Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien ar Imantu paspiningojām tuvākajos viņa lauku piemājas dīķos - ne copītes!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
tas pļavas posms gan neizskatās labs. Vismaz es tur neietu!
Man jau ar īsti nepatika, bet iepazīšanās nolūkā nogājām. Nebija jau baigā izvēle, citās upēs bija kafija
....tur simtu gadu milicis ar mapi krūmos tupēs.... Laikam sakarā ar lielo, pumpaino nārsta laika tuvošanos, es divreiz pa divām dienām satiku inspektoru, pie kam dažādās upītēs. Un abas reizes man baigi noprasīja, vai es zinot, ka foreles tagad nedrīkst paturēt! Nu bet cienītie - protams zinu! Laikam jāuztaisa vēel noslēguma bradājiens un jāpaslēdzas uz citu copi būs
Šodien, pirmo reizi pēc slimošanas, aizbraucu bik spini pamētāt. Iesākumam izvēlējos tādu neilgu copīti no krasta, tepat Vecdaugavas attekās. Pastaiga sanāca superīga, bet copīti gan nevienu neredzēju! Tagad jau piektdien, pirms kausa, jādodas būs uz nopietnāku copi!
Vakar biju aizbraucis noslēgt sezonu foreļupē. Par cik divas dienas jātiesā Latvijas kauss spiningošanā un jāsēž laivā, tad pirms tam izvēlējos aktīvāku copes veidu. Nobridu sešas stundas pa/gar upi, rezultātā man bija 8copes, no kurām sešas realizētas, bet tās visas bija mazas forelītes. Copes prieku gan tas nemazināja, jo bija pasakaini skaista rudens diena un pastaiga sanāca labu labā. Nevienu forelīti nebildēju, bet dažus skaistus dabas skatus gan iemūžināju. Kaut kad tuvākajās dienās būs arī īss un vizuāli skaists video no foreļcopes sezonas noslēguma! ne asakas visiem!
Oktobris saakas ar citu udenstilpi.Bija jautri .bet lielas zivis laikam vel nezin ka iestajas ruudens Nokeram 20 lidakbernus un 2 asarus-viena bija 51 cm liidaka un 1 asars ap 250 gr-citi visi peld talak.
Copmanis un July - malači, galvenais pavadītais laiks pie ūdens, nevis zivis!