidējas uguns, līdz kartupeļi sāk palikt mīksti. Pašās beigās var pievinot zaļumus - dilles, lociņus un, protams, neaizmirstam par pipariem ... Sad tad zupā ieberu kādu saujiņu rīsu vai miežu putraimu, bet tā jau ir gaumes lieta, jo pareizi visu darot, garšīgi sanāk arī no plikiem kartupeļiem....

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 24.03.2009, 17:27 | Ziņa # 5
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Mīklā cepta zivs

Ņemam saldētu zivs fileju, atsaldējam, sagriežam gabaliņos, apmēram, 4x4cm. Iemarinējam uz kādām 30min, pēc tam zivs filejas gabalus mērc iepriekš sagatavotā mīklā un met verdošā eļļā un tur tik ilgi, kamēr mīkla, kas ir ap zivi, paliek brūna.
Marinādi var gatavot klasisko, var ar citronu vai kādu vien vēlaties. Mīklu, kurā vajadzēs apmērcēt filejas gabalus, gatavo ļoti līdzīgu pankūku mīklai, tikai ne tik saldu. Mīklai vairāk jābūt sāļai un mīklā ir jābūt pietiekami zaļumiem.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 24.03.2009, 17:38 | Ziņa # 6
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivs marinādē

Zivs fileja - 500gr
Sīpoli - 2gb
Milti - 4lielās karotes
Ūdens - 200gr
Etiķis (9%) - 200gr
Eļļa - 6lielās karotes
Melnie pipari, lauru lapas, karrijs, sāls - pēc garšas

Filejas gabalu sagriež gabaliņos 2cm platumā, apber ar sāli, apvārta miltos un apcep. Etiķi samaisa uz pusēm ar ūdeni, ieber piparus, ieliek lauru lapu, ieber sagrieztos sīpolus un vāra, kamēr sīpoli paliek mīksti.Karrija pulveri, izšķīdināt etiķī un ieliet vārošajā marinādē, tad vārīt vēl 2minūtes. Tad ar to vārošo marinādi aplej ceptos filejas gabaliņus un uz diennakti notur ledusskapī.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 24.03.2009, 17:45 | Ziņa # 7
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivs krējumā

600gr zivs fileja
Glāze krējuma
Sviests
Melnie pipari
Lauru lapa
Sāls
Saulespuķu eļļa

Fileju sagriež, uzber sāli, apcep sviestā un saulespuķu eļļā. Ieliek traukā, uzber piparus, apkaisa ar sasmalcinātu lauru lapu, aplej ar krējumu un cep cepeškrāsnī apmēram 20minūtes 150grādu temperatūrā.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 24.03.2009, 17:53 | Ziņa # 8
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivs Sicīliešu gaumē

Paliela zivs (karpa, zandarts) 500gr
Sīpoli 70gr
Kartupeļi 220gr
Kabači 230gr
Svaigi šampinjoni 130gr
Eļļe un ūdens pa 80gr
Citrons 40gr
Malti, melnie pipari un sāls pēc garšas.

Notīrām zivi, no abām pusēm iegriežam iegriezumus, katrā iegriezumā ieliekam pusi no citrona šķēlītes. Zivi liek uz iesmērētas ar eļļu palātes, apkārt saliek sīpolgredzenus, kubiņos sagrieztus kartupeļus un kabačus, bet pa virsu zivij liek plānās šķēlītēs sagrieztus šampinjonus. Uzkaisa sāli, uzber piparus, uzlej drusku eļļas, pievieno nedaudz ūdeni un cep cepeškrāsnī 250-280 grādu temperatūrā.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 24.03.2009, 17:59 | Ziņa # 9
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivs ar riekstiem

Zivs fileja - 1kg
Rieksti - 100gr
Dilles - 100gr
Ķiploki - 50gr
Sāls, pipari - pēc garšas

Fileju liek uz follija gabala, kurš iepriekš nosmērēts ar eļļu vai sviestu, uz puses no filejas uzber sasmalcinātus riekstus, sagrieztus ķiplokus, smalki sagrieztas dilles, sāli un piparus. Tad brīvo filejas gabalu uzloka apbērtajam filejas gabalam, ietin follijā un cep cepeškrāsnī.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 16:44 | Ziņa # 10
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līdakas fileja ar sausiņiem

0,6Kg līdakas fileja
2gb olas
1gb citrons
sāls, melnie maltie pipari
panējamie sausiņi
eļļa

Zivs fileju noskalot un nosusināt uz salvetes. Ar asu nazi iegriezt rievas.
Apskaisīt fileju ar sāli un pipariem, uzspiest citronu sulu un atstāt uz 15-20 minūtēm.
Traukā iesit divas olas, drusku pievieno sāli un sakuļ. Var pievienot arī drusku citronu tur.
Šajā kultenī tiek iemērkta fileja, tad apvārta no visām pusēm panējamos sausiņos.
Tad liek fileju uz pannas, kurā jau ir sakarsēta eļļe un cep no abām pusēm līdz zeltīti-brūnai garoziņai.
Pasniedz ar dārzeņiem.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 17:21 | Ziņa # 11
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līdaka vīnā

Ņemam nelielu līdaku(1kg) iztīram. Katliņā ieberam sagrieztus pētersīļus, sīpolus, sāli, piparus un pievienojam dažas lauru lapas. Tad tur ievietojam sagrieztus līdakas gabalus un to visu aplejam ar sarkano vīnu(nav ieteicams lietot "Kagoru" un līdzīgu vīnus) un pievienojam buljonu. Pēc tam uzliekam katlam vāku un gatavojam līdaku tik ilgi, kamēr tā būs gatava. Pasniedz ar kartupeļeim un zaļumiem.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 17:22 | Ziņa # 12
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līdaka cepeškrāsnī ar āboliem un tomātiem

Palielu līdaku iztīra, nomazgā un piepilda ar sagrieztiem āboliem, tomātiem, sīpoliem, uzspiež no citrona sulu, ar sāli ierīvē no ārpuses, pēc tam ietin ar sviestu ieziestā follijā un cep cepeškrāsnī. Pasniedz uz šķīvja apkaisītu ar zaļumiem un pa malām kartupeļi.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 17:23 | Ziņa # 13
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līdaka tomātos

Lielā traukā sviestā vai taukos apcep sīki sagrieztus sīpolus, pieliek tur tomātu pastu, cukuru, drusku sāli un piparus, ielej pusglāzi karsta ūdens, visu samaisa un uzvāra. Iepriekš sagatavotus un sagrieztus līdakas gabalus pievieno vārošajā masā, aplej ar tomātu mērci un vāra uz mazas uguns. Pēc tam līdakas gabalus pārliek šķīvī, aplej ar mērci un apkaisa ar zaļumiem(pētersīļiem un dillēm). Klāt liek vārītus makaronus vai vārītus rīsus.
Uz 0,5kg līdaku ir nepieciešams 2/3 no glāzes ar tomātu pastu, 2gb sīpoli, sāls, pipari, tauki vai sviests.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 17:23 | Ziņa # 14
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepta līdaka

Zivi iztīra, nomazgā un nosusina uz salvetes. Tad sagriež porcijās un atstāj uz laiciņu, lai pastāv. Pēc tam zivi apvārta miltos, olu kultenī, un rīvmaizē. Cep karstos taukos no abām pusēm. Gatavos gabalus liek uz šķīvja, izdekorē ar citrona šķēlēm, un uz katra gabala uzliek drusku rīvētus mārrutkus. Pasniedz ar kartupeļiem.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 17:49 | Ziņa # 15
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju gulašs

600-700gr zivs
Sviests
Milti
Ūdens vai zivju biljons
Krējums 100-150gr
Olas 2gb
Sāls
Sausais baltais vīns 70gr

Zivs fileju sagriezt gabalos un paturēt vēsumā 90minūtes, pēc tam ielikt katliņā, apliet ar izkausētu sviestu, uzlikt vāku un gatavot uz mazas uguns, apmēram 10minūtes. Tad samaisa miltus ar sviestu(1ēdamkarote miltu uz 1ēdamkaroti sviesta), pielej karstu ūdeni vai zivju buljonu un nedaudz pavāra(sanāk mērce). Tad olu dzeltenumus sakuļ ar krējumu, apkaisa ar sāli, uzlej baltvīnu un samaisa ar mērci, kas bija pagatavota miltiem un sviesta. Tad ar iegūto masu aplej zivs gabalus, apber ar rīvmaizi un ieliek uz 15minūtēm cepeškrāsnī.
Pasniedz ar rīsu putru.

Labu apetīti! ;)

 
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv