nepieciešama teorētiska palīdzība. Man paziņam paredzēti nelieli copesmači dīķī kur aug stores. Svars tā no 1-4 kg, šis palūdza lai iedod kādu makšķeri. Tik nesaprotu uz ko un kā tādus zvērus ķert, man jau liekas ka uz grunteni jo mute šamējai ir vērsta uz leju. Kādu ēsmu lietot? Kādus rīkus sariktēt?
J0nis, var var! ir vietas, kur ir arī 1,3 - 1,5m (ir arī drusku vairāk, bet 'pavisam nelieli punkti). Var darbotie ar rotiņiem. Esmu noķēris normālus mērus gan uz Meps Nr.1.; Nr.2.; Nr.3; Nr.4., gan uz bleķiem, tik jāskatās vieglāki.
Bebr, esmu dzirdējis ka storei iebarošanai vis labāk derot karpu un foreļu granulētā barība. Par pārējo gan neko nezinu.Bet ja nu kolēģis tiek pie kāda eksemplāra,tad varbūt noder šī sarežģītā recepte.:) Storei uzreiz izņem žaunas, nogriež cietās zvīņveidīgās plātnītes sānos, tad stori izķidā, zem astes nedaudz iegriež, izliec asti uz augšu un izvelk cīpslu, kas tur atrodas. Tā kā storei ir bieza āda, tās marinēšanai izmanto nevis sauso, bet šķidru marinādi (ūdens konsistencē) ar sāli, pipariem, ķiplokiem. Marinē trīs stundas, pēc tam cep cepeškrāsnī 160 grādos bez vāka aptuveni stundu. Īsi pirms cepšanas beigām stori var plānā kārtiņā pārziest ar majonēzi, lai veidojas tīkama garoziņa. Var pievienot burkānus, kartupeļus, piedevām labi noderēs arī skābēti gurķi un lociņi. Lai veicas kolēģim !!!
Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…