gribēju uzprasīt, moška kāds gudrinieks zin-čomam ir 1 ha liels dīķis. iekšā karpas un līņi. baidās laist iekšā signālvēžus, jo dzirdējis, ka tie pa ziemu ēdot zivīm nost astes un spuras....kkā jokaini jau izklausās un lāga negribas ticēt, bet šamais to uztver pilnā nopietnībā.... moš kāds ko zin?
gribēju uzprasīt, moška kāds gudrinieks zin-čomam ir 1 ha liels dīķis. iekšā karpas un līņi. baidās laist iekšā signālvēžus, jo dzirdējis, ka tie pa ziemu ēdot zivīm nost astes un spuras....kkā jokaini jau izklausās un lāga negribas ticēt, bet šamais to uztver pilnā nopietnībā.... moš kāds ko zin?
Domāju ,ka prolēma būs pretēja-dubļuzivju saduļķotais ūdens nenāks par labu vēžiem. Vismaz mani platspīļnieki jūtas labāk, kad dīķī ūdens dzidrs palicis kopš karpu eliminēšanas. Un lai tak ēd- vēžiem arī tak kaut kas jāēd!
paldies par info, Zivinen! nedēļu atpakaļ biju signālvēžos. divatā 96 gab. ņemamie pa 6 stundām. šoreiz sīko bij maz. no vienas puses tas priecē, jo nav čakars vaļā šamos laižot, bet no otras puses....nebūs kam augt lielam....jācer, ka šamie kur bij nobēdzinājušies, kamēr lielie mielojas uz krītiņiem. kaut gan iepriekšējo reizi , jūlija sākumā, to bij bezjēgā. biku citā vietā gan, tai pašā udenskrātuvē. vot
paldies par info, Zivinen! nedēļu atpakaļ biju signālvēžos. divatā 96 gab. ņemamie pa 6 stundām. šoreiz sīko bij maz. no vienas puses tas priecē, jo nav čakars vaļā šamos laižot, bet no otras puses....nebūs kam augt lielam....jācer, ka šamie kur bij nobēdzinājušies, kamēr lielie mielojas uz krītiņiem. kaut gan iepriekšējo reizi , jūlija sākumā, to bij bezjēgā. biku citā vietā gan, tai pašā udenskrātuvē. vot
Tu varbūt varētu/gribētu padalīties ar info par signālvēžiem/to ķeršanu uzrakstot kādu rakstiņu nopublicēšanai šajā lapiņā + gribētos kādu foto redzēt ar šiem ar !?...
padalīties jau var, kāpē ne? savus vērojumus jau varu izteikt, bet vai tiem ir kāda vērte, jo pats esmu iesācējs šai lietā, kaut arī kādi secinājumi jau ir izdarīti...fočenes gan nav, jo bij baigs lietus un fočuks izbeidzās. ir video no iepriekšējās reizes, kad to vēžu bij bezjēgā, bet tas ir baigi privāts.... ''saindējos'' uz vēžu ķeršanu, lasot šo portālu un Tavus, Eduk, aprakstus un komentārus. pats ķeršanas process baigi aizrauj. arī krītiņus meistarojot, infu no šejienes savācu. stulba ir situācija, kad it kā signālvēžus ir jāizķer, jo vietējos tie izspiežot, bet inspektori sodu uzliek par vēžošanas faktu. man gan nav trāpijies, bet ir dzirdēts, ka čaļi ir ieberzušies.... manā skatījumā -signālvēzim nav ne vaines. ātri vairojas un izturīgs pret visādām kaitēm.
Ok, tad sarunāts!? Rakstam jau nav jābūt pārāk garam vai pārlieku profesionālam, galvenais, lai no sirds ... Tātad, ja kautko uzmeistaro, tad raksti privāti Aigaram(parcopi) vai man un tiks nopublicēts, jo mums pagaidām nav izlikts apskatei praktiski nekāds info par signālvēžiem, to uzvedības īpatnībām, to ķeršanu un cits info...Nu nekas, ja nav bilžu, gan jau kādu piemeklēsim ko uzlikt rakstam ...