Biju uz pāris stundiņām aizgājis paspingot no krasta. Rezultātā viena līdaka pie paša krasta pieķērās, bet jau pēc brītiņa atbrīvojās un labi, ka tā....jo tāpat bija zemmērs Vispār ūdens pēc lietiem un vējiem dikti pacēlies, ne visur var vispār pie krasta tikt. Tāpēc varbūt arī cope tāda pašvaka. Ūdenszāļu jau maz, drīz jau no krasta varēs diezgan komfortabli spiningot līdz ledus sezonai. Tagad gan labāk no laivas
Biju uz Dzirciema ezeru aizvakar. Laiva trāpījās krimināla - ar visu enkuru nlielā vējā gājām pa ezeru kā ar burām. Bet tomēr - divi zemmēri un viena 1,3kg. Vēl viena laba aizgāja pie pašas laivas - beidzot tikupie līdakas kotletēm.
Šodien beidzot biju iepeldējis ezerā pamētāt spiningu. Ilgu laiku jau nesanāca pacopēt. Neko gan nenoķēru, bet laiciņš bija labs un visticamāk tas man no laivas bija arī sezonas noslēgums. Loma nebija, bet dabas ainavas gan varēja noskatīties cik tīk
Šodien biju aizgājis pamētāt spiningu no krasta Vecdaugavā. Ūdens dikti nokrities un ir grūti paspiningot, jo tur jau pie normāla ūdens līmeņa ir diezgan sekls. Vienu līdakas izgājienu tomēr redzēju - gumijas zivtiņu jau biju pievilcis gandrīz pie krasta un pēkšņi nez no kurienes 10cm dziļumā uzzīmējās līdaka un pakampa manu gumijas zivtiņu, es pat kaut kā apstulbu(kaut tādas copes tur gadās bieži) un pat nepiecirtu....kaut gan labi vien ir, jo līdaka tāpat bija zemmēra. Tas man šajās rudens copēs no krasta, vietās, kurās nav dziļš, arī patīk - jo ļoti bieži vizuāli var redzēt līdakas izgājienu un copes brīdi
Aiz neko darīt, uztaisīju no veca pludiņa šitādu vobleri Nekāds jau dižais nesanāca, bet vannā pārbaudīju, spēli var izveidot diezgan labu. Galvenais trūkums, ka nav izturīgs, ja pieķersies, kas lielāks, tad šis paštaisītais vieglais voblers neziturēs, bet asariem vajadzētu būt pašā laikā. Ja izdosies uz šito izmānīt kaut vai vienu zivi, tad tās 45min ziedotā laika atmaksāsies, jo finansiāli nebūšu zaudējis neko, kā tik divus trijžuburus