[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Zivju ēdienu receptes
parcopiDatums: Sestdiena, 25.07.2009, 17:16 | Ziņa # 46
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivis zemnieku gaumē

Sastāvdaļas:
Zivis - 700gr
Krējums - 100gr
Rīvmaize - 60gr
Olas - 2gb
Sviets - 40gr
Sāls

Pagatavošana:
Notīrītām zivīm(ar ādu) izņem mugurkaula asaku, ar āmurīti mazliet padauza un apsāla. Tad liek krējumā un patur 10-15minūtes, apviļā sakultās olās un rīvmaizē. Cep sviestā, kamēr gatavas.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 24.09.2009, 19:53 | Ziņa # 47
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līdaka horvātu gaumē

Sastāvdaļas:
Līdaka (apm. 800gr)
Kartupeļi - 1kg
Speķis - 100gr
Malti sarkanie un melnie pipari, zivju buljons, sāls, pētersīļi.

Pagatavošana:
Līdaku notīra, atdala asakas. No galvas un asakām vāra buljonu, pievienojot garšvielas. Kartupeļus sagriež salmiņos un apsāla. Dziļāku cepešpannu ieziež ar sviestu, liek pusi no kartupeļiem, apkaisa ar pētersīļiem, sarkanajiem un melnajiem pipariem. Virsū liek zivi, pievieno atlikušos kartupeļus, uzreiz apkaisa ar sāli un pipariem. Pievieno kubiņos sagrieztu un atsevišķā pannā apceptu speķi. Pārlej ar buljonu. Cep cepeškrāsnī, kamēr kartupeļi kļūst zeltaini.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 10.11.2009, 19:51 | Ziņa # 48
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēdzeles gulašs

Sastāvdaļas:
Vēdzele(apm. 1,0kg)
Eļļa - 50-100gr
Sīpoli - 3-4gb
Krējums - 1ēdamkarote
Tomātu biezenis - 2ēdamkarotes
Lauru lapas - 1-2gb
Sāls, pipari, drusciņ milti

Pagatavošana:
Vēdzelei novelk ādu un sadala filejas gabaliņos, tos apcep eļļā ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Pielej nedaudz ūdeni, pievieno tomātu biezeni, krējumu, lauru lapas, piparus, sāli un nedaudz miltus. To visu sautē 20-30minūtes. Sanāk uz 3-4personām.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.11.2009, 19:03 | Ziņa # 49
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Sautēta vēdzele ar sēnēm un gurķiem
(Lietuviešu virtuve)

Sastāvdaļas:

Vēdzeles - 2gb
Eļļa - 2ē.k.
Milti - 2ē.k.
Kaltētas sēnes - 8gb
Sīpoli - 3gb
Sālīts gurķis - 1gb
Zivju buljons - 1glāze
Sausais baltvīns - 1glāze
Kartupeļi - 6gb
Sāls, pipari, zaļumi - pēc garšas

Pagatavošana:
No vēdzelēm noņem ādu, iztīra iekšas, izņem aknas atbrīvo no tām žulti. Zivs mīkstumu sagriez porcijās, apkaisa ar sāli un pipariem, apvārta miltos un apcep eļļā līdz pusgatavībai. Kastroļa apakšu apkaisa ar apceptiem sīpoliem, uzliek virsū zivs gabalus, vēl pa virsu liek atkal sīpolus sajauktus ar novārītām kaltētām sēnēm, sīki sagrieztus salmiņos sālītu gurķi un vēdzeles aknas. Aplej ar buljonu, vīnu un uz mazas uguns sautē līdz gatavībai. Gatavu vēdzeli liek traukā, apkārt saliek sēnes, dārzeņus un aknas, aplej ar sulu(kurā tas sautējās), apkaisa ar sīki sakapātiem pētersīļiem. Par garnīru izmanto vārītus kartupeļus.

Labu apetīti ;)

 
Koka_KlucisDatums: Pirmdiena, 21.12.2009, 21:07 | Ziņa # 50
PP2 VIP
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1569
Reputācija: 6
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Cepts Zandarts Ļeņingradas gaumē

Sastāvdaļas:

Zandarts -800gr
Milti - 1ē.k.
Kausēts sviests - 4ē.k.
Sīpoli - 4gb
Sāls, pipari
Dilles un pētersīļi

Garnīram:

Kartupeļi - 10-12gb
Eļļa - 4ē.k.
Tomāti - 4gb
Sāls

Pagatavošana:
Zandartu sagriež gabalos, iezieš ar sāli un pipariem, apvārta miltos un cep no abām pusēm, līdz gatavs.
Sīpolus sagriež gredzenos, apkaisa ar miltiem un cep kausētā sviestā, kamēr paliek zeltaini, pēc tam saliek sīpolus sietiņā, lai notek sviests.
Gatavo zandartu liek uz šķīvja, garnīram liek klāt ceptus kartupeļus, apkaisa ar ceptiem sīpoliem un sakapātiem zaļumiem, izrotā ar daivinās sagrieztiem tomātiem.

Labu apetīti wink

 
Koka_KlucisDatums: Pirmdiena, 21.12.2009, 21:08 | Ziņa # 51
PP2 VIP
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1569
Reputācija: 6
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Vēdzele sacepta ar kabačiem, krējuma mērcē

Sastāvdaļas:

Vēdzele - 150gr
Milti - 5-10gr
Kausēts sviests - 15gr
Sviests - 10gr
Kabači - 230gr
Siers - 3-5gr
Krējums - 150gr
Rīvmaize - 3gr
Pipari, sāls, zaļumi

Pagatavošana:

Kabačus notīra, sagriež, mazākos sagriež gredzenos, bet lielākos šķēlītēs, apkaisa ar sāli un cep sviestā. Porcijās sagrieztu zivi arī apkaisa ar sāli un pipariem, nopanē miltos un cep sviestā. Apcepto zivi pārliek uz cepeškrāsns pannas, uzber virsū sagrieztos, apceptos kabačus, aplej ar krējumu, apkaisa ar sieru, kas samaisīts ar rīvmaizi, pa virsu uzliek nedaudz sviesta un liek cepeškrāsnī. Pasniedz ar visu cepeškrāsns pannu. Šādā veidā var pagatavot arī mencu, zandartu, līdaku un samu.

Labu apetīti ;)

 
Koka_KlucisDatums: Pirmdiena, 21.12.2009, 21:08 | Ziņa # 52
PP2 VIP
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1569
Reputācija: 6
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Cepta vēdzele ar baklažāniem

Sastāvdaļas:

Vēdzele - 150gr
Milti - 15gr
Eļļa - 20gr
Baklažāni - 200gr
Tomātu mērce - 50gr
Ķiploki, pētersīļi, sāls un pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Baklažānus nomizo, sagriež gredzenos, apkaisa ar sāli, panē miltos un liek cept eļļā. Zivs porcijas gabalus apkaisa ar sāli un pipariem, nopanē miltos un cep eļļā. Vēlāk uz cepešpannas liek zivi, tai apkārt apceptos baklažānus, to visu aplej ar tomātu mērci, apkaisa ar zaļumiem un liek uz neilgu laiku cepeškrāsnī. Zaļumus iepriekš samaisa ar smakli sakapātiem ķiplokiem. Tādā veidā var pagatavot arī mencu, zandartu, līdaku, samu, paltusu un buti.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 11:30 | Ziņa # 53
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zandarta suflē

Sastāvdaļas:

1 kg zandarta,
200 gr baltmaizes mīkstuma,
300 gr piena,
100 gr saldā krējuma,
sāls,pipari pēc garšas,
100 gr sviesta,
3-4 olu baltumi,
30-50 gr rīvmaizes,
100 gr šampinjonu vai baraviku,
citrons.

Pagatavošana:

Zandartam izņem asakas,nogriež galvu,spuras un nomazgā.Fileju sagriež nelielos gabalos un divas reizes izmaļ caur smalko sietu,malšanas laikā pievienojot arī baltmaizes mīkstumu.
Iegūto masu liek katlīņā,pievieno saldo krējumu,sāli,piparus un sviestu.Ar koka mentīti visu rūpīgi samaisa.Atsevišķi saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā masā.Veidni ieziež ar sviestu,izkaisa ar rīvmaizi.Sagatavotajā veidnē liek masu un karsē ūdenspeldē apmēram 45-60 minūtes.Gatavo suflē pasniedz ar mērci.Mērces gatavošana-no zandarta asakas,galvas un spurām izvāra buljonu,izkāš un pievieno pusi no citrona sulas,sīki sagrieztas ,apceptas sēnes un uzvāra. Divas ēdamkarotes miltu apcep sviestā un pievieno sagatavoto buljonu.Mērci uzkarsē,bet nevāra.

Receptes autors- Aldis Špunders

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 11:32 | Ziņa # 54
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zandarta un baltmaizes sacepums

Sastāvdaļas:

100 gr zandarta filejas,
viena ēdamkarote kviešu miltu,
augu eļļa cepšanai,
50 ghr baltmaizes mīkstuma,
1/2 glāze piena vai buljona,
1/2 ola, sāls.

Pagatavošana:

Zandarta fileju ierīvē ar sāli,apviļā miltos un sakarsētā eļļā strauji apcep.Baltmaizi sagriež plānās šķēlēs ,pārlej ar buljonu vai pienu,lai izmirkst.
Apcepto fileju un izmērcēto baltmaizi kārto ietaukotā veidnē,pārlej ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Pasniedz ar dārzeņu salātiem.

Receptes autors- Andrejs Auziņš

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 14:54 | Ziņa # 55
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepta zivs ar pētersīļiem

Sastāvdaļas:

Zivs fileja
2 olas
1 tējkarote miltu
1 tējkarote piena
Sāls, pētersīļu zaļumi

Pagatavošana:

Traukā iesit olas, pieliek miltus, mazliet sāli, to visu sakuļ un pielej vienu tējkaroti piena. Pieliek daudz sasmalcinātu pētersīļu zaļumu.
Šādā masā iemērc zivju filejas gabaliņus, cep eļļā no abām pusēm.
Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 15:02 | Ziņa # 56
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Kartupeļu salāti ar zivi

Sastāvdaļas:

6-8 vārīti kartupeļi
200g žāvētu, vārītu vai ceptu zivju
2 tomāti vai skābēti gurķi
100g loku vai salātu
1 glāze majonēzes
dilles - pēc garšas.

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Vārītas vai ceptas zivis sagriež gabaliņos. Produktus sakārto traukā, pārlej ar mērci un izrotā ar zaļumiem.

Labu, apetīti wink

 
parcopiDatums: Svētdiena, 24.01.2010, 15:17 | Ziņa # 57
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju kotletes ar citronu

Sastāvdaļas:

Zivju fileja - 800gr
Sviests/eļļa - 100gr
Olas - 2gb
Rīvmaize - 100gr
Kausēts sviests - 120gr
Maize - 250gr
Citrons - 1/2 gb
Marinēti augļi
Kartupeļi

Pagatavošana:

Zivs fileju atdala no ādas un asakām, sadala 4gabalos, uz katra gabala pa vidu uzliek sviesta pikucīti ar kapātiem zaļumiem un citrona šķēli un gabalus satin desiņā. Katru satīto gabaliņu apmērcē olā un rīvmaizē. Liek cepties, cep lielā eļļas daudzumā. Pasniedz uz maizes šķēlēm, kas apceptas sviestā aar kartupeļiem, kas sagriezti salmiņos, marinētiem augļiem un citronu. Izdekorē ar zaļumiem.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Svētdiena, 24.01.2010, 15:33 | Ziņa # 58
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Sautēts breksis ar mārrutkiem

Sastāvdaļas:

Breksis - 2gb
kviešu milti - 1ē.k.
Zivju buljons - 1glāze
Krējums - 1glāze
Rīvēti mārrutki - 1glāze
Kartupeļi - 8gb
Vīna etiķis - 1ē.k.
Lauru lapa
Sāls, pipari, zaļumi - pēc garšas

Pagatavošana:

Brekšus notīra un sadala gareniski un divām daļām, tad katru daļu sagriež porcijās. Cepešpannu noziež ar sviestu un tad liek virsū zivju porcija gabalus, bet tiem pa virsu liek rīvētus mārrutkus, pievieno lauru lapu, ielej daļu zivju buljona un sautē uz vidējas uguns zem vāka, vai bez vāka cepeškrāsnī. Miltus apcep eļļa līdz zeltītai nokrāsai, samaisa ar atlikušo zivju buljonu un ļauj uzvārīties, visu laiku vienmērīgi maisa ar koka karoti, pievieno krējumu, etiķi, sāli, nedaudz cukuru un ļauj uzvārīties vēlreiz. Ar iegūto mērci aplej zivs gabalus cepešpannā un sautē 3-4min. Kad zivs gatava, tad garnīram klāt liek vārītus kartupeļus, aplej ar mērci, kurā zivs gatavota un apkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Svētdiena, 24.01.2010, 15:40 | Ziņa # 59
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju tefteļi

Sastāvdaļas:

Zivs - 60gr
Baltmaize - 18gr
Olas - 1/4gb
Sviests - 4gr

Pagatavošana:

Noņem ādu no zivs filejas, izlaiž caur gaļas maļamo mašīnu kopā ar aukstā ūdenī izmērcētu baltmaizi, pievieno olas dzeltenumu un sviestu. Iegūto massu sakuļ ar mikseri, vai lāpstiņu, pēc tam izveido no tās bumbiņas, ieliek formā, aplej līdz pusei ar ūdeni un liel cepeškrāsnī uz 20-30min.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Trešdiena, 27.01.2010, 18:53 | Ziņa # 60
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Mencas un baltmaizes sacepums

Sastāvdaļas:

Mencas fileja - 400gr
Milti - 2ē.k.
Eļļa - 2ē.k.
Baltmaizes klaips - 1/2
Olas - 2gb
Baltmaizes rīvmaize - 2ē.k.
Zaļumi, sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Mencas fileju apkaisa ar sāli, sagriež lielās šķēlēs, apvārta miltos un apcep karstā eļļā. Baltmaizi sagriež plānās šķēlēs, aplej ar pienu un ļauj uzbriest. Mencu un maizi liek kārtām formas traukā, kas iesmērēts ar eļļu un apkaisīts ar rīvmaizi, pa virsu uzlej sakultu olu, kas sajaukta ar miltiem. Liek karstā cepeškrasnī, cep pusstundu. Gatavo sacepumu sagriež porcijās un liek šķīvī. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem un var apliet ar mērci.

Labu apetīti wink

 
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv