[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Zivju ēdienu receptes
parcopiDatums: Trešdiena, 27.01.2010, 19:02 | Ziņa # 61
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Karpa alū

Karpa - 1gb, ap 1kg
Sviests - 50gr
Sīpoli - 2gb
Pētersīļi - 1-2pušķīši
Burkāni 2gb
Medus - 1tējkarote
Alus - 1/2 glāze
Sāls un citas garšvielas - pēc garšas

Pagatavošana:

Karpu sagirž vidējos gabalos, atdala pēc iespējas vairāk asaku. Ne pārāk dziļā katliņā, kura malas ir iesmērētas ar sviestu, ieliek zivs gabalus, iepriekš sagrieztus dārzeņus, apkaisa ar garšvielām un pievieno medu, kas atšķaidīts ūdenī. Visu to aplej ar alu. To visu liek uz plīts un vāra. Vāra kamēr uzvārās, tad nogriež liesmu mazāku un vāra, kamēr zivs ir gatava. Gatavo zivi liek šķīvī, garnē ar vārītiem dārzeņiem(kartupeļi, burkāni), dekorē ar zaļumiem. Buljonu, kurā zivs tika vārīta, nokāš un izmanto kā mērci.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Trešdiena, 27.01.2010, 19:13 | Ziņa # 62
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Krējumā sautēta karūsa

Sastāvdaļas:

Karūsas - 2kg
Sviests - 4ē.k.
Sīpols - 1gb
Smalki sagriezti pētersīļi - 1/2 glāze
Smalki sagriezti sīpolloki - 1/2 glāze
Krējums - 1glāze
Ūdens - 1/2 glāze
Lauru lapa - 1gb
Krustnagliņas - 1šķipsniņa
Rīvmaize - 100gr
Cukurs - 1ē.k.
Etiķis - 2ē.k.
Sāls un pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Karūsas notīra, nogriež galvas, noskalo, sagriež gabalos, apkaisa ar sāli un pipariem, apcep kopā ar sagrieztu sīpolu, apkaisa ar smakli sagrieztajiem zaļumiem, sautē zem vāka 2-3min, tad pievieno krējumu, lauru lapu, krustnagliņas un rīvmaizi. Sautē zem vāka 20minūtes. Atsevišķā traukā kausē cukuru, kamēr tas paliek brūns, tam pievieno etiķi un to sīrupu, kas sanāca, ielej katliņā, kurā gatavojās zivs. Vēl nedaudz pasautē. Gatavos zivs gabalus liek šķīvi un aplej ar to mērci, kurā tā sautējās.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 08.02.2010, 18:07 | Ziņa # 63
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivs citronu mērcē

Sastāvdaļas:

Zivs(asaris) - 1gb
Citrons - 1gb
Ķiploks - 1daiviņa
Ūdens - 1-1,5l
Pipari, zaļumi, sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Vislabāk ņemt asari, bet der arī jebkura cita zivs. Zivi notīra, izķidā un izgriež žaunas. Apkaisa ar sāli un pipariem un iespeķo ar ķiploku, tad liek ledusskapī. Tālāk sīki sakapā zaļumu pušķi un ķiploku . Ņem dziļu pannu, noziež to ar sviestu un liek iekšā zivi, aplej to ar ūdeni un liek uz nelielas uguns. Kā tikai zivs sākt lipt pie pannas, tā zivi apgriež uz otru pusi, paņem citronu un izspiež to buljonā, kurā gatavojās zivs un gatavvo, kamēr zivs būs gatava. Pirms zivi noņem no uguns, pievieno kapātos zaļumus un ķiploku. Uz zivs dekorācijas nolūkos liek citrona šķēles un pasniedz traukā, kurā zivs gatavojās, pie tam karstu. Garnīram var likt klāt vārītus rīsus.

Labu apetīti wink

 
kreisaisDatums: Sestdiena, 13.02.2010, 17:36 | Ziņa # 64
Videomāns
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1197
Reputācija: 7
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba Kluba Vadiba
Vēdzeles sacepums ar kabačiem

Sastāvdaļas:

Vēdzeles fileja - 300gr
Milti - 2 tējkarotes
Sviests - 40gr
Saldais krējums - 20gr
Kabači - 0,5kg
Krējuma mērce - 300gr
Rīvēts siers, rīvmaize
Sāls, pipari, zaļumi

Pagatavošana:

Notīra kabačus, sagriež šķēlēs, apsāla un sacep sviestā. Zivs fileju sagriež porcijās, ierīvē ar sāli un pipariem, apvārta miltos un apcep sviestā. Tad gabalus pārliek dziļā pannā, pārklāj ar kabačiem, pārlej ar krējuma mērci, apber ar rīvēto sieru un rīvmaizi, uzšļaksta nedaudz saldā krējuma un liek cepeškrāsnī. Pirms pasniegšanas apkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Svētdiena, 21.02.2010, 21:51 | Ziņa # 65
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepta zivs tomātu-riekstu mērcē

Sastāvdaļas:

Zivs - 500gr
Milti
Tomātu pasta - 1/2glāze
Kausēts sviests - 2-3ē.k.
Valrieksti(attīrīti) - 3/4glāzes
Vīna etiķis - pēc garšas
Pākstiņpipari(zaļie un sarkanie) - pēc garšas
Ķiploki - pēc garšas
Koriandra(kinzas) zaļumi - pēc garšas
Imeretija safrāns un sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Notīra zivi un sagriež gabalos. Gabalus apviļā miltos un apcep karsētā sviestā. Ceptu zivi aplej ar tomātu pastu, atļauj uzvārīties, pievieno riektu mērci, pakarsē 2-3min, tad noņem no uguns, pārliek traukā un apkaisa ar sīki sagrieztiem pētersīļiem.

Riestu mērces pagatavošana:

Sasmalcina valriekstus, pievieno pākstiņpiparus, ķiploku, koriandra zaļumus, imeretija safrānu, sāli un atšķaida vārītā atdzesētā ūdenī, kurā ir pievienots vīna etiķis.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Piektdiena, 26.02.2010, 12:59 | Ziņa # 66
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepta zivs mīklā

Sastāvdaļas:

Zivs fileja - 500gr
Milti - 5ē.k.
Eļļa - 3ē.k.
Citrons - 1/2gb
Tauki - 100gr

Pagatavošana:

Pagatavot mīklu - traukā samaisīt miltus un sāli ar divām ēdamkarotēm eļļas un atšķaidīt ar siltu ūdeni tā, lai nebūtu kunkuļu. Trauku apklāj un ļaij mīklai pastāvēt. Zivs fileju sagriež gabalos 5-7cm, apkaisa ar zaļumiem, sāli, pipariem un uzspiež zivs gabaliņiem citrona sulu no puscitrona.. Vēl pievieno nedaudz eļļas, samaisa tos gabaliņus un atstāj tādā marinādē uz 15-20minūtēm. Kaltiņā vāra taukus(der arī eļļa un sviests) un tad zivs gabalus mērcē mīklā un met karstajos taukos. Gatavo zivi saliek piramīdā uz silta trauka, par garnīru liek zaļos salātus un vārītus kartupeļus ar sviestu.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Otrdiena, 02.03.2010, 12:32 | Ziņa # 67
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju zupa-biezenis

Sastāvdaļas:

Saldūdens zivis - 800gr
Grūbas - 150gr
Sāls - pēc garšas
Zaļumi - pēc garšas

Pagatavošana:

Notīra zivis, atdala fileju, bet no galvām, spurām un astēm novāra zivju buljonu. Buljonu izlaiž caur marli, tad tajā novāra grūbas, līdz paliek mīkstas. Tad buljonu nolej citā katliņā, tā - lai buljons atkal būtu atsevišķi, bet vārītās grūbas atsevišķi. Atsevišķi novāra zivs filejas. Tad liek zivju buljonā gatavās grūbas un gatavās zivs filejas un dažas minūtes pasilda uz mazas uguns, bet nevajag vārīt. Gatavo biezeni-zupu lej šķīvjos, apkaisa ar sagrieztiem zaļumiem un pasniedz galdā.

Labu apetīti wink

 
feeder77Datums: Svētdiena, 21.03.2010, 11:59 | Ziņa # 68
Bilžu mednieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 219
Reputācija: 8
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Kluba Vadiba
Garneļu un laša kroketes

Sastāvdaļas:

100g.laša filejas
100gr garnelu
50gr.baltmaizes
150gr.saldā krejuma
3 olas
60gr.miltu
40gr.alus
0,5l eļļas

Pagatavošana:

Lasi un maizi sagriež kubiņos(pēc iespējas mazākos).Olas sakuļ ar saldo krējumu, alu, sāli un miltiem.Pievieno garneles, sagriezto lasi un maizi un nedaudz piespiež citrona sulu(garšai). Visu samaisa. Katliņā uzkarsē eļļu un ar karoti tajā liek iegūto masu. Vāra, līdz kroketes ir zeltaini brūnas. Mērce-Pannā uzvāra saldo krejumu,pieliek sāli un rozā piparus.Visu vāra, līdz mērce sabiezē. Pasniedz ar rīsu makaroniem.

Labu apetīti wink

 
feeder77Datums: Svētdiena, 21.03.2010, 12:03 | Ziņa # 69
Bilžu mednieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 219
Reputācija: 8
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Kluba Vadiba
Podiņš ar foreli

Sastāvs:

2 kartupeļi
1 neliels sīpols
150 g forele
80 ml salds krējums
½ tējkarote ķimenes

Pagatavošana:

Keramikas sautējamajā podiņā saliek salmiņos sagrieztus kartupeļus, gabaliņos sagrieztu sīpolu, foreles gabaliņus. Pārlej krējumu un pārkaisa ķimenes. Uzliek vāciņu un sautē sakarsetā cepeškrāsnī 180˚C 30 minūtes

Labu apetīti wink

Pielikumi: 7834363.jpg (140.8 Kb)
 
feeder77Datums: Svētdiena, 21.03.2010, 12:06 | Ziņa # 70
Bilžu mednieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 219
Reputācija: 8
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Kluba Vadiba
Pangasija fileja ar karija mērci un dārzeņu piedevām

Sastāvs:

1 gabals pangasiusa filejas
1 ola
rīvmaize
Garšviela “Čurkstošā forele”
Spilvas karija mērce
Olīveļļa cepšanai
2 tomāti
200 g svaigs kāposts
½ tējk. Ķimeņu
Šķipsana sāls
Šķipsna cukura
2 burkāni
4 kartupeļi
1 glāze piens
Šķipsna sāls

Pagatavošana:

1) Pangasiusa fileju pie mums pārdod saldētu un tā jāatlaidina.
2) Sagatavojam kāpostu salātus: kāpostu sarīvē, sajauc ar sāli,cukuru, ķimenēm, sastampā , pārklāj ar tomātu ripiņām un noliek vēsumā
3) Notīra un vāra burkānus un kartupeļus sālsūdenī mīkstus biezputrai. Sastampā. Uzvāra pienu. Pievieno masai un Saputo biezputru.
4) Pārgriež zivs fileju, panē olā, garšvielā un rīvmaizē un cep no abām pusēm zeltaini brūnu sakarsētā eļļā. Zivs izcepas dažās minūtēs.
5) Zivij uzlej nedaudz karija mērces.
6) Kārto porciju traukos. Iznāk 2 porcijas.

Labu apetīti wink

Pielikumi: 6851905.jpg (146.5 Kb)
 
feeder77Datums: Svētdiena, 21.03.2010, 12:10 | Ziņa # 71
Bilžu mednieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 219
Reputācija: 8
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Kluba Vadiba
Zeltainie foreles gabaliņi

Sastāvs:

200 g forele
1 ola
šķipsna paprikas pulvera
rīvmaize
eļļa cepšanai
100 g Ķīnas kāposts
1 sauja dzērvenes
Spilvas balzamiko mērce

Pagatavošana:

Sagriež foreli gabaliņos. Sakuļ olu ar paprikas pulveri. Katliņā sakarsē eļļu. Foreli panē olā un rīvmaizē un cep no visām pusēm eļļā. Lieko eļļu notecina. Sagriež Ķīnas kāpostu un sajauc ar dzērvenēm un Balzamiko mērci pēc vajadzības. Servē.

Labu apetīti wink

Pielikumi: 0711387.jpg (133.7 Kb)
 
feeder77Datums: Svētdiena, 21.03.2010, 12:13 | Ziņa # 72
Bilžu mednieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 219
Reputācija: 8
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Kluba Vadiba
Tvaicēta forele ar dārzeņiem

Sastāvs:

300 g. svaigas foreles gabals,
200 g zaļie zirnīši un
250 g burkāni sagriezti kubiņos
(vai arī 450 g saldēts šo dārzeņu maisījums)
zivju garšviela
skābs krējums
Nepieciešams 2-daļīgs tvaicējamais katls.

Pagatavošana:

Tvaicējamā katla apakšdaļā ielej 1 litru ūdens un ieber šķipsnu garšvielu. Augšdaļā ieber dārzeņus ( saldētos atkausēt nevajag) un saliek gabaliņos sagrieztu zivi. Uzber sķipsnu garšvielu un uzliek vāku. Vispirms vāra uz straujas uguns, kamēr sāk varīties. Tad 25 minūtes sautē uz mazas uguns. Pasniedz ar skābu krējumu.

(2 porcijas)

Katla apakšdaļā izveidojas garšīgs zivju buljons, kuru var pasniegt ar grauzdiņiem vai grauzdētām siermaizītēm. ( 2 porcijas).

Labu apetīti wink

Pielikumi: 8366998.jpg (120.1 Kb)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 29.03.2010, 18:05 | Ziņa # 73
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Follijā grillēta forele

Sastāvdaļas:

Forele - 1,5kg
Citrons - 1gb
Skābs krējums - 200gr
Medus - 1ē.k.
Sinepes - 1/2ē.k.
Sāls, pipari - pēc garšas
Eļļa - 1tējkarote

Pagatavošana:

Foreli notīra, izņem iekšas, nomazgā un nosusina. No citrona izspiež sulu, samaisa ar medu, sinepēm, krējumu, sāli, pipariem un ar maisījumu noziež foreli no iekšpuses un ārpuses. Ar eļļu ieziestā follijā ietin zivi un cep uz grila katru pusi 20min.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 29.03.2010, 18:12 | Ziņa # 74
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līdaka majonēzē

Sastāvdaļas:

Līdaka - 1,5kg
Burkāni - 2gb
Sviests - 50gr
Ķiploks - 2daiviņas
Melnie pipari - 2graudiņi
Ķiploku sāls, sāls - pēc garšas
Lauru lapa - 1gb
Timiāns - nedaudz
Majonēze - 200gr

Pagatavošana:

Līdaku notīra, nomazgā, filē un sagriež nelielos gabaliņos. Burkānus notīra, un sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus sasmalcina. Sakarsētā pannā liek sviestu, izkausē un cep burkānus un ķiplokus. Kad tie kļuvuši zeltaini, pieliek zivi un strauji apcep brūnu. Pievieno piparus, timiānu, ķiploku sāli, lauru lapu, sāli un uz mazas uguns sautē 10min. Tad pārlej ar majonēzi, uzliek pannai vāku un ļauj ievilkties 5min.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 29.03.2010, 18:24 | Ziņa # 75
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Kūpināta zivs ar kartupeļu biezeni

Sastāvdaļas:

Karsti kūpināta zivs - 1gb
Kartupeļi - 1kg
Sīpoli - 2gb
Olīveļļa - cepšanai
Saldais krējums - 200ml
Majonēze - 150ml
Citronpipari, sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Zivi sagriež porcijās. Sīpolus notīra, sagriež un apcep olīveļļā zeltainus, liek uz sieta, lai eļļa notek. Kartupeļus notīra, sagriež, liek katlā, ieber šķipsniņu sāls un vāra mīkstus. Nokāš, pievieno sīpolus un saldo krējumu, sakuļ blenderī līdz viendabīgai masai. Atsevišķā traukā pasniedz ar citronpipariem sajuktu majonēzi. Kūpināto zivi uzsilda mikroviļņu krāsnī, pirms pasniegšanas pārkaisa ar dillēm.

Labu apetīti ;)

 
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv