Šodien Vecdaugavā, žāvējot laivu, noķēru vienu vēzīti ar spaini. Bija piepeldējis pie paša krasta. Nofotografēju un atlaidu
Bet ir viena šaize - krastā vārtās beigti vēži
Un viens vispār kā novārīts, sarkans
Man ir jautājums - kas šie ir par vēzīšiem, agrāk savādākus un lielākus Vecdaugavā biju manījis? Un otrs no kā viņi var beigties nost un pat palikt sarkani? Tur netālu, ik pa laikam, Nestes terminālis palaiž visādu drazu ūdenī...viņiem bieži arī uzliek par to sodu, bet tas sods viņiem ir smieklīgs...varētu būt, ka no termināļa izplūdēm šie mirst un paliek sarkani?
Ja būtu manā dīķī,tad es teiktu, ka mamma,Man ir tikai platspīļu.un kauns atzīties, bet citas sugas exemplārus dzīvā veidā pat neesmu redzējis,tikai uz bildes....
Vienā vakarā pamaniju vēzi, ezera krastā kur vispār nevienam sapņos nav radijeis,ka tie tur mīt,arī no vietējiem nav dzirdēts,un pats ļoti bieži braucu makšķerēt un spiningot,vēžotājus nēsu manijis,tad aizņēmos no paziņas 3 vertikālos murdus ,ieliku ezerā noķertās zivteles un kādus 10 kriminālos,2 vārāmus un 1 tiešām pieklājīgu eksemplāru sagūstiju,tākā no trijiem jēgas nav ,visiem tika dota briiviiba,arii krastā saliku seklumā trīs zivis,uz kurām lielākus par 6cm neredzēju,bet nāca diezgan braši.Ir doma riit vakarā aizbraukt taa nopietnaak tai lietai pieiet,bet domaaju ka peec darba nepaspeeshu sakert zivteles ezeraa un veezoshana nav mana stipraa puse ,tad vajag padomu, ko var nopirkt pa celam veikalaa un izmantot kaa eesmu un kur ezeraa labaak mekleet tos brashulus
Vienā vakarā pamaniju vēzi, ezera krastā kur vispār nevienam sapņos nav radijeis,ka tie tur mīt,arī no vietējiem nav dzirdēts,un pats ļoti bieži braucu makšķerēt un spiningot,vēžotājus nēsu manijis,tad aizņēmos no paziņas 3 vertikālos murdus ,ieliku ezerā noķertās zivteles un kādus 10 kriminālos,2 vārāmus un 1 tiešām pieklājīgu eksemplāru sagūstiju,tākā no trijiem jēgas nav ,visiem tika dota briiviiba,arii krastā saliku seklumā trīs zivis,uz kurām lielākus par 6cm neredzēju,bet nāca diezgan braši.Ir doma riit vakarā aizbraukt taa nopietnaak tai lietai pieiet,bet domaaju ka peec darba nepaspeeshu sakert zivteles ezeraa un veezoshana nav mana stipraa puse ,tad vajag padomu, ko var nopirkt pa celam veikalaa un izmantot kaa eesmu un kur ezeraa labaak mekleet tos brashulus
Es parasti pērku govs plaušu. Sagriežu palielos gabalos un uzduru uz mietiņa, kuru ieduru netālu no krasta. Vietas skatos lai ir kādas saknes tuvumā vai akmeņi. Nesen izdomājām uz fikso aizskriet vēžos un plaušu nevarēja nopirkt, izņēmu no saldētavas cūkgaļas šķiņķi atsaldēju un pēc tādas pašas sistēmas ķēru, vēži tāpat nāca. Izmantojot plaušu ir tāds plus, ka viņu vēzim ir tik par kā neiespējami aizstiept.
Paldies Didzim par atbildi,bet izbriiveeju briivu mirkli un sakeeru karuusas,nobrunojos ar 8 vertikaalajiem un 8 horizontaalajiem,ko pats sameistaroju,jo cik veezu tur vareetu buut nebija ne jausmas un vakar aizbraucu,Uz eesmu kas bija salikta krastaa naaca maz un mazi ,bet murdos bija daudz veezu,bet paarsvaraa arii mazie,atlaisti tika taa rupji skaitot ap 100 veeziem,jo man vairaak process patiik nekaa to masu savaakt.Vismaz zinu,ka veezu tur ir loti daudz,ko pirms tam pat nenojautu,un vislielaako brashuli ar telefonu iemuuzinaaju kopaa ar sugas braaliem.
Zivis vēžiem ir labākā barība, ieteicams svaigas. Lai tās labāk saostu vēlams pārgriezt muguru, lai vairāk aromāta, kā arī izņemt acis, jo lielākie eksemplāriem nepatīk to atspīdums.