Tātad atskaite par sesdienas vakara un svētdienas nakts vēžošanu! Beidzot atklāju sezonu un par to lielākais prieks! Vakarā pie upes ierīkojām apmešanās vietu un sākām gatavot krītiņus. Krītiņus ielikām vēl pirms krēslas. Kad sāka krēslot, tad pabradājām pa upi un pamēģinājām ķert arī ar rokām, bet vēži bija tik žiperīgi, ka tas bija diezgan apgrūtinoši! Kaut ne pirmo reiz vēžoju, tomēr negaidīju, ka šamējie tik žiperīgi Ar rokām noķērām tikai dažus un metām šai nodarbei mieru. Nosliecāmies par labu pasēdēšanai upes krastā un vēžošanas-copes sarunām. Ik pa laikam pārbaudījām krītiņus. Rezultātā saķērām ap 80-90gb. Tieši neskaitīju. Krītiņi mums bija 8gb uz trim cilvēkiem. Loms nav liels, bet nav arī slikts. Trofejas eksemplāru nebija. Galvenais ir, ka sezona ir atklāta un pirmais vēžu loms svētdien kopā ar aliņu ir nobaudīts! Ne spīles citiem vēžotājiem!
šon 4 stundās 32 gab., bet ne tie paši lielākie. jau izlaisti caur barības traktu. mēneša sākumā gan labi tika. no pēcpusdienas līdz rītam ap 170 gab. mērs arī bij labs. sīkie, kurus vaļā laidu, vispār bij bez jēgas. tas trijatā ar 13 krītiņiem. mēneša sākumā nomācošā vairākumā bij papi, bet tagad pārsvarā mammas-nez ar ko tas saistīts? baigi foršā jau visa tā štelle.ugunskurs, vēži, sarunas-baigais relax.vēžos esmu bijis tikai bērnībā ar tēvu. gan Lietuvā, gan Baltkrievijā un tepat pie mums arī. palasot šeit Eduka rakstus un komentus, uzsita baigo asumu uz vēžiem. uzmeistaroju krītiņus, pēc šeit atrastajām skicēm un tagad varu darboties:)
Izskatās kā liela mitrene... Vispār vēzim vistuvākais radinieks uz sauszemes esot mitrene. šitos esmu redzējis kopā ar zivīm noķertus jūrā. Bet par nožēlu laikam gan ēst viņus neēd. kaut arī ēst jau var visu, dažas lietas gan tikai vienu reizi....
VAR KAADS MAN PATEIKT,ja veezis ir staaveejis 12 stundas ne ledusskapii,bet mitraa zaalee un traukaa un ir gaajis bojaa pa taam 12 stundaam,tad viņš ir izmantojams pārtikā?
Nezinu cik tur taisnības, bet esmu dzirdējis,ka vārīt drīkstot tikai dzīvus vēžus, jo ja esot jau beigti,tad tajos uzkrājoties kaut kāda inde. Kā jau teicu-taisnība vai ne-nezinu. Bet zinu, ka dzīvi vārīti ir OK,un iesaldēt var arī vārītus, lai tad uzglabātu,ja nu dikti gribas dzīvot kā lācim- tas jau arī dodot priekšroku ne pārāk svaigam ēdienam!