[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Parcopi.lv Forums » Receptes » Zivju ēdienu pagatavošanas receptes » Zivju ēdienu receptes (Zivju ēdienu receptes)
Zivju ēdienu receptes
ZorroDatums: Svētdiena, 29.07.2012, 11:47 | Ziņa # 211
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 275
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti
Lasis ar vārītiem dārzeņiem

Sastāvdaļas:

Svaiga laša fileja 180 g
Olas dzeltenums 1 gab.
Rīvmaize 1 sauja
Ķiploks 1 daiva
Timiāns 2 zari
Olīveļļa 1 ēd.k.
Citrona sula 1 tējk.
Sāls pēc garšas

Kālis 1 gab.
Brokolis ½ gab.
Biete (vārīta) 1 gab.
Kartupelis 1 gab.
Burkāns 1 gab.
Briseles kāposti 2 saujas
Saldais kartupelis 1 gab.

Iznākums: 2 porcijas

Pagatavošana:

1. Sagriez laša fileju uz pusi vienādos, taisnstūra formas gabalos.
2. Atsevišķā traukā samaisi rīvmaizi ar smalki grieztu ķiploku un timiāna lapiņām. Pievieno olīveļļu, citrona sulu un sāli.
3. Laša fileju apvijā olas dzeltenumā un panē rīvmaizē tā, lai tā pielīp laša filejai no visām pusēm.
4. Liec katlā vārīties ūdeni. Ja mājās pieejams buljons, liec karsēties buljonu.
5. Nomazgā, nomizo un ar lodīšu taisāmo nazi veido dārzeņu bumbas. No pāri palikušajiem dārzeņiem pagatavo fantastisku biezeņzupu vai dārzeņu biezeni.
6. Vārošā ūdenī vai buljonā pirmos liec vārīties burkānu un kāli.
7. Kamēr vārās dārzeņi, uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā olīveļļas cep laša fileju. Laša fileju cep uz mērena karstuma, no katras puses 3 – 4 minūtes.
8. Pēc 5 minūtēm buljonam pievieno kartupeļus. Vēl pēc 5 – 7 minūtēm brokoli, saldo kartupeli un briseles kāpostu. Vāri līdz dārzeņi novārījušies, bet vēl kraukšķīgi.
9. Ar sietu izņem dārzeņus no buljona un liec uz šķīvja. Siltā buljonā sakarsē arī biešu bumbas 1 minūti un liec uz šķīvja.
10. Novārīto dārzeņu buljonu nelej ārā, pagatavo, pievienojot dārzeņu atlikumus, gardu dārzeņu krēmzupu.
11. Sagriez laša fileju un pasniedz kopā ar dārzeņiem.


Labu apetīti ;)
Pielikumi: 1827636.jpg(45.0 Kb)


Ķīsīts brauca pār ezeru
Rakstītām i kamanām,
Asarītis zirgu dzina,
Raudiņ' tura kamaniņas.
 
ZorroDatums: Otrdiena, 28.08.2012, 08:42 | Ziņa # 212
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 275
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti
Kokosa pienā sautēts zutis ar āboliem un mandelēm

Sastāvdaļas:

Vidēja izmēra zutis – 1 gab.
Sāls – 2 šķipsnas
Melnie pipari – 1 šķipsna
Eļļa cepšanai – 1 ēdamkarote
Šalotes sīpoli – 4 gab.
Saldskābi āboli – 2 gab.
Ķiploks – 1 gab.
Konjaks – 50 g
Kokosriekstu piens – 200 g

Pagatavošana:

Ārkārtīgi vienkāršs veids, kā pagatavot vietējo delikatesi – zuti. Tas sākumā tiks apcepts un pēc tam sautēts kokosa pienā
Zuti sagriež apmēram 5 cm garos gabalos. Uzber sāli, piparus un liek uz sakarsētas pannas eļļā cepties. Cep arī zuša galvu. Kaut arī tā netiks ēsta, tieši no galvas iznāk lielisks buljons.
Kad zuša gabaliņi no visām pusēm apcepušies, pievieno četrās daļās sagrieztus Šalotes sīpolus un palielās šķēlēs sagrieztus ābolus. Pieliek arī uz pusēm pārgrieztu ķiploka galviņu. Kad sīpoli un āboli mazliet apsautējušies, pannā lej konjaku (der arī baltvīns).
Pannai uzliek vāku, liesmu nogriež uz minimumu un sautē, līdz no augļiem izdalījušās sulas un konjaks reducējušies līdz minimumam, – apmēram 20 minūtes.
Lai ēdienam būtu patīkamāka faktūra, zuša gabaliņiem noņem ādu.
Kad visas ēdiena sastāvdaļas jau gandrīz gatavas, pannā ielej kokosriekstu pienu – tā būs zostīte.
Lai ēdiena garšu un faktūru padarītu interesantāku un daudzveidīgāku, visam pievieno pāris saujas grauzdētu mandeļu.
Visu sautē uz nelielas uguns apmēram 5 minūtes. GATAVS!
Ja ēdienā negribas izmantot kokosriekstu pienu, gatavošanas beigās mērcei var pievienot saldo krējumu vai sviestu.


Porciju skaits: 4

Labu apetīti ;)
Pielikumi: 8157432.jpg(113.9 Kb)


Ķīsīts brauca pār ezeru
Rakstītām i kamanām,
Asarītis zirgu dzina,
Raudiņ' tura kamaniņas.


Ziņojumu laboja Zorro - Otrdiena, 28.08.2012, 08:42
 
martiDatums: Ceturtdiena, 13.09.2012, 07:12 | Ziņa # 213
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3516
Reputācija: 45
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba


Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
 
AnatolijsDatums: Otrdiena, 27.11.2012, 10:58 | Ziņa # 214
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1016
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Līdakas fileja ar tvaicētiem dārzeņiem

Sastāvdaļas:

Līdakas fileja 500 g
Mini burkāni 6 gab.
Kartupeļi 2 gab.
Mini paprika 4 gab.
Fenhelis ½ gab.
Zirņu pākstis 10 gab.
Ķiploks 3-4 daivas
Sasmalcināts čili 1 tējk.
Sviests 2 ēdamk.
Olīveļļa 1 tējk.
Citrons 1 gab.
Rīvmaize 1 sauja
Pētersīļi 1 sauja
Sāls/ pipari pēc garšas

Fiksais buljons:

Sinepju sēklas ½ sauja
Lauru lapa 2 gab.
Baltie pipari ½ sauja
Kaltēto dārzeņu garšvielu maisījums 1 sauja
Ķiploks 2 daivas
Citrons ¼ gab.

Pagatavošana:

Uzliec katlā vārīties ūdeni un pievieno visas fiksā buljona sastāvdaļas.
Noskalo un notīri dārzeņus, ja nepieciešams, sagriez mazākos gabaliņos.
Liec dārzeņus caurdurī pārkaisi ar sāli un pievieno 1 ēdamkaroti sviesta.
Caurduri liec katlam pa virsu un pārliec visam vāku.
Tvaicē dārzeņus 5 minūtes.
Pa to laiku līdakas fileju apber ar sāli, pipariem un pārlej nedaudz citrona sulu.
Kad dārzeņi tvaicējušies 5 minūtes, noņem tos no buljona.
Buljonā liec zivi.
Dārzeņus atstāj caurdurī virs zivs un buljona, turpini tos tvaicēt vēl 5 minūtes.
Noņem katlu no plīts, izņem līdakas fileju, bet dārzeņus atstāj vēl siltumā.
Līdakas fileju apviļā rīvmaizē un pētersīļos, apslaka ar 1/3 citrona sulu.
Sakarsē pannu un apcep fileju sviestā un olīveļļā.
Cep 2 minūtes no katras puses.
Pasniedz līdakas fileju siltu kopā ar tvaicētiem dārzeņiem.

Labu apetīti ;)
Pielikumi: 3696584.jpg(50.2 Kb)


Za ribalku!

Ziņojumu laboja Anatolijs - Otrdiena, 27.11.2012, 11:08
 
ZorroDatums: Pirmdiena, 03.12.2012, 11:57 | Ziņa # 215
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 275
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti
Līnis ar griķiem

Pildījuma pagatavošana sākas ar to, ka apmēram 100 g griķu maisot apgrauzdē sausā čuguna pannā. Tad griķus ieber katliņā un pārlej r puslitru uzvārīta un pasālīta ūdens, iemaisa sviesta piciņu, uzliek vāku un liek cepeškrāsnī. Kad ūdens ir iztvaikojis (apmēram 20 minūtes), griķi ir irdeni un graudaini, tos atdzesē un sajauc ar sviestā apceptu sagrieztu sīpolu un divām cieti vārītām, sakapātām olām.

Zivi noskalo (izskalo) aukstā ūdenī, nosusina, iekaisa mazliet sāls un maltu melno piparu, piepilda, vēderu aizšuj vai aizsprauž. Dziļu pannu (vēlams glītu - jo pārcelt gatavo līni no pannas citā traukā nozīmē visu sapostīt) iesmērē ar sviestu, līni pannā apziež ar kausētu sviestu, pārkaisa ar miltiem un cepeškrāsnī cep 20 minūtes. Tad pārlej ar skābo krējumu, kam piejaukta 1 tējkarote miltu ( ja tas ir aizmirsies, kā man tas gadās, nav nekādas vainas), sīki sakapātas dilles un pētersīļu zaļumi (abus kopā ņemot, vesela sauja). Apliets ar krējumu, līnis mērenā karstumā jācep vēl 15 minūtes. Manuprāt, ēdot tam labi piederas marinēti ķirbji.

/Ineses Zanderes ieteikta recepte/

Labu apetīti ;)


Ķīsīts brauca pār ezeru
Rakstītām i kamanām,
Asarītis zirgu dzina,
Raudiņ' tura kamaniņas.
 
martiDatums: Otrdiena, 05.02.2013, 08:30 | Ziņa # 216
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3516
Reputācija: 45
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba


Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
 
AnatolijsDatums: Trešdiena, 13.02.2013, 17:16 | Ziņa # 217
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1016
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Sama fileja ar mango salsu

Sastāvdaļas:

Sams – 1 gab. (~600 g)
Citrons – 1 gab.
Olīveļļa – 1 ēdamk.
Sāls, pipari

Salsai:

Tomāti – 3 gab. (bez mizas)
Mango – 1 gab.
Sarkanais sīpols – 1 gab.
Laims – 1 gab. (sula)
Kindza – 1 sauja
Citrona eļļa Selection by Rimi– 2 ēdamk.
Ķiploks – 2 daiviņas
Čili – 1/2 tējk.
Sāls, pipari

Dekoram:

Jauktās salātu lapas – 1 sauja
Svaigs fenhelis – 3 plānas šķēlītes
Diedzētas sēklas – 1 tējk.

Pagatavošana:

Iztīra samu, izgriež filejas. No zivs asakām var pagatavot zupu. Ja negrasies to darīt uzreiz, asakas var sasaldēt.
Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Citronu sagriež plānās ripiņās un izliek uz cepamā papīra. Sama fileju pārkaisa ar sāli un pipariem un ar ādu uz augšu liek cepamajā pannā virsū citrona šķēlītēm. Filejas pārlej ar olīveļļu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ̊C. Liek filejas cepeškrāsnī uz 12 minūtēm.
Pagatavo salsu. Notīra mango un visus pārējos dārzeņus, sagriež mazos kubiciņos, pievieno citrona eļļu, laima sulu, čili, kindzu un apmaisa.
Pasniedz kopā ar sama fileju, svaigām salātu lapām, fenheļa strēmelītēm un diedzētiem graudiem.

Labu apetīti ;)
Pielikumi: 2287465.jpg(54.0 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Trešdiena, 13.02.2013, 17:19 | Ziņa # 218
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1016
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Marinēta foreles fileja

Sastāvdaļas:

Foreles fileja – 1,5 kg
Rupjais sāls – 300 g
Cukurs – 160 g
Melnā tēja – 2 ēdamk.
Svaigs ingvers (rīvēts) – 2 tējk.
Ūdens – 2 ēdamk.

Pagatavošana:

Foreli iztīra un izņem visas asakas. Traukā sajauc melnās tējas lapiņas ar sāli, cukuru un ūdeni.
Dziļā traukā, kas ir tikpat liels kā zivs fileja, ieklāj pārtikas plēvi. Uzber pusi sāls un tējas maisījuma un foreles fileju uzliek ar ādu uz leju. Pārkaisa ar otru daļu marinādes un uzrīvē svaigu ingveru. Foreli ietin pārtikas plēvē, lai saglabātu visas sulas.
Ja nepieciešams, fileju ietin vēl vienā pārtikas plēves loksnē.
Uz foreles filejas liek nedaudz mazāka izmēra trauku, lai zivs būtu piespiesta kā presē.
Liek ledusskapī uz 12 h marinēties. Pēc tam noskalo aukstā ūdenī un nosusina.
Atceries, lai fileja sanāktu īpaši garda, jāizmanto kvalitatīva tēja.

Labu apetīti ;)
Pielikumi: 9074781.jpg(119.6 Kb)


Za ribalku!
 
AnatolijsDatums: Trešdiena, 13.02.2013, 17:22 | Ziņa # 219
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 1016
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Līdakas fileja ar tvaicētiem dārzeņiem

Sastāvdaļas:

Līdakas fileja 500 g
Mini burkāni 6 gab.
Kartupeļi 2 gab.
Mini paprika 4 gab.
Fenhelis ½ gab.
Zirņu pākstis 10 gab.
Ķiploks 3-4 daivas
Sasmalcināts čili 1 tējk.
Sviests 2 ēdamk.
Olīveļļa 1 tējk.
Citrons 1 gab.
Rīvmaize 1 sauja
Pētersīļi 1 sauja
Sāls/ pipari pēc garšas

Fiksais buljons:

Sinepju sēklas ½ sauja
Lauru lapa 2 gab.
Baltie pipari ½ sauja
Kaltēto dārzeņu garšvielu maisījums 1 sauja
Ķiploks 2 daivas
Citrons ¼ gab.

Pagatavošana:

Uzliec katlā vārīties ūdeni un pievieno visas fiksā buljona sastāvdaļas.
Noskalo un notīri dārzeņus, ja nepieciešams, sagriez mazākos gabaliņos.
Liec dārzeņus caurdurī pārkaisi ar sāli un pievieno 1 ēdamkaroti sviesta.
Caurduri liec katlam pa virsu un pārliec visam vāku.
Tvaicē dārzeņus 5 minūtes.
Pa to laiku līdakas fileju apber ar sāli, pipariem un pārlej nedaudz citrona sulu.
Kad dārzeņi tvaicējušies 5 minūtes, noņem tos no buljona.
Buljonā liec zivi.
Dārzeņus atstāj caurdurī virs zivs un buljona, turpini tos tvaicēt vēl 5 minūtes.
Noņem katlu no plīts, izņem līdakas fileju, bet dārzeņus atstāj vēl siltumā.
Līdakas fileju apviļā rīvmaizē un pētersīļos, apslaka ar 1/3 citrona sulu.
Sakarsē pannu un apcep fileju sviestā un olīveļļā.
Cep 2 minūtes no katras puses.
Pasniedz līdakas fileju siltu kopā ar tvaicētiem dārzeņiem.

Labu apetīti ;)
Pielikumi: 0624405.jpg(50.2 Kb)


Za ribalku!
 
MārisDatums: Trešdiena, 13.02.2013, 23:30 | Ziņa # 220
Grupa: Moderatori
Komentāri: 315
Reputācija: 3
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Kluba Vadiba
Ai, jāuzraksta man arī šai tēmā kaut kas! :)

Kā es gatavoju vēdzeļu aknas.

Uzkarsē pannu (tā, lai uzpilinot ūdeni tas uzreiz ššššš iztvaiko)
Tad nogriež uguni, lai panna ir karsta, bet nededzina.
Liek pannā sviestu
Kad sviests izkusis un sazeltējis, bet vēl nav brūns-
liek iekšā aknas
Aknas cep kādas minūtes 2-4
Uzber jūras sāli un svaigi maltus melnos piparus
Liek iekšā smalki sagrieztu sarkano sīpolu. Bišķiņ. Daudz nevajag.
Aknas apgriež. Skatās, lai sīpols nedeg.
Kad aknas izcepušās, uzlej sausu baltvīnu. Nedaudz.
Pieber estragonu, nedaudz
Kad lielākā daļa no vīna ir iztvaicējusies-
Pielej saldo krējumu
Pagaršo
Pieber vēl sāli un piparus, ja vajag
Sautē, līdz krējums paliek biezs
Bauda.


I don't care who your father is... don't walk on the water while i'm fishing!!!
 
BorodaDatums: Pirmdiena, 25.02.2013, 14:46 | Ziņa # 221
Grupa: Dzēstās
Ventas asaris sāls garozā

Sastāvdaļas:

Asari - 2gb
Sāls - 600 g
Olu baltumi - 6
Zivju mērce - 30g
Zivju eļļa - 20g
Šalotes sīpoli - 30g
Selerijas kāts - 40g
Eļļa - 20g
Citrons - 30 g
Melnie pipari

Pagatavošana:

Asarim izņem iekšas un izgriež žaunas, noskalo, nosusina papīra salvetē. Uzkaisa piparus, uzlej zivju mērci. Selerijas kātu sagriež stienīšos, šalotes sīpolus – daiviņās, citronu – šķēlītēs, un liek asariem vēderā.
Olas baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno sāli un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
Uz cepešpannas uzklāj cepamo papīru, uzliek sāls masu un izkārto asarus, virsū liek sāls masu, līdz abi ir noklāti.
Cep 20 – 25 minūtes +190 °C karstā cepeškrāsnī.

Labu apetīti ;)
Pielikumi: 5694526.jpg(20.1 Kb)
 
BorodaDatums: Ceturtdiena, 28.02.2013, 12:59 | Ziņa # 222
Grupa: Dzēstās
 
martiDatums: Sestdiena, 09.03.2013, 13:21 | Ziņa # 223
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3516
Reputācija: 45
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
stinte kā lasis
par cik kaut kur dzirdēju, ka stinte ir lašveidīgā, nolēmu to ielikt kā lasi.
sākumā zivij notīra zvīņas, tad galvu nost, kiškas ārā.
izplēš vēdera peldspuras, iestiprina asti zivju tīrāmā dēlīša spīlē un filē nost abas puses ar visām ribām, apgriežot apkārt augšējai spurai un viena apakšā, kas pirms astes.
ar visu ādu kārto burciņā ik pa kārtai uzberot sāls+cukura maisījumu (manā gadījumā 50/50)
nevajag pārforsēt - tā nebūs vobla! bet ja būs stiprāk, tad pie alus vai šņabīša aizies tā pat rūkdama.
liekot burkā es tās filejas sagriežu vismaz 3-4 daļās, lai ir uzreiz gatavs kumāsiņš un nav jācīnās ar ādu.
un gatavs! ledusskapī iekšā, lai ievelkās un otrā dienā zacene gatava.
liek uz maizes, vai tā pat krāmē iekšā pa taisno no burkas pēc katras degvīna devas.
melnais pepers + kāds salātīgs zaļums ar nekaitē.
alus


Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
 
dadziicDatums: Sestdiena, 09.03.2013, 14:05 | Ziņa # 224
Grupa: Savējie
Komentāri: 675
Reputācija: 22
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Kluba Vadiba
Cepšanai izrauj ārā kišku, zem ūdens noskalo, apsāla. Tad pāris stundas lai pastāv. Pēc tam, lai nav katru zivtiņu jāviļā miltu šķīvī, es miltus uzberu visām zivtiņām virsū bļodā un apgrozu, lai aplīp ar miltiem un karstā eļļā iekšā.
Vienmēr cepu uz max karstas pannas un bez vāka!

Lai garšo!


http://youtu.be/UzSwi3Qi-U8
Life to fishing
Forced to work
 
martiDatums: Sestdiena, 16.03.2013, 11:31 | Ziņa # 225
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3516
Reputācija: 45
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
man šorīt brokastīs salakas ikri un fileja a la laša gaumē:

pietrūkst tik kāds zaļumiņš un sīpoliņš :(


Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
 
Parcopi.lv Forums » Receptes » Zivju ēdienu pagatavošanas receptes » Zivju ēdienu receptes (Zivju ēdienu receptes)
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009


Epasts: parcopi@parcopi.lv