1.Iesākumam noķeram breksi.Izmēram nav nozīmes. 2.Iztīram,izfilējam un atbrīvojam šamā miesu no asakām.Tad sagriežam smalkos kubiciņos un saberam atsevišķā bļodā. 3.Smalki sagriežam sīpolu un pāris paprikas.Viegli apcepam,tā lai sīpoli tikai paliek caurspīdīgi.Tad viņi saglabā svaiguma garšu un nav mīksti.Nedrīkst piecepināt.saliekam to atsevišķā traukā. 4.smalki sagriežam tomātus(4gb) un liekam uz pannas cepties.Pievienojam garšvielas un 4 daiviņas sasamalcināta ķiploka.Var ari piespiest ar spiedi.Pievienojam nedaudz ketčupa un 1/2 tējkaroti sinepes.salejam bļodiņā. 5.SAGRIEŽAM KUBICIŅOS GAĻU(CAURAUDZĪTI).Var griezt lielākos kubikos.Kārtīgi izsautējam un liekam uz pannas apcepties.Kad tas viss ir izdarīts tad 4 punktā gatavoto mērci kopā ar gaļu liekam pīlē un turpinam sautēt ~20min.pieberam klāt ceptos sīpolus ar papriku un sautējam vēl 10 min. 6.Šo gardo sautējumu var ēst ar kartupeļiem vai makaroniem.Viss atkarīgs no gaumes. 7.Kad esat sev pielikuši šķīvi ar šoi gardo ēdienu,tad neaizmirstiet savam minkānam atdot izfilētās zivtiņas!
mlg2, es nezināju, ka rudulis ir ēdama zivs līdz brīdim, ka mans toreiz taksis aprija gandrīz visus ceptos...tobiš marinādei gatavotos....nu pa tīro...asakas vien palika...:)))))
1 vesela laša fileja 1 citrona sula sāls, malti melnie pipari svaigs baziliks 20 melnās olīvas
Pagatavošanas gaita
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. 2. Laša fileju pārkaisa ar sāli un pipariem. Pārlej ar citrona sulu un atstāj uz 30 minūtēm vēsumā. 3. Ar asu nazi filejā iegriež nelielas bedrītes un ieliek tajās olīvas. Pārkaisa ar bazilika lapiņām un cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Cepšanas sākumā pannu vai cepamo trauku var pārklāt ar foliju. 4. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.
Nepieciešams - 6 kartupeļi, 1 ola, 30 gr siera, sāls Pildījumam - 250 gr siļķes, 150 gr biezpiena siera, 1 ābols, 1 sīpols (sarkanais), 1 ēdamkarote majonēzes, dilles, brūklenes. bietes, marinēti gurķīši, pētersīli
1. Kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. 2. Samaisa kopā kartupeļus, olu un sarīvētu sieru. 3. Kartupeļu masu liek ar sviestu iezestās formiņās un cep +200C apmēram 20 minūtes, pēc tam groziņus atdzesē. 4. Sagatavo pildījumu - sakapā marinētus gurķīšus, ābolus, sīpolus un samaisa kopā, bet pēc tam šo masu samaisa ar sasmalcinātām dillēm, majonēzi un biezpiena sieru. 5. Siļķi notīra un sagriež sīkos gabaliņos. 6. Katra groziņa pamatā liek sagrieztas siļķītes, virsū liek salātus un rotā ar brūklenēm.
Es nekad nestrīdos !Es tikai izskaidroju kāpēc man ir taisnība!
Nepieciešams - 2 siļķes Dārzeņi un garšvielas - 2 sīpoli, 2 burkāni, 2 cm gabaliņš ingvera, 3 lauru lapas, 6 krustnagliņas, 10 graudiņi melno piparu, 1 ēdamkarote sinepju sēklu Marinādei - 300 ml baltā vīna, 2 ēdamkarotes etiķa (6%), 1 ēdamkarote sojas etiķis, 3 ēdamkarotes cukura
1. Siļķi notīra un sagriež nelielos gabaliņos (1 - 1,5 cm). 2. Sagatavo marinādi - samaisa kopā visas marinādes sastāvdaļas, ļauj uzvārīties un pēc tam atdzesē. 3. Dārzeņus sagriež gredzenos. 4. Traukā liek sagrieztos dārzeņus, pievieno garšvielas, uzlej marinādi un ieliek siļķu gabaliņus. 5. Šādi marinēta siļķe ir ļoti garšīga ar rupjmaizi ar sviestu vai ar vārītiem kartupeļiem.
Es nekad nestrīdos !Es tikai izskaidroju kāpēc man ir taisnība!
Nepieciešams - 6 - 7 pankūkas Pildījumam - 1 siļķes fileja, 2 olas, krējums, sīpollociņi, dilles, citronu sula, sāls (ja siļķe nav sālīta vai marinēta)
1. Izcep plānās pankūkas. 2. Sagatavo pildījumu - sīki sagriež siļķi un novārītu olu, sasmalcina sīpollociņus un dilles, samaisa visu kopā un pievieno dažus pilienus citronu sulas un sāli (ja siļķe nav sālīta vai marinēta), pēc tam visu samaisa kopā ar nelielu daudzumu krējuma. 3. Pankūkas piepilda ar siļķu salātiem, sarullē un slīpi sagriež.
Es nekad nestrīdos !Es tikai izskaidroju kāpēc man ir taisnība!
Nepieciešams - 2 bietes, 1 burkāns, 2 kartupeļi, 100 gr kausēta krējuma siera, 150 gr majonēzes, 1 siļķe, 5 gr želatīna
1. Želatīnu izšķīdina 0,25 glāzē ūdens un pēc tam sasilda (tikai nevārīt). 2. Sasildīto želatīnu samaisa ar majonēzi. 3. Novāra bietes, kartupeļus un burkānu, pēc tam tos sarīvē uz vidēji rupjas rīves. 4. Siļķi notīra un sagriež gabaliņos. 5. Uz darba virsmas uzklāj pārtikas plēvi un kārtām liek salātu sastāvdaļas (katra nākamā kārta jāklāj pēc laukuma nedaudz mazāka nekā iepriekšējā) - a. samaisa 4 ēdamkarotes majonēzes ar mazliet pasālītām bietēm un taisnstūra veidā noklāj pirmo kārtu; b. sieru samaisa ar 3 ēdamkarotēm majonēzes un klāj virs bietēm; c. kartupeļus mazliet pasāla, samaisa ar 3 ēdamkarotēm majonēzes un klāj nākamajā kārtā; d. burkānus mazliet pasāla, samaisa ar 3 ēdamkarotēm majonēzes un klāj nākamo kārtu; e. virs burkānu kārtas pa vidu rindiņā liek siļķes gabaliņus. 6. Mazliet piepaceļot plēves maliņas, satinam akurātu ruletīti, kuras galos plēvīti satin un nosien. 7. Plēvē satīto ruletīti aptin ar foliju un ieliek ledusskapī visamz uz pāris stundām. 8. Pirms pasniegšanas ruletīti sagriež gabaliņos.
Es nekad nestrīdos !Es tikai izskaidroju kāpēc man ir taisnība!
Nepieciešams - 500 gr sālītas siļķes, 1 sīpols, 2 burkāni, 100 ml etiķa (3%), 100 ml ūdens, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1 tējkarote cukura, 1 lauru lapa, 3 krustnagliņas, naža gals kanēļa, melnie pipari, sasmalcināti zaļumi
1. Sīpolu un burkānus sagriež plānos gredzenos. 2. Katlā ūdenī liek burkānus, sīpolus, lauru lapu, krustnagliņas, kanēli, piparus, cukuru un vāra 15 minūtes, pēc tam pievieno etiķi, pavāra vēl 5 minūtes un tad atdzesē. 3. Kad marināde ir atdzisusi, no tās izņem sīpolus un burkānus. 4. Siļķi, notīra un sagriež tik lielos gabaliņos, lai varētu satīt rullīti. 5. Katru sagriezto siļķes gabaliņus uzliek uz pārtikas plēves, apsmērē ar eļļu, satin plēvē un mazliet izklapē. 6. Pēc tam katrā siļķes gabaliņš liek sīpolus un burkānus, satin rullītī, sastiprina ar kociņu, pārlej ar marinādi un uz 24 stundām liek ledusskapī. 7. Pasniedzot rotā ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Es nekad nestrīdos !Es tikai izskaidroju kāpēc man ir taisnība!
Nepieciešams - 1 siļķe, 2 vārītas olas, 50 gr kausēta siera, dilles, pētersīļi, 2 ēdamkarotes majonēzes, 50 gr sviesta, olīvas, citrons, svaigi gurķi
1. Vārītu olu sarīvē un samaisa ar kausētu sieru, sasmalcinātiem zaļumiem, majonēzi, sviestu. 2. Siļķi notīra un sagatavo fileju rullīšiem, kuru apslaka ar citronu sulu (tas palīdz tikt vaļā no siļķu smakas). 3. Uz filejas liek pildījumu, satin rullīšus, sastiprina ar kociņu un rotā ar olīvām, citronu miziņu, gurķu šķēlītēm.
Es nekad nestrīdos !Es tikai izskaidroju kāpēc man ir taisnība!
Nepieciešams - 1 svaigs gurķis, 170 gr siļķu filejas, 100 gr biezpiena siera, zaļumi, ķiploki, sāls, 1 tējkarote kāpersu
1. Gurķi sagriež plānās sloksnītēs. 2. Siļķu fileju sagriež tādā pat platumā kā gurķu šķēlīte. 3. Biezpienu samaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un saspaidītu ķiploku. 4. Uz gurķa plāksnītes uzliek siļķes gabaliņu, satin rullīti un sastiprina ar kociņu. 5. Virsū uz rullīša uzliek biezpiena masu un uzkaisa kāperus.
Es nekad nestrīdos !Es tikai izskaidroju kāpēc man ir taisnība!
Nepieciešams - 900 gr siļķes, 5 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu, 4 ančousa filejas, 10 gr sviesta, 2 ēdamkarotes miltu, sāls, pipari, augu eļļa cepšanai
1. Sasmalcina pētersīļus, sīki sagriež ančousu, sviestu sagriež kubiciņos un visu samaisa kopā. 2. Siļķi notīra, izņem asakas un ar sagatavoto masu nosmērē gan siļķi no ārpuses, gan iesmērē iekšā. 3. Miltus samaisa ar sāli un pipariem un tad tajos apvārta siļķi. 4. Cep augu eļļā no katras puses pa 3 - 4 minūtēm. 5. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai svaigu dārzeņu salātiem.
Es nekad nestrīdos !Es tikai izskaidroju kāpēc man ir taisnība!