Negribās piekrist, lai gan dažādās tilpnēs vēžu ēdienkarte var atšķirties, svaiga zivs (karūsa, breksis, rauda, vīķe) ir universālākā ēsma, kas nevar pievilt braucot vēžot!!!
tads sviests pilns ar visadiem merkakiem parasti tur neviena nebija vismaz pagasgad!!! taka vietas nebija tad braucam ekspedicija pa vairakiem ezeriem un meklejam vezus bet no 4 ezeriem neviena nebija
Vot,vot-visur ir pilns ar visadiem mērkaķiem.Un vēl trakāk visādi mērkaķi ir motorizēti-brauc ar četrriteņu atejām pa tādiem maziem bedrainiem meža celiņiem un pat ar ūdensmotocikliem- piržamajiem. Brauc visu laiku uz riņķi vien, kaut ezerelis ap 50 ha liels. Resnas bābas vazājas gar krastmalu,rāda celulīta sabojātas dirsas un nokārušos pupus. Nedod Dies, to visu ieraudzīt- impotence uz mēnesi garantēta! Un arī vēl murdiņus nozog. Kā gribas tur, kur tā visa nav...
Cilvēki ir dažādi, ar dažādu pieeju dabai un ūdeņiem. Ne visi ir makšķernieki un vēžotāji. Citi meklē iespēju iespēju pie ūdens tieši pavizināties, vai kā citādi pavadīt laiku. Ja tas konkrētajā tilpnē nav aizliegts, tad nākas samierināties, vai meklēt citu vietu. Man arī ļoti nepatīk pūļi un labprāt izvairos no tādām vietām un makšķerēju, kur cilvēku nav, bet ne vienmēr tas ir iespējams. Mācos ar to sadzīvot Ja ir interese, tad mans viedoklis šajā sakarā ir šāds, rakstīju to vairāk par makšķerēšanu, bet līdzīgi ir arī ar vēžošanu. P.S. - ja kāda kompānija pie ūdeņiem tiešām uzvedās neadekvāti, lauž kokus un visu apkārt piemēslo, tad gan pēc iespējas vajadzētu aizrādīt, bet tas atkarīgs no situācijas
Tāpēc jau vēžotāji parasti savas vietas atklāj tikai zināmiem, vai uzticamiem cilvēkiem, lai nesanāk pārsteigums, ka iecienītajā vietā nevēlama kompānija jau priekšā
Lasiju,ka ar vieniem un tiem pashiem riikiem,nevaidzeetu braukt uz citu uudenstilpni veezot,bet ja tomeer vajag ,taa saulee tureeshana ir efektiiva vai tomeer tam nevaig pieveerst tik lielu uzmaniibu?Dzirdeeju baumu liimenii,ka veel vienaa ezeraa itkaa esot maniiti veezi,gribaas aizbraukt pameeginaat,bet radiit kaiteejumu savas mulkiibas peec negribaas,jo jaunatrastajaa ezeraa es ielieku murdinus 21:30 nemu aaraa 22:30 un vairaak kaa 100 metu atpakal mazos,kaadus 30 paturu,neesu eksperts,bet izliekas,ka shameejo tur ir pa daudz un slimiibu ievazaat nevaidzeetu.Tagad pieveershu lielaaku uzmaniibu tam ezeram un veel nevienu veezotaaju neesu pamanijis un jaacer ,ka taa paliks
Par to slimību ievazāšanu tā ir taisnība. Tāpēc jau arī licenzētās vietas ļauj tikai ar tā ezera krītiņiem, nevis līdz ņemtiem. Tā vismaz ir vēžu audzētavās Zviedrijā. Arī Latvijā cenšas, bet mēs paši vēl līdz tam neesam izauguši un turpinam šmaukties, neapzinoties kādu postu varam nodarīt...
Nu man tā ir neatņemama un obligāta kārtība - pēc vēžu ķeršanas krītiņus pēc iespējas izkaltēt saulē un izkārt kautkur, kur mazāk mitruma. Uz ziemu mani krītiņi tiek izkārti aukstās telpās (garāžā, piemēram), lai aukstumā izsalst jebkādas baktērijas, sēnītes utt...
esmu redzējis šitā preparētus tādus ap 1m garus.Manā bērnībā krievi kāsa Atlantijas rietumos pie Kanādas krastiem jūru.Tad tie nāca no turienes. Tas ir tas ko Amerikā sauc lobster.