[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Parcopi.lv Forums » Receptes » Zivju ēdienu pagatavošanas receptes » Zivju ēdienu receptes (Zivju ēdienu receptes)
Zivju ēdienu receptes
parcopiDatums: Pirmdiena, 29.03.2010, 18:31 | Ziņa # 76
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līnis alus mērcē

Sastāvdaļas:

Līnis - 1,5kg
Milti - apviļāšanai
Sviests - 100gr
Gaišais alus - 1/2L
Mērcei:
Sviests - 1ē.k.
Milti - 1ē.k.
Muskatrieksti - tik, cik uz naža gala
Sāls un pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Līni notīra, filē un sagriež porciju gabalos. Zivi apviļā miltos un cep uz pannas sviestā brūnu. Sīpolu sagriež šķēlēs un pārliek zivij. Uzkaisa zivju garšvielas, pārlej alu, lai apsedz visu, un sautē uz mazas uguns piecas minūtes. Tad zivi izņem un kārto dziļā traukā. Šķidrumu ielej krūzē. Uz pannas izkausē sviestu, apbrūnina miltus un maisot lēnām lej klāt atlikto šķidrumu. Mērcei pieber muskatriekstu, sāli, piparus un pavāra 3minūtes. Pārlej mērci līnim, uzliek traukam vāku un ļauj dažas minūtes ievilkties. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un svaigiem dārzeņu salātiem.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 29.03.2010, 18:46 | Ziņa # 77
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju pankūkas

Sastāvdaļas:

Mencas fileja - 500gr
Ķiploki - 1 daiviņa
Melnie pipari - drusku
Sāls - pēc garšas
Piens - 1glāze
Milti - 1/2 glāze
Olas - 2gb
Sīpoli - 1gb
Sagrieztas dilles - 1ē.k.
Tomāti - 3gb(bez mizas)
Olīveļļa - cepšanai
Mērcei:
Krējums - 200gr
Citronpipari - 1/2tējkarote
Aromātiskā sāls - 1/2 tējkarote

Pagatavošana:

Mencu 10minūtes vāra ūdenī, kam pievienots sāls, pipari un ķiploks. No olām, sāls, pipariem, piena un miltiem veido pankūku mīklu. Mencu izņem no ūdens, notecina, sasmalcina un liek mīklā. Smalki sagriež sīpolus, tomātus, dilles un arī pievieno mīklai. Visu samaisa, veido nelielas pankūciņas un cep sakarsētā eļļā gatavas. Mērcei sajauc krējumu ar citronpipariem un aromātisko sāli. Zivju pankūkas pasniedz siltas.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 29.03.2010, 18:56 | Ziņa # 78
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Pikantais lasis baltvīnā

Sastāvdaļas:

Svaiga laša fileja - 1kg
Sīpoli - 2gb
Ķiploki - 1galviņa
Citronpipari un sāls - pēc garšas
Muskatrieksts, melnie pipari - uz naža asmens
Baltais sausais vīns - 250ml
Olīveļļa - cepšanai
Milti - 1ē.k.
Ūdnes -nedaudz(tumēšanai)

Pagatavošana:

Lasi notīra, filē un sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, liek dziļā pannā sakarsētā eļļā un apcep. Tad pievieno lasi, garšvielas un arī apcep. Pārlej vīnu un sautē uz mazas uguns apmēram piecas minūtes. Nokāš šķidrumu, uzkarsē un uztumē. Pikanto lasi pasniedz siltu ar vārītiem kartupeļiem pārlietu mērci.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 29.03.2010, 19:01 | Ziņa # 79
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēdzele paprikas lečo

Sastāvdaļas:

Vēdzele - 1,5kg
Olas - 2gb
Sīpoli - 2gb
Kabači - 500gr
Olīveļļa - cepšanai
Paprikas lečo - 800gr
Dārzeņu garšviela, melnie pipari, rīvmaize

Pagatavošana:

Vēdzeli iztīra, nomazgā, filē sagriež porciju gabalos, apviļā rīvmaizē, olā un cep. Sīpolus notīra, kabaci nomizo, sagriež nelielos gabalos un apcep zeltainus. Saceptos sīpolus un kabaci pārliek zivij, pārlej paprikas lečo. Pieber garšvielas un piparus, aizvākotā pannā sautē piecas minūtes.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Sestdiena, 17.04.2010, 13:35 | Ziņa # 80
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepta menca
(Var izmantot arī vēdzeli, zandartu u.c.)

Sastāvdaļas:

Menca(fileja) - 500gr
Sīpoli - 2gb
Augu eļļa - 3ēdamkarotes
Pētersīļi, dilles - pēc garšas
Malti melnie pipari, sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Zivs fileju sagriež mazos gabalos, apkaisa ar sāli un pipariem. Sīpolus sagriež smalki un sacep augu eļļā, vēlāk tur pievieno sagriezto zivs fileju un cep, kamēr zivs gatava.
Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un apkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 20.04.2010, 15:52 | Ziņa # 81
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Asaru ruletes

Sastāvdaļas:

Asari - 4gb palieli
Garšvielas zivīm - 1tējkarote
Siers "Dzintars" - 1tējkarote
Dilles sagrieztas - 1ēdamkarote
Koriandrs, sāls - pēc garšas
Puravs - 4strēmelītes
Olīveļļa - 1tējkarote
Krējums - 150ml
Piedevas ceptām zivīm - 1/2 tējkarote

Pagatavošana:

Asarus notīra, nomazgā, filē un nosusina. Vienam asaru filejas gabaliņam uzkaisa zivs garšvielu, uzziež sieru, uzber dilles, virsū liek otru pusīti filejas, uzkaisa koriandru un sāli. Puravu sagriež strēmelēs, uzliek uz asara, uzber sāli, sarullē un cieši ietin ar eļļu ieziestā follijā. Sagatavotās ruletītes liek uz plāts un cep 200C karstā cepeškrāsnī 20minūtes. Var cept uz grila. Pasniedz ar krējumu, kas sajaukts ar zivs garšvielām.

Labu, apetīti ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 20.04.2010, 15:56 | Ziņa # 82
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Kūpināts līnis

Sastāvdaļas:

Līnis - cik ir
Garšvielas - pēc garšas

Pagatavošana:

Ar sāli notīra gļotas zivij. Zivi noslauka, apber ar garšvielām un ļauj vismaz 5stundas ievilkties. Tad liek uz pāris stundām kūpinātavā.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 20.04.2010, 16:00 | Ziņa # 83
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Krējumā sutināts līnis

Sastāvdaļas:

Līnis - cik ir
Sarkanā un dzeltenā paprika - pēc vēlmes
Sīpoli, sāls - pēc garšas
Salds krējums - 100-200ml

Pagatavošana:

Līnim ar sāli notīra gļotas, zivi sadala gabalos un apcep uz pannas, nedaudz uzkaisa sāli cepjot. Vēlāk liek sutināmajā traukā. Uz tās pašas pannas apcep sagrieztu papriku un sīpolus, uzlej saldo krējumu. Kad krējums sāk burbuļot, tad pannas saturu pārlej traukā pie apceptajām zivīm un liek cepeškrāsnī, kamēr paliek gatavs.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 02.05.2010, 23:38 | Ziņa # 84
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Ceptas vīķes

Sastāvdaļas:

Svaigas vīķes - cik ir
Pipari, sāls, milti - pēc garšas
Zivju garšviela, vai universālā garšviela(piemēram, vegeta) - pēc garšas
Eļļa

Pagatavošana:

Zivis notīra, noskalo. Miltus sajauc ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsē eļļu un tad zivis apviļā tajā miltu maisījumā un liek uz pannas. Kad zivis jau gandrīz gatavas, tām uzkaisa nedaudz garšvielas. Var arī zaļumus, ja ir. ja zivju ir daudz un visas netiek noēstas vienā reizē, tad ceptas vīķes var taisīt tomātu mērcē, tāpat kā renģes, un ielikt ledusskapī.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 2964664.jpg (21.8 Kb)
 
BriedisDatums: Sestdiena, 15.05.2010, 13:27 | Ziņa # 85
Svētdienas makšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 313
Reputācija: 2
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Kluba Vadiba
Karūsa tomātu mērcē

Sastāvdaļas:

Karūsa - 600gr
Burkāni - 40gr
Sīpoli - 40gr
Sēnes - 120gr
Kartupeļi - 600gr
Mērce - 300gr
Citronu sula - 1ē.k.
Zaļumi - pēc garšas

Pagatavošana:

Karūsu sagriež filejas gabalos, tos apcep pannā. Gatavo zivi liek uz šķīvja, sānos zivij liek vārītus kartupeļus, bet zivs gabaliņus apsedz ar vārītām sēnēm. Pēc tam visu aplej ar tomātu mērci, citronu sulu un apkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti ;)

 
kreisaisDatums: Trešdiena, 19.05.2010, 19:09 | Ziņa # 86
Videomāns
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1197
Reputācija: 7
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba Kluba Vadiba
Sacepta zivs rulete

Sastāvdaļas:

Zivs fileja - 700gr
Baltmaize - 50gr
Piens - 1glāze
Sīpoli - 1-2gb
Tauki - 20gr
Mannas putraimi - 20gr
Olas - 1gb
Rīvmaize panēšanai - 30-40gr
Krējums - 3/4no glāzes
Margarīns, sāls, melnie pipari

Pagatavošana:

Iemērc baltmaizi pienā un izspiež. Sīpolus sīki sakapā un apcep taukos. Zivs fileju, baltmaizi un sīpolus izlaiž caur gaļas maļamo mašīnu 2reizes, pievieno olu, mannas miltus, 3-4ē.k piena, sāli, piparus un samaisa visu viendabīgā masā(faršā). No šīs masas izveido ruleti, apviļā to rīvmaizē un liek uz iesmērētas ar margarīnu paplātes. Aplej ruleti ar taukiem un liek sasildītā cepeškrāsnī uz vidēju karstumu un cep 40min, ik pa laikam aplaista ar to mērcīti, kas pati veidojās paplātē. Cepšanas nobeigumā ruleti iesmērē ar nedaudz sālītu krējumu un ļauj izveidoties apceptai kārtiņai. Ruleti izliek ovālā traukā, sagriež 1cm biezās šķēlēs, aplej ar mērci, kas izveidojusies paplātē, izdekorē ar zaļumiem un vārītu olu.
Šādu ruleti var pagatavot arī follijā un lpasniegt atdzesētu.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 8323110.jpg (92.4 Kb)
 
parcopiDatums: Sestdiena, 22.05.2010, 16:23 | Ziņa # 87
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Kaltētas, vītinātas zivis (voblas)

Sastāvdaļas:

Svaigas zivis - cik ir
Sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Zivīm iztīra iekšas, bet zvīņas atstāj. Iztīrītās zivis noskalo. Paņem trauku tāda izmēra, lai lielākā zivs tur ietilptu pilnā garumā un traukam jābūt ar augstām malām. Trauka dibenu nokaisa ar rupjo sāli, liek iekšā kārtu ar zivīm, atkal uzkaisa sāli, tad liek nākamo kārtu ar zivīm, tad atkal uzkaisa sāli un tā, kamēr visas zivis ir traukā un apkaisītas ar sāli. Tad zivīm uzliek šķīvi vai kādu citu priekšmetu, kas lien traukā līdz ar malām un uzliek uz tā kādu smagumu, lai zivis piespiežās traukā. Šādā veidā zivis jātur vismaz diennakti. Jo lielākas zivis, jo ilgāk jānotur, bet vairāk par trim diennaktīm nav ieteicams. Vēlāk zivis izkarina tādā vietā, lai klāt tiktu saule un vējš, bet ieteicams zem kāda jumtiņa, lai lietus klāt netiek. Vai arī lietus laikā zivis ir jāapklāj ar kādu plēvi. Zivis tādā veidā tur, kamēr tās paliek gatavas. Mazākas zivis ātrāk nogatavojās, bet lielākas lenāk.
Ieteicams izmantot - raudas, pličus, asarus, brekšus, vimbas, lielas vīķes, ruduļus...
Nav ieteicams izmantot - karūsas, līņus un citas lielas un platas zivis.
Pasniedz tīrā veidā un kā uzkodu pie alus.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 8953298.jpg (34.6 Kb)
 
parcopiDatums: Sestdiena, 22.05.2010, 16:41 | Ziņa # 88
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivs ar žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas:

Lasis, vai cita trekna zivs - 1.5kg
Žāvētas melnās plūmes - 200gr
Žāvētas aprikozes - 200gr
Valrieksti - 200gr
Sīpoli - 1gb
Burkāni - 1gb
Majonēze - 200gr

Pagatavošana:

Laša fileju apkaisa ar sāli un ieliek dziļā pannā, kurā ieklāts divās kārtās follijs. Iemērc ūdenī žāvētos augļus un riekstus uz kādām 20-30minūtēm, vēlāk izņem no ūdens un sagriež nelielos gabaliņos. Notīra sīpolu, sagriež sīkos kubiņos un apcep eļļā kopā ar burānu, kas sarīvēts uz rupjas rīves. Pēc tam samaisa sīpolu un burkānu ar sagrieztajiem žāvētajiem augļiem un riekstiem un majonēzi un to visu liek virsū laša filejai. Pannu ieliek karstā cepeškrāsnī un gatavo 20-35minūtes. Zivi ar žāvētajiem augļiem pasniedz tieši uz follija.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 4444230.jpg (50.6 Kb)
 
parcopiDatums: Sestdiena, 22.05.2010, 16:56 | Ziņa # 89
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju gulašs

Sastāvdaļas:

Zivs fileja - 800gr
Sviests - 100gr
Sīpoli - 2gb
Tomātu pasta - 2ē.k.
Sinepes - 1tējkarote
Krējums - 2ē.k.
Zaļumi, malta paprika, sāls

Pagatavošana:

Sagriež fileju gabaliņos, apkaisa ar sāli un apcep sviestā. Pievieno sīki sagrieztus sīpolus, tomātu pastu, sāli, papriku, sinepes un pievieno nedaudz ūdeni. Sautē, kamēr zivs paliek mīksta un vēlāk pievieno krējumu.
Pasniedz apkaisītu ar sīki skapātiem zaļumiem.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 7362646.jpg (43.5 Kb)
 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 27.05.2010, 22:10 | Ziņa # 90
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14083
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivinena līdaku recepte

Sastāvdaļas:

Līdaka - 1gb
Pipari - pēc garšas
Spilvas brokastu majonēze - 5ē.k.(atkarīgs no līdakas lieluma)
Ķiploki - 2daiviņas
Dilles - pēc garšas
Siers - 50gr

Pagatavošana:

Pārgriež līdaku pa muguru uz pusēm, izņem iekšas iesāla un ar maļamo samaļ
nedaudz piparus dažādus (der arī veikala 5 piparu maisījums), atstāj uz dienu ievilkties. Tad, ja līdaka ir
apmēram 1.5 kg liela, ņem spilvas brokastu majonēzi, apmēram 5 ēdamkarotes,,ar ķiplokspiedi izspiež 2 daivas
ķiploku, pieliek smalki sagrieztas dilles(cik daudz gaumes jautājums), sarīvē 50 gr. sieru(parasti Holandes) To visu
samaisa un vienmērīgi uzsmērē uz līdakas. Liek uz grila un cep kamēr majonēzes virskārta paliek nedaudz
brūna. Sanāk ļoti sulīga un garda. Cepšanas ilgums apmēram 20-25 minūtes.


Labu apetīti ;)

Pielikumi: 1344449.jpg (26.7 Kb) · 7135269.jpg (31.3 Kb)
 
Parcopi.lv Forums » Receptes » Zivju ēdienu pagatavošanas receptes » Zivju ēdienu receptes (Zivju ēdienu receptes)
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv