[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Parcopi.lv Forums » Receptes » Zivju ēdienu pagatavošanas receptes » Zivju ēdienu receptes (Zivju ēdienu receptes)
Zivju ēdienu receptes
BriedisDatums: Ceturtdiena, 03.03.2011, 17:43 | Ziņa # 136
Svētdienas makšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 313
Reputācija: 2
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Kluba Vadiba
Cepti lucīši krējumā

Sastāvdaļas:

Svaigi lucīši
Sviests
Krējums
Sāls, pipari

Pagatavošana:

Lucīšiem nogriež galvu, iztīra iekšas un kārtīgi noskalo. Iekšā ieliek nedaudz sviesta un karsē uz pannas sviestu. Kad sviests izkusis, liek virsū lucīšus. Cepšanas procesā pievieno sāli un piparus. Kad lucīši gandrīz gatavi, tad uzlej pa virsu krējumu. Ēd, kamēr karsti!

Labu apetīti ;)



Ne spīles un, ne asakas!

Ziņojumu laboja Briedis - Ceturtdiena, 03.03.2011, 17:44
 
Johnny_BravoDatums: Sestdiena, 05.03.2011, 13:56 | Ziņa # 137
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 316
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti
Zivs steiks ar ķiploku - zaļumu sviestu

Sastāvdaļas:

Saldēta zivs - 1gb
Ķiploki - 1daiviņa
Citrons - 1gb
Sviests - 100gr
Pētersīļi - 2ēd.k.
Kajennas pipari - pēc garšas

Izmantojot saldētu zivi, tai ļauj atkust istabas temperatūrā 30 min., bet, vēlams, pirms pagatavošanas turēt uz nakti ledusskapī.

Zivi sagriež četros 2 – 3 cm biezos steikos. Steikus noskalo un nosusina. Sviestu sajauc ar sasmalcinātu ķiploku, izspiestu citrona sulu, sasmalcinātiem pētersīļiem un Kajennas pipariem. Zivi grilē no abām pusēm 5 min. Tad iesmērē no abām pusēm ar zaļumu sviestu un vēl grilē no katras puses 3 min. Karaliskās zivs steikus pasniedz kopā ar citronu šķēlītēm un zaļiem salātiem. (Ieteicams izmantot karalisko zivi)

Labu, apetīti ;)



johnny bravo
 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 17.03.2011, 14:09 | Ziņa # 138
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Lasis zemnieku gaumē

Sastāvdaļas:

Lasis - 1gb
Dažādi dārzeņi:
Puķkāposti, burkāni, kartupeļi, citrons, ķiploki, paprika
Sāls, pipari
Sviests

Pagatavošana:

Iztīrīto zivi pilda ar garšvielām, ķiploku un citrona šķēlītēm.
Paplāti iesmērē ar sviestu. Liek virsū zivi. Blakus zivij dārzeņus. Uzkaisa garšvielas un uzliek nedaudz sviesta, lai cepoties dārzeņi nekļūtu sausi. Visu liek cepeškrāsnī un cep pusstundu, vai mazliet vairāk - kamēr zivs gatava.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
J0nisDatums: Sestdiena, 02.04.2011, 19:16 | Ziņa # 139
Kompānijas dvēsele
Grupa: Savējie
Komentāri: 2377
Reputācija: 44
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Līdaka

Pārgriež līdaku gareniski uz pusēm, tad sadala gabaliņos, sacep olā un miltos. Kad izcepti pēdējie gabaliņi, sacep sīpolus. Tad termo traukā kārto 1 kārtu līdaku,2 kārtas sipolus un pa virsu pārlej 10%saldo krējumu sajauktu ar "vegetu", tad uz lēnas uguns 5min pasautē.
Lai labi garšo! :)



Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…

Ziņojumu laboja J0nis - Sestdiena, 02.04.2011, 19:17
 
parcopiDatums: Svētdiena, 03.04.2011, 14:43 | Ziņa # 140
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Krāsnī cepts vidusjūras asaris ar citrusu mērci(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Vidusjūras asaris – 2 gab.
Olīveļļa – 1 ēdamkarote
Sāls, pipari – pēc garšas
Apelsīns – 1 gab.
Citrons – 1 gab.
Cukurs – 3 ēdamkarotes
Saldais krējums 2 ēdamk.
Baltvīna etiķis 2 tējk.

Pagatavošana:

Veselas (ar visu galvu, asti, ādu) un iztīrītas zivis liek uz cepešpannas. Apslaka ar olīveļļu, uzber sāli un piparus. Zivīs ieziež eļļu ar garšvielām un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos.
Ļoti svarīgi ir zivis nepārcept! Ja zivis cep pārāk ilgi, tās kļūst sausas.
Asarus cep apmēram 12 minūtes. Tad izņem no cepeškrāsns un mazliet atdzesē. Pēc tam zivīm noņem ādu.
Mērce: apelsīnu un citronu ar visu mizu sagriež kubiņos. Citrona mizas rūgtums mērcei piešķir īpašu garšu. Katliņā uzkarsē ½ litru ūdens, pievieno cukuru un sagrieztos citrusaugļus. Visu vāra, līdz augļi sāk sadalīties. Kad augļi izvārījušies, sīrups reducējies, visu sablenderē viendabīgā masā. Mērci pirms pasniegšanas var izberzt caur sietu. Bet, ja vēlas to mazliet šķidrāku, klāt var piejaukt vairāk sīrupa.
Pasniedz, ar mērci pārlejot izcepto zivi.

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 7295343.jpg (65.0 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 03.04.2011, 14:46 | Ziņa # 141
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Ceptas reņģes sviesta-balzamiko etiķa mērcē(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Reņģes – 500 g
Labs balzamiko etiķis (tā vietā var izmantot labi savārītu skābeni saldenu sīrupu – lieliski der labi savārīts cidoniju sīrups) – 1 ēdamkarote
Sāls – šķipsna
Olīveļļa – mazliet

Pagatavošana:

Reņģes iztīra un nosusina papīra salvetē vai avīzē.
Tad zivis kārto uz cepešpannas cieši vienu pie otras, lai cepot tās būtu sulīgākas. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
Kad reņģes izcepušās, tās pārlej ar sviesta–balzamiko etiķa mērci.

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 7756210.jpg (57.2 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 03.04.2011, 14:47 | Ziņa # 142
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepta mencas fileja(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Mencas filejas – 8 gab.
Sāls – pēc garšas
Olīveļļa – ieziešanai

Pagatavošana:

Zivs fileju apber ar garšvielām, iesmērē ar olīveļļu un mazliet patur, lai zivtiņas savelkas ar eļļu. Zivs filejas nekādā gadījumā nevajag likt cepties pannā ar eļļu – tad tās nebūs tik kraukšķīgas.
Lai zivs būtu kraukšķīgāka un labāk turētos kopā, to cep ar ādas pusi uz leju.
Kad zivs gabaliņi viegli dalās – zivs ir gatava.
Gatavos filejas gabalus kārto uz šķīvja un apslaka ar dzērveņu mērci. Fantastiski vienkārši un patiesi gardi.

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 7268289.jpg (41.8 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 03.04.2011, 14:49 | Ziņa # 143
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Tomātu mērcē sautēts jūras asaris(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Jūras asaris – 3 gab.
Sāls – 3 šķipsnas
Pipari – 1 šķipsna
Olīveļļa – 3 tējkarotes
Tomātu mērce – ½ l

Pagatavošana:

Zivij noņem zvīņas un to iztīra.
Ieslīpi iegriež zivij sānus (tad labāk iesūksies garšvielas un mērce). Virsū ber sāli un piparus. Zivi apslaka ar olīveļļu un liek cepešpannā, kurā ielieta svaigo tomātu mērce. Cepešpannu ievieto iepriekš uzkarsētā krāsnī 210 grādu temperatūrā un cep 15 minūtes.

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 4307377.jpg (86.0 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 03.04.2011, 14:50 | Ziņa # 144
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Bute(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Butes – 4 gab.
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas
Olīveļļa – 1 ēdk.

Dārzeņu piedeva pie butes:
Selerijas sakne – 1 gab.
Kviešu graudi – 1 paciņa
Zaļie zirņi – 1 sauja
Baltvīns – 1 glāze
Olīveļļa – 1 ēdk.
Sviests – 50 g

Pagatavošana:

Butes iztīra un izskalo. Uz cepešpannas lej olīveļļu un tajā kārto butes. Tās apber ar sāli, pipariem un liek cepeškrāsnī 150o C temperatūrā. Cep apmēram 15 – 20 min.
Pasniedz ar dārzeņiem.

Nomizo selerijas sakni un sagriež kubiņos.
Seleriju ber uzsildītā, ar eļļu ieziestā pannā un sautē uz lēnas uguns, līdz selerija kļūst caurspīdīga. Tad lej klāt vīnu un sautē, līdz tas sasūcies dārzeņos. Pieber atlaidinātus kviešu graudus un zaļos zirņus. Pielej vēl mazliet vīna. Paaugstina temperatūru un mazliet pasautē. Visbeidzot pievieno sviestu un visu samaisa.

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 2872927.jpg (166.9 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 03.04.2011, 14:51 | Ziņa # 145
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Sautēta forele ar āboletiķa mērci(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Foreles – 6 gab.
Pētersīļi – 1 bunte
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas

Sviesta – etiķa mērce forelei:

Ābolu etiķis – 2 ēdamkarotes
Sviests – 70 g
Pētersīļu lapas – 1 bunte

Pagatavošana:

Foreles kārtīgi iztīra. Uzvāra ūdeni un ieber sagrieztus pētersīļu kātus. Pieber sāli, piparus un vāra pētersīļu buljonu. Šajā novārījumā liek sautēties foreles apmēram 15 – 20 min.

Kad zivs gatava, to izņem no katla un novelk ādu. Liek lielā bļodā un pārlej ar sviesta–etiķa mērci.

Ābolu etiķi lej siltumizturīgā traukā, pievieno sviestu un sakapātas pētersīļu lapas. Trauku liek karstā ūdens peldē, lai viss pamazām sakausējas. Gatavs!

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 7249182.jpg (144.6 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 03.04.2011, 14:53 | Ziņa # 146
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepta līdakas fileja(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Līdakas fileja – no 1 zivs
Olīveļļa - mazliet
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas
Lauku sidrs

Pagatavošana:

No līdakas izņem asakas. Zivi sagriež vienādos gabalos un liek cepties iepriekš sakarsētā pannā. Apkaisa ar sāli un pipariem. Cep, līdz zivs viscaur izcepusies un ir mazliet irdena. Kad zivs jau gandrīz gatava, pārlej ar mājas sidru un visu mazliet pasautē.

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 0736221.jpg (111.1 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 03.04.2011, 14:54 | Ziņa # 147
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Garšaugos ceptas garneles(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Garneles – 300 g
Dilles – pēc garšas
Čili – pēc garšas
Rozmarīns – pēc garšas
Ķiploks – 2 daiviņas
Olīveļļa - nedaudz
Sviests – 50 g
Pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu un liek iekšā garšaugus. Ļauj, lai no tiem izdalās ēteriskās eļļas. Virsū liek garneles, lai tās pacepas kopā ar garšaugiem. Pēc brītiņa pielej eļļu. Visu samaisa, pieliek sviestu. Ik pa brīdim visu maisa. Kad sviests sakaramelizējies, garneles ir gatavas. Beigās uzkaisa svaigi maltus melnos piparus, garnelēm pieliek no ½ citrona izspiestu sulu.

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 9046482.jpg (135.5 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 03.04.2011, 14:56 | Ziņa # 148
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Forele ar bazilika un lakšu pesto(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Svaigs zaļais baziliks 1 bunte
Lakši 1 bunte
Olīveļļa 100 g
Ciedru rieksti 1 sauja
Piparu graudi
Jūras sāls

Pagatavošana:

Pesto ir piesta jeb miezeris, mūsdienās vairāk tiek lietots blenderis.
Pesto ir piestā sagrūsts ķiploks ar bazilika lapām, ciedru riekstiem, cieto sieru un olīveļļu.
Bet ir pieļaujamas daudz dažādu variāciju un šī ir viena no tām.
Pamatā izmantojam lakšus jeb savvaļas ķiplokus.
Ņem visas lietas un liec piestā un dauzi kopā. Beigās mazliet pielej olīveļļu līdz veidojas tumīga bieza mērce, kas pēc konsistences atgādina tomātu pastu.
P.S. Šo mērci var izmantot gan salātos, gan marinādēs, gan pie grila, gan vienkārši uz maizītes. Ņem foreles filejas un apzied ar pesto, ļauj, lai garša mazliet savelkas un cep uz pannas, grilē vai cep krāsnī.

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 4118862.jpg (75.1 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
Johnny_BravoDatums: Pirmdiena, 11.04.2011, 19:53 | Ziņa # 149
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 316
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti
Follijā cepts asaris

Sastāvdaļas:

Asaris (ezera) – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Burkāni – 3 gab.
Olīveļļa – 1 ēdamkarote
Pīlādžogas – ½ saujas
Rozīnes – ½ saujas
Olīveļļa – ½ ēdamkarotes

Pagatavošana:

Asari notīra un apber ar pipariem un sāli. Uz folijas kārto ripās sagrieztus sīpolus un gareniski sagrieztus burkānus. Tiem virsū liek sagatavoto zivi, kurai pirms cepšanas iegriež ādu, lai garšas labāk sasūktos.
Lai labāk izceltu asara garšu, tam vajag pievienot kādu skābu produktu, piemēram, pīlādžogas. Lai ogu skābums un rūgtums nedominētu, pievieno arī saldās rozīnes. Zivi apslaka ar olīveļļu, ietin folijā un liek uz grila vai cepeškrāsnī. Cep, līdz zivs ir gatava.

Labu apetīti! ;)

Pielikumi: 2462991.jpg (32.4 Kb)


johnny bravo
 
parcopiDatums: Svētdiena, 24.04.2011, 13:55 | Ziņa # 150
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Grillēta menca ar papriku(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Menca – 3 gab.
Paprika (zaļā) – 2 gab.
Tomāti – 2 gab.
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Sāls, melnie pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Mencai no abām pusēm atgriež asaku – tai jāpaliek pa vidu. Zivi apber ar sāli un pipariem. Liek ar gaļas pusi uz leju grilēties. Kad menca no vienas puses apcepusies, griež otrādi – ar ādas pusi uz leju.
Apcepto mencu apslaka ar olīveļļu, uzber sāli un piparus. Tai virsū kārto smalkās šķēlēs sagrieztu zaļo papriku un tomātus, tad vēlreiz uzšļaksta olīveļļu un grilē, līdz zivs gatava.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 7724526.jpg (138.5 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
Parcopi.lv Forums » Receptes » Zivju ēdienu pagatavošanas receptes » Zivju ēdienu receptes (Zivju ēdienu receptes)
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv