Mums, vēžotājiem, tagad smags gaidīšanas laiks , maina čaulu un spriežot pēc nesiltā laika, līdz kādam 10. jūlijam vēl būs jāgaida, lai normāli pavēžotu... Nu tad ko, iedzersim uz veselību, lai veiksmīgi nomaina čaulu un izaug brangāki!
Sveiki visi veezzotaaji! Varbuut kaadam interesee iegaadaaties veezzus, mazus vai lielus uz Juulija otro pusi droshi rakstiet uz e-pastu,visu sarunasim jg300687@inbox.lv
Tas jau jā , liela kompānija jau var noēst padaudz... Man ģimenē gan ne visi ēd, tāpēc ļoti bieži lielu loma daļu laižu vaļā, īpaši cenšos vēžu mātītes izlaist, bet tas gan neattiecas uz svešo dzeloņvaigu vēžu sugu - tos ārā nelaižu, vienīgi ņemu rupākos, mazos cenšos vispār neķert ...
...nezinaju kur rakstit....pie receptem vai seit.......
..jautajums - vai kads ir meginajis iesaldet jau pagatavotus veezisus...?...Kada ir ta procedura,vai ir ipasa recepte un cik ilgi vinjus taa var uzglabaat?...
Esmu saldējis gan vārītus gan nevārītus.Nevārīti saldētavā stipri sažūst,tas ir gaļa stipri saraujās. Vārītus liku plasmasas traukos ar visu marinādi un tiku uzglabājis līdz jaunajam gadam,izņem atkausē uzvāri vēlreiz un ēd,bija labi,tātad 4 mēneši bija nostāvējuši saldētavā un bija ok
...paldies par padomu Zivinen.......tad jau redzes,kas sogad sanaks ar lomiem...moska kadus pardesmit var atstat ziemassvetku mielastam... ..ka saprotu,tad uzvara un pec tam saliek traucina un aplej ar to pasu varisanas sulinju...dillitem,lauru lapinjam u.t.t....un liek tik ieksa saldetavaaa...
Rekur atradu bildes datorā. Pirmā bilde ir bildēta divus gadus atpakaļ Vecdaugavā, kad man netālu no kājām norāpoja šāds vēzis un otra bilde ir bildēta arī Vecdaugavā un arī pāris gadus atpakaļ, kad vēzis ar vienu spīli pieķērās uz makšķeres āķa, kuram galā bija mušu kāpuri