Man ir divas ziņas, viena laba, otra ne tik laba ... Pirmā ziņa, ka oficiālo sezoni esmu atklājis, bet otra, ka vēl mūsu pusē tomēr par agru ... Mūsu pusē jāņu lietus gāzēs pielietās ūdens masas vēl joprojām nav gana pazudušas, līdz ar to līmenis vēl stipri paliels. Vēžuki itkā uz ēsmu nāca, bet pagaidām izskatījās, ka čaulas maiņa pilnīgi cauri mazajiem un vidējiem vēžukiem, bet lielos papus vēl nemana, iepriekšējos gados esmu ievērojis, ka šamie vēl ir mazliet pusmīksti, tātad nedēļa-pusotra vēl jāpagaida līdz nopietnāku vēžu lomiem. Noķēru nedaudz intervālā no 15 līdz 20 gab :D ... Varbūt kautkad drīzumā būs jāapciemo arī dzeloņvaigu , varbūt vismaz uz tiem man sanāks nodzīt pirmo vēžošanas azartu, jo no tādas vēžošanas kā vakar lielu apmierinājumu gūt ir pasmagi ...
man lielie čaulas mainīja pirmie! mazākie pēc tam.Re,kā es noķēru pārīti ezerā: Es tur ieliku 2 komuņiju laiku keramikas melioracijas trubiņas vienā dienā.Otrajā peldoties karstā un saulainā dienas laikā izceļot ārā katrā bija pa vienam iekšā.Eleganta ķeršana-dienas laikā, saules gaismā,bez odiem,bez luktura,plikā stāvoklī!Atnesu abus uz dīķi-gēnu poola papildināšanai-manējie visi varētu būt savā starpā radinieki... Es sameklēju trubiņas vairumā un griežu uz pusi, likšu savā dīķī, lai viņiem ir dzīvokļi. Trubiņas ir baigs deficīts kļuvušas,pazudušas kopā ar visiem komuņijiem un kolhoziem. Bet kas par laikiem bija!Kā varēja muļķi laist-tā gribētos vēl uz kādu brīdi tai idiotismā atgriezties!
Tad jau Werner saprotu ka tavam dīķim ir lēzeni krasti ja reiz trubas var likt pie krasta,manējā nav jēgas likt pie krasta trubas,liels slīpums un ātri pāriet uz dziļumu,bez niršanas klāt netikt. Sezonu vēl neatklāšu,kādas 10 dienas vēl mēģināšu nociesties Vēl jau šur tur esmu manijis meliorācijas trubas mētājamies.
Werner, tā ķeršana ar trubiņām ir jau super, tikai vēzis tajās ielien pa nakti, izmantojot kā slēptuvi, lai nav jāatgriežas uz savu alu krātuves dziļumā. Šādi ķērām šos jau bērnībā, trubiņu baudīšanas mirklis jau ir interesants, bet nu man patīk mazliet dinamiskāki vēžu ķeršanas veidi . Jā, kā slēptuve vēžiem super, tikai rēķinies ar to, ka katram vēzim vajadzēs savu trubiņu - dalīšanās ar savu tuvāko nav viņu dabā ...
Jā, krasti man ir lēzeni dīķim.Bet var jau likt arī dziļumā,nav jau jāceļ ārā,lai šie dzīvo. Bet var jau arī uzbūvēt uzparikti ar ko no dziļākām vietām izvilkt. Zinu,ka šie pa nakti tur iegājuši, tāpēc jau arī otrajā dienā kontrolēju. Lai viņi dalās vai nedalās tā viņu problēma, bet pāris simtu trubiņu es viņiem visžēlīgi atvēlēšu!
Zivenen,ņemtās trubas ciet! tas ir baigs deficits un vēzim dikti patīk tur ielīst. Un,ja nevajag pašam-piešķir man! Man dīķī viņi ir alas sarakuši apakšā cietajā kūdrā. es braucu ar plostu pāri dienas laikā-viņš izlīdis no alas stāv un sauļojas, kad piebraucu gandrīz virsū, šis tā slinki atmuguriski ielien alā, ūsas atstāj ārā.