[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Parcopi.lv Forums » Receptes » Zivju ēdienu pagatavošanas receptes » Zivju ēdienu receptes (Zivju ēdienu receptes)
Zivju ēdienu receptes
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:49 | Ziņa # 31
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līnis vīramātes gaumē

Sastāvdaļas:
līnis
sāls
skābs krējums
dilles
Gatavošana:
Līni noberzēt ar sāli un patīrīt zvīņas (tiem, kam negaršo dūņu garša) vai vienkārši nomazgāt (tiem, kam nav pretenziju pret dūņu garšu). Sagriež gabalos, apsāla un nedaudz cep karstā eļļā.
Līni liek kopā ar krējumu un dillēm mikrenē sautēties apm 1 stundu. Garšo ideāli. Tikai asakas daudz. Ja gribi dot mazam bērnam, tad jāmaļ kotletēs, jo izlasīt ir neiespējami.
* ar laiku var variēt - var apcept vairāk un sautēt mazāk, galvenais tās dilles.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:49 | Ziņa # 32
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Noras zandarta fileja ar sarkanajām bietēm

Sastāvdaļas:
(4 personām)
4 nelielas sarkanās bietes, notīrītas un sagrieztas sīkos salmiņos
6 limetes citroni – izgrieztas “filejas”, savācot iztekošo sulu
1 ķiploks, sagriezts plānās šķēlītēs
600 g zandarta fileja
lociņi, sīki sagriezti
olīveļļa
sāls un pipari
cukurs
timiāna zariņi (pēc vēlēšanās)
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sagatavo bietes, ķiplokus, limetes, liek uz alumīnija folijas. Pievieno limetes sulu, nedaudz piparus, cukuru, sāli un vienu šļuku olīveļļas. Foliju cieši aizloka, liek cepeškrāsnī un cep nepilnu stundu.
2. Zandartu apsāla un iepiparo, pēc vēlēšanās pieliek timiāna lapiņas. Cep karstā olīveļļā uz pannas. Filejas liek uz iepriekš sasildītiem šķīvjiem, apkārt kārto bietes, pārkaisa ar sakapātiem lociņiem.
Gatavošanas laiks:
~ 1 stunda

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:50 | Ziņa # 33
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Forele ar tomātiem

Sastāvs:

1 kg svaigas foreles
1 bundža tomātus bez mizas
2 daiviņas ķiploka
Svaigs baziliks
Sāls, pipari

Pagatavošana:

Sakapā ķiploku un baziliku un sajauc ar nomizotiem tomātiem. Apkaisa ar sāli un pipariem. Zivi liek uz cepamās plāts ar ādu uz leju. Apber ar sagatavoto maisījumu, izmantojot ēdamkaroti. Cep aptuveni 25 minūtes 200oC temperatūrā.

Pasniedz ar kartupeļiem un grieķu salātiem.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:51 | Ziņa # 34
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vienkārši cepta zivs

Sastāvdaļas:
zivs fileja
sāls
citronpipari vai zivs garšvielas
ķiploks
citrona sula
siers
Gatavošana:
Fileju liek uz mazliet ieeļļotas cepešpanas, pa virsu garšvielas (sāls +citronpipari, vai zivju garšvielu), mazliet sīki sasmalcināta ķiploka, pārslaka ar citrona sulu. Pa virsu var likt siera šķēlīti. Cep kamēr gatavs. Pasniedz ar rīsiem.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 27.05.2009, 20:16 | Ziņa # 35
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Mazsālīta zivs(lasis, zandarts, forele, ālants u.c.)

Zivi iztīra, notīra un sadala gabalos. Tad liek kārtām stikla traukā, katru kārtu apberot ar sāls un cukura maisījumu(proporcija:2daļas sāls un 1daļa cukura). Kad stikla trauks pilns to pārklāj ar pārtikas plēvi un liek virsū kādu smagumu. To visu atstāj istabas temperatūrā uz 12stundām. Pēc tam liek ledusskapī un lieto pēc vēlēšanās. Liekot uz sviestmaizēm zivij var pievienot piparus, sīpolus, citronu...kas nu kuram garšo. Šo procedūru var paveikt arī pie ūdens. Jāpaņem līdz tikai cukurs, sāls, stikla trauks(der arī cits, protams), pārtikas plēve un labs nazis ar ko sadalīt zivi. Dabā nostāvēties zivi liek ēnā.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 14:26 | Ziņa # 36
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju zupa ar ķiploku

200g asaru,
100g kartupeļu,
1 burkāns,
1/2 selerijas,
1 sīpols,
50g tomātu,
3-4 sēnes,
zaļumi,
tomātu biezenis,
sviests,
sāls,
pipari,
krējums.

Zivis notīra, nomazgā. No galvām vāra buljonu, izkāš. Buljonā liek no asakām atdalītas zivis, sēnes, kartupeļus un vāra, līdz kartupeļi mīksti. Pieliek sviestā apceptus dārzeņus, tomātu biezeni, tomātu šķēles uzvāra, pieliek krējumu. Pieber piparus un ļauj zupai 10 minūtes piesātināties. Katrā šķīvī liek sarīvētu ķiploku un zaļumus.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 14:27 | Ziņa # 37
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Krāsnī cepts zandarts (menca)

1kg zandarta,
sāls,
pipari,
50g sarīvēta siera,
rīvmaize,
2 ēdamkarotes eļļas.

Mērcei:
1 1/2 glāzes krējuma,
4 olu dzeltenumi,
mazliet etiķa,
sāls,
muskatrieksti,
100g sviesta.

Veidnē liek porciju gabalos sagrieztu zivi, pārlej ar mērci, ko pagatavo no dotajiem produktiem, pārkaisa a sieru, rīvmaizi, pārlaista ar eļļu. Cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 14:28 | Ziņa # 38
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Kartupeļu salāti ar zivi

6-8 vārīti kartupeļi,
200g žāvētu, vārītu vai ceptu zivju,
2 tomāti vai skābēti gurķi,
100g loku vai salātu,
1 glāze majonēzes,
dilles.

Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Vārītas vai ceptas zivis sagriež gabaliņos. Produktus sakārto traukā, pārlej ar mērci un izrotā ar zaļumiem

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 14:29 | Ziņa # 39
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Ar šprotēm pildītas olas

1 kārba konservētu šprotu,
6 olas,
100g majonēzes,
50g lociņu,
sāls,
1 citrona sula.

Vārītas olas pārgriež uz pusēm un rūpīgi izņem dzeltenumu. Šprotes vai šprotu pastēti izberž caur rupju sietu kopā ar dzeltenumiem. Sagatavotajai masai pievieno citrona sulu un konservu eļļu vai majonēzi un visu izmaisa. Ar šo masu pilda olas baltuma pusītes, pārlej ar majonēzi un rotā ar sīki sagrieztiem lociņiem. Lai olu pusītes būtu stabilākas, tām var nedaudz nogriezt apakšas.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 14:29 | Ziņa # 40
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Karpas fileja

1kg karpu,
3 olas,
3 ēdamkarotes skāba krējuma,
gabaliņš sasmalcināta speķa,
sviests,
sāls,
pipari,
rīvmaize.

Notīrītas karpas smalki sakapā, pieliek speķi, olas, sviestu, krējumu, sāli, piparus, rīvmaizi un samīca. Izveido kukulīti, virsū iespiež gareni sagrieztus speķa gabaliņus, apkaisa ar rīvmaizi, liek uz plātes un cep krāsnī, aplaistot ar sviestu.
Gatavu pasniedz ar mērci, kura pagatavota no skāba krējuma, un lapu salātiem.
Tāpat var gatavot līdaku un zandartu.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 14:30 | Ziņa # 41
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Krāsnī cepta zivs ar sieru

Sastāvdaļas:

1. 400g zivs filejas bez asakām un ādiņas(bute,zandarts)
2. 1 tējk.sāls
3. ¼tējk.balto piparu
4. 150g caurauguša speķa
5. 2 baltmaizes šķēles
6. rīvētas citrona miziņas
7. 1 saišķītis pētersīļu
8. 80g rīvēta siera
9. 50g margarīna Eve vai sviesta

Pagatavošana: 30 min.

Zivis apkaisa ar sāli un pipariem.Liek cepamā traukā.Speķi sagriež plānās šķēlītēs un pannā bez taukiem nedaudz apbrūnina.Noceļ pannu no plīts.Pievieno sadrupinātu baltmaizi,rīvētu citrona miziņu un sasmalcinātus pētersīļus. Maisījumu nedaudz atdzesē.Tad pievieno rīvētu sieru.Zivs filejas pārklāj ar speķa un siera maisījumu.Virsū liek nelielas sviesta piciņas.Cep cepeškrāsnī 225 C apm.15-20 min.

Pasniedz ar salātiem un kartupeļu biezeni.Rotā ar citrona šķēlītēm.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 14:32 | Ziņa # 42
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Karpa - superņammīgā :)

Sastāvdaļas:

1. Liela karpa
2. sāls
3. majonēze
4. ķiploki

Pagatavošana:

Karpai notīra zvīņas un iztīra iekšas. No iekšpuses un ārpuses ierīvē ar sāli. Daudz daudz ķiploku izspiež un ar to arī ierīvē kā karpas iekšpusi, tā ārpusi. Tad karpu bagātīgi ieziež ar majonēzi (hmm.. arī no iekšpuses un ārpuses). Cep cepeškrāsnī.

Super ņammīga zivtiņa sanāk smile

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 14:33 | Ziņa # 43
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cepta zivs folijā uz ugunskura

Sastāvdaļas:

1. Svaiga iztīrīta zivs(jebkura lieluma,cik nu atļauj ugunskurs un zvejnieka veiksme)
2. Ķiploki
3. Sīpoli(var arī lokus)
4. majonēze(asāka)
5. sāls
6. pipari

Pagatavošana: 40 min.

Zivi ieziež ar sāli,pipariem.
Zivs vēderā saliek 3-4 ķiplokus,sīpolu lokus vai ripiņas.
Piepilda ar majonēzi vēdera masu un saziež no ārpuses zivi.
Apkārt satin ar foliju,labāk vairākās kārtās,lai neiztek cepjot.
Cepj tāpat kā šašliku uz oglēm,bet dabā-uz ugunskura.Ilgums loti atkarīgs no zivs lieluma,tomēr nebaidaties-nepiedegs,ja pārcepj.Kad nogatavojas?To var noteikt pēc svara-izcepjoties paliek vieglāka.

Pasniedz kaut vai ar maizi....

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 14:34 | Ziņa # 44
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Alus mīklā cepta zivs

Sastāvdaļas:

1. Zivis (kādas ir)
2. pēc vajadzības gaišais alus
3. eļļa
4. olas
5. pusrupjie milti
6. sāls
7. citrons

Pagatavošana:

Zivis pēc vajadzības sadalām porcijās, nosusinām, alū iekuļam olu dzeltenumus, pēc garšas pieliekam sāli un pakāpeniski iekuļam miltus, līdz iznāk gluda mīkla. Tad pievienojam stingri uzputotu olas baltumu. Šajā mīklā mērcējam zivs porcijas un sakarsētā eļļā cepam brūnas. Katrai porcijai uzliekam citrona šķēlīti.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 19:30 | Ziņa # 45
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14084
Reputācija: 118
Statuss: Pašlaik vietnē
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Ruduļi pikantā mērcē

Sastāvdaļas:
Ruduļi - 8gb(ap 200gr katrs)
Baltvīns - 200g
Ūdens - 300g
Burkāni - 50g
Zaļumi(pētersīļi, selerija, puravi) - pa 15g
Lauru lapa - 1gb
Melnie pipari - 5gb
Krustnagliņas - 2gb
Koriandrs - 2graudiņi
Sāls

Visas minētās garšvielas vāra ūdenī, apmēram 20minūtes. Tad pievieno notīrītus ruduļus. Vēlreiz uzvāra un atstāj tos karstajā buljonā vēl uz 20min. Pasniedz uzsildītā traukā, aplejot ar mērci un dekorējot ar citrona un apelsīna šķēlītēm.
Mērcei: 200g olīvelļas, 20g bazilika, 5g estragona, 5g purava, 5g kindzas, ķiploka daiviņas, citrona sulas, 10g sāls un pipari pēc garšas. Aizdaram vēlams izmantot kraukšķīgi apceptus kartupeļus, kas bagātīgi apkaisīti ar pētersīļiem.

Labu apetīti! ;)

 
Parcopi.lv Forums » Receptes » Zivju ēdienu pagatavošanas receptes » Zivju ēdienu receptes (Zivju ēdienu receptes)
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv