īpaši lielu problēmu man nav bijis ar izņemšanu no murdiņa,tik stiprāk uzreiz jāpakrata un retais tik ieķerās pa visu nakti.Man gan ir murdi ar rāvējslēdzi no tiem vienkāršāk izņemt.
re kāds man bija piedzīvojums pirms kādām dienām-braucu ar savu kuģi'queen Mary3' (Vispār tas ir plosts) un redzu drausmu lietas-visur apakšā guļ beigti vēži!!! Man tagad dīķī ūdens dzirs un caurspīdīgs kā labākajos akvārijos- viss dibens pārskatāms.Kopš es veiksmīgi eliminēju karpas. Paņēmu ķeselīti un izvilku pāris "beigto" ārā. Nav beigti, bet tās ir visas nomestās čaulas! vēroju zemūdens pasauli uzmanīgāg un redzu, ka turpat netālu no nomestās bruņas uzturas arī pats "gurķis" zālēs tā noslēpies. Interesanti, ka lielāko tiesu visas čaulas ir uz sāniem,un dziļākajās dīķa vietās. Un tie vismaz pagaidām ir lielie. Caulas izskatās skaistas, tīras un ir tikai jāpabrīnās kā viņi var tā izlīst ārā neko nesaplēšot, vsas kājas un spīles pilnīgi veselas!
šorīt bija 2 gab ar jaunajām bruņām jau ielīduši murdiņā. lieli un smuki,tādā maroon krāsā-brūni-violeti.Bet bruņa jau cieta.Bija kopā ar vienu līnīti un vienu no manām līdakām,to mazāko-tēviņu. Pacēlās jautājums ko darīt ar līdaciņu-amnestēt vai cept. Nolēmu izcept. Ka nav par daudz to policistu dīķī, jo viņām šopavasar nārsts izdevās un man ir diezgan tādas zīmuļa lieluma zaļsvārces.Un vēl jau ir arī pati ciltsmāte- tāda ap 1,5 kg.Mazos zīmulīšus ķeru ārā un pārdodu-0,5Ls gab. Ja kādam vajaga-laipni lūdzu. gan jau visus tāpat neizķeršu un paliks sanitāri.
Mjā, sācies vēžotāju mēnesis, jāpagaida vēl tikai mazdrusciņ un tad jau ar kādu nakti būs jāpamēģina kāds noķert ;)
Es teiktu, pusmēnesis - kamēr atrīsies, būs visai aktīvi arī diennakts gaišajā periodā, jau no Jūlija beigām līdz gandrīz augusta beigām lomi biku saruks, lai augusta beigās-septembrī parautu vaļā ar jaunu sparu ...
Vispār taisnība,eduk.arī man dīķī murdiņos ieiegājušie 95%ir tētuki.Gadās pa mammai,bet ārkārtīgi reti.Iet arī pa dienu iekšā un sakropļo tur esošās mazās zivtiņas.
Izrādās (nebiju par to iedomājies) elektriķi iznīcina un sabojā ne tikai zivis vairumā, bet arī vēžus ... Vietā, kur pagājušovasar bija vēžu pārpilnība, itkā rudenī bija upē (tur sekls posms) uzdarbojušies elektrozvejnieki , ka beigtie vēži esot itkā alās... Pats neredzēju, bet vnk viens vēžotājs vakar izstāstīja, tāpēc prātā, protams, pieļauju arī citus variantus, kā vēžuki varēja aiziet bojā, pietam minētajā upes posmā, pēc mana subjektīvā vērtējuma, bija vērojama vēžu pārapdzīvotība, kas ļoti uzskatāmi izpaudās ne visai lielajā to vidējā izmērā un protams ļoti lielajā skaitā... Kas to lai zin, vai pie vainas nav ziemas/pavasara klimata kataklizmas, jo upes posms, par kuru ir runa, ir diezgan sekls, varbūt ejošie ledus kalni pavasarī arī varēja vēžiem pabojāt dzīvi!?...
zinu,ka ar augstspriegumu-elektriķu metode,zivis padara sterilas,tas ir neauglīgas. Var gadīties,ka ar vēžiem ir tāpat! To,ka viņus elektrība sit tas ir vispārzināms.
Laikam būs jāizsludina konkurss par to, kurš pirmais atklās oficiālo vēžošanas sezonu!? Werners neskaitās, viņš savvaļā neķer :D !... Sarosāmies! Gan jau es kautkad tuvākajā laikā arī mēģināšu atklāt ilgi gaidīto sezonu , bet to jau laiks rādīs...
Es jau arī dīķī ķeru tikai,lai atbrīvotu murdiņus no viņiem,jo šie līnīšus saknaiba.un tie zaudē tovarnij vid.,un daži ņem ļaunā un pat izlaiž garu...Līnīšiem pa retam atbrauc pircēji pakaļ-peļņas radība!Un viņu dīķī ir arī par daudz. Bet es ķeršu un arī vārīšu milzīgos tēvaiņus šovasar,lai dzimumu attiecība rudeni ir optimālā.Laikam to darīšu augusta otrajā pusē.Jo dīķī ir taaadi exemplāri!Milzīgi! Skaisti izskatās,kad viņi vakaros kar krastu dzīvojās.Un nebaidās ar- šovakar izpeldēju krastā no ikvakara-nakts peldes un gandrīz vienam ar kāju uzminu virsū-bija pludmalē atnācis.