Man ir vēlviens tāds jautājums...man pie mājām ir ezers un tai ezerā ir tādi vēži,ar tādām spīlēm (lielumā) kā sērkociņkastīe.Un es gribeeju paarliecinaaties ka nemaldos,ka tie ir signaalveeži,jo uz spīlēm ir nu inetā raksta ja gaiši violets,bet es teiktu ka gaiši zaļā krāsā plankumi un apakšējā spīļu daļa (otra puse) ir sarkanas pilnīgi. Itkā jau acis ir īztajā vietā,bet sirdsapziņa tomēr neizprot līdz galam...jāpajautā ekspertiem. Nu šinī te bildē ir signālvēzis un tieši tādi plankumi uz spīlēm ir visiem mana ezera vēžiem http://www.dzirkstele.lv/portals/medibas/raksts.html?xml_id=8583
Vispār tas ir marazms Te no valsts puses dzird to,ka signālvēzis ir kaite kura apdraud mūsu vietējo vēžu populāciju. Vēlas lai cilvēki palīdz izķert sērgu un lai valstij par to maksātu,ka cilvēki izķer sērgu...tas normāli domājošam cilvēkam ir nesaprotams,kā tu vari palīdzēt bez atalgojuma...nu labi,pieļauju ka LABDARIS...nu bet nejau maksāt par to,kas tāpat ir ar domu paredzēts iznīcībai (signālvēzis) Es nesaprotu tiešām tos kas liedz ķert vēžus...kas patiesībā dzīvē notiek...ja cilvēkam ko liegs,viņš tieši otrādi par spīti to darīs un tieši ņems vairāk un zemmēra,jo zinot ka riskējot pie kādas ūdenskrātuves ir jāiegūst daudz,lai būtu mierīga sirds. Un kas ir vēžojuši tie vēžos......un ka sen jau vairs tajos ezeros kuri ir licenzēti vēžošanai,nau vēžu,bet neviens jau nebrīdina cilvēkus un turpina iekasēt naudu par neko! Mūsu valstī es neko citu nesaskatu kā tādu lietu...Likumi ir domāti lai tos pārkāptu,jo ja reiz esi dzimis blakus mērkaķiem ,tas nenozīmē ka arī tev pašam tādam jābūt!
Un vēl jautājiens Pašvaldības policija var piesieties par to ka ķer signālvēžus ar rokā vai nē? Es lasu,te daudzi raksta ka signālvēži nav minēti likumdošanā un līdzarto viņus drīkst ķert.Bet,daudzkur likumos minēts,ka vispār kā tāda,vēžošana pati par sevi ir liegta un minēts ka drīkst paturēt tieši platspīļu un šaurspīļu un nav teikts ka drīkstētu vai nedrīkstētu paturēt signālvēžus. Bet atkal atgriežoties pie vecā,ka ēžot vispār ir atļauts tikai vietās kur ir speciāli izsniedzamas atļaujas uz vēžošanu un ka pārējās vietās vēžot ir aizliegts.
Pēc manas sapratnes signālvēžus var ķert,jo nekur nav minēts ka šie būtu kautkādā aizlieguma sarakstā.Bildē redzamais ir signālvēzis,tātad tajā ezerā Tev ir tikai signālvēži? Inspektorus mūžā esmu saticis divreiz,kādā 83-84 gadā kad veiksmīgi notināmies un 2007 Vaidavas ezerā apskatija licenzi,iekodām foreļmaizi un uzdzērām alu,naktī arī ko štengrāku,labs inspektors
patiesībā signālvēžu tanī ezerā mudž...ir gadījies viens dzeloņvaigu vēzis...bet tā,vieni signālnieki. Nu lūk,man arī sanāca veiksmīgi tikt prom no pašvaldības policijas jo viņi tā teikt pārāk skaļi uzvedās tāpat iešu vēžot tanī pašā vietā un šoreiz būšu piesardzīgāks Pieķers,nepieķers...tā nav laimes spēle,tā ir spēle-Kurš ir atjautīgāks un prot izmantot galvu,lai kā zutis izslīdētu caur pirkstiem
Jāsaka tā,kā valdība izturās pret mums necilvēcīgi,tāda arī attieksme no tautas būs līdz tam laikam,kad kautkas sāks mainīties.Cerams jau,ka pēc jaunajām vēlēšanām kautkas mainīsies,jo es domāju balsot par pavisam jaunām sejām,par gaišām galvām,nevis par vecajām un aizsērētām gadu garumā galvām
Vēžošanas likumdošana galīgi garām. Par to pat runāt negribās Kā ar lomiem šogad? Pašam tik vienreiz ir sanācis izrauties. Ceru, ka šonedēļ atkal izdosies!
patiesībā signālvēžu tanī ezerā mudž...ir gadījies viens dzeloņvaigu vēzis...bet tā,vieni signālnieki. Nu lūk,man arī sanāca veiksmīgi tikt prom no pašvaldības policijas jo viņi tā teikt pārāk skaļi uzvedās tāpat iešu vēžot tanī pašā vietā un šoreiz būšu piesardzīgāks Pieķers,nepieķers...tā nav laimes spēle,tā ir spēle-Kurš ir atjautīgāks un prot izmantot galvu,lai kā zutis izslīdētu caur pirkstiem
Nu ja Tev ir bijusi saskarsme ar signālvēžiem un esi tos ķēris, tad varbūt Tu varētu sarakstīt kādu rakstiņu par signālvēžiem, publicēšanai mūsu rakstu sadaļā, jo tieši par šo vēžu sugu mums nav nekāda materiāla, ko palasīt lapas apmeklētājiem, arī man pašam būtu interesanti uzzināt vairāk pae šo vēžu sugu, jo man nav pieredzes nedz to pētīšanā nedz ķeršanā. Ja šis piedāvājums ir tev interesants, tad sazinies ar lapas adminu (parcopi) vai mani caur privāto pastu. Šis pats piedāvājums ir aktuāls arī pārējiem lapas/foruma dalībniekiem, ja kurš vēlās uzrakstīt kautko par makšķerēšanu/vēžošanu...
Ui...nu nezinu...itkā man daudz info arī nav par tiem signāleim, šo to zinu,bet lai priekš raksta...nu nez...varbūt kādu dienu saņemšos. Jā un starpcitu tiktiešām tie signālnieki ir baigie maitas...atceros taipat ezeraa 2 gadi apakaļ bija redzami arii kaadi platspīļu un šaurspīļu vēži a šogad vieni signaalnieki...nu baigie smerdeļi,tiktiešām žēl paliek savējos vēžus jo izskatās ka spēki ir nevienlīdzīgi invazīvajiem vēžiem ar vietējiem...bēdīgs situācijs
nebija pie rokas fotoaparātveidīgas ierīces...vēžošana tika pabeigta 2os naktī,tapēc steidzos pagatavot vēžus un tā tās vildes arī izpalika...nākošreiz pacentīšos sagādāt bildes