Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Tajos laikos, kad vēl nebiju precējies, laikam pat iedomāties nevarēju, ka kādreiz tik neitrāli sākšu uz spiningošanu skatīties. Tad man izņemot spiningošanu, atklāto ūdeņu sezonā, nekas cits gandrīz neeksistēja, vismaz ne tuvu nelikās tik vērtīgs, bet tagad pat ļoti labprāt pasēžu mierīgi uz kādu līni, karūsu, breksi... Dīvaini pat, lai gan ziemā mani aizrauj tā pa īstam tikai ķeršana uz bļitku...
varu iemest mazu aprakstiņu par OSP Bent Minno, ja ir interese?... plāns kad būs vairāk vaļas, aprakstīt vairākus top voblerus šis tas ir jau uzrakstīts, bet zaļā variantā...
Es atkal nesaprotu šo modeļu māniju. Man teiksim Sebiles, Rapalas, Pontoon21 un citu firmu vobleri ir tikai vobleri. Netaisos pat iespringt to modeļos. Ja forma un krāsa patīk, tad ņemu tik ciet. Nu un, ja finanses atļauj Ja kāds izrādās baigi labs, tad apraujot atkal nopērku tādu. Un viss. A pētīt modeļus un izmērus - tas nav priekš manis! Tāpat, lai cik dārgi un labi mānekļi man kastē neatrastos, visvairāk noķeru uz bleķiem, jo tiem esmu piešāvies un tiem man vislielākā ticība
varu iemest mazu aprakstiņu par OSP Bent Minno, ja ir interese?... plāns kad būs vairāk vaļas, aprakstīt vairākus top voblerus šis tas ir jau uzrakstīts, bet zaļā variantā...
Varbūt kā rakstiņu noformēt? Varu publicēt rakstu sadaļā ar visām bildēm, ja pašam nesanāks ielikt
Svars 4,3 g, 5,9 g un 10g Garums 7,6 cm, 8,6 cm un 10,6 cm Iegrime 0 – 20 cm Voblera tips Peldošais Krāsas 10 Cena ASV (plus vešana) 13 – 14 LVL; LV – 16 – 18 LV
Jūsu apskatei piedāvāju vēl viena Japānas ražotāja brīnumdarbu, kas dienas gaismu ieraudzīja salīdzinoši nesen – 2009.gadā. Ņemot vērā lielo vobleru ražošanas konkurenci un augsto kvalitātes latiņu Japānā, cieņu izpelnās fakts, ka O.S.P. vairākās aptaujās tiek dēvēts par Nr.1. mānekļu ražotāju Japānā, kas manā izpratnē nozīmē, ka arī pasaulē. Bent Minnow ir māneklis par, kuru ir dzirdētas daudz labas un lieliskas atsauksmes no sportistiem un vobleru mānekļu entuziastiem. Vērojot interneta vidē pieejamos video par mānekļa spēles iespējām arī es nespēju atturēties un esmu iegādājies 8,6 cm un 10,6 cm versijas. Bent Minnow ir pārsteidzošs un unikāls nevis tikai tāpēc, ka spēj piedāvāt vismaz četras izspēles variācijas (arī Megabass izceļas ar lielām mānekļa pielietošanas variācijām), bet vairāk kā jebkurš man zināms māneklis spēj attēlot mirstošu zivtiņu, tai pat laikā arī tādu, kas lasa no ūdens virsmas kukaiņus. O.S.P. piedāvā trīs dažāda lieluma un svara mānekļus, kuriem ir nedaudz cita mērķa zivs un kāta testa kategorija. Mazākais Bent Minnw (7,6 cm) ir vislabāk izspēlējams ar kātu, kam tests līdz 10 g (light klase), kamēr 8,6 cm un 10,6 cm lielajiem modeļiem vislabāk derēs kāts ar testu līdz 17 g (medium light vai medium klase). Asariem piemērotākie modeļi būs Bent Minnow 76 un 86, līdakām – Bent Minnow 106, kas, protams, spēj noķert arī asari, bet mērķa zivs pamatā būs līdaka. Japāņu ražotājs piedāvā māneklim 10 krāsas, bet pieļauju, ka krāsu palete tiks pakāpeniski vēl palielināta, bet esošais piedāvājums pilnībā spēj aptvert prasības, jo ir pieejamas gan dabīgās, gan spilgtās. Mani visvairāk uzrunā dabīgās krāsas, kas ir gan universālākas, jo ļauj veiksmīgi darboties arī tad, ja ūdens ir kristāldzidrs (biežāk rudens pusē), gan bezvēja apstākļos, kad spilgtās krāsas man lielākoties ir zaudējušas dabīgajām. Es ieteiktu skatīties uz šādiem krāsojumiem – Ghost Minnow G-01, Wakasagi – T -23, Ghost Pearl P – 83 un Chrystal Blue Shiner H-09. Lai arī uzskatu, ka krāsa ir būtiska, tomēr mānekļa spēle ir galvenais un noteicošais faktors, kas rosina plēsēja interesi, tāpēc pievērsīšos kā būtu izspēlējams vobleris, lai būtu rezultatīvs dažādos laika un zivju aktivitātes apstākļos. Kā jau minēju, tad ražotājs ir radījis priekšnoteikumus mānekļa spēles dažādošanai un ir iespējams nodrošināt vismaz četrus spēles veidus. Pirmkārt, veicot vienmērīgu auklas ietīšanu ir iespējams panākt mānekļa svārstīšanos no vienas puses uz otru, kas varētu būt spēles veids uz, kuru atsauktos plēsēji pavasara mēnesī pēc nārsta. Otrkārt, veicot maigus rāvienus un ieturot pauzes, kas rada iespaidu, ka zivtiņa uzlasa kukaiņus no ūdens virsmas, jo paužu brīdī Bent Minnow iznirst ar voblera priekšgalu uz augšu. Šāda nesteidzīga spēle ļoti labi provocē neaktīvas līdakas, jo rodas iespaids, ka potenciālā ēsma nekur neaizbēgs. Treškārt, veicot nepārtrauktus rāvienus (maigus) ar kātu tiek panākts panikojošas zivs iespaids, kas turklāt ik pa laikam izlec virs ūdens. Iespaidīga spēles tehnika, kas ir unikāla un ļoti reti sastopama citiem mānekļiem, turklāt spēj izraisīt interesi plēsējos arī tad, ja tie atrodas patālu no mānekļa tiešās darbības zonas. Ceturtkārt, iemetot mānekļi ļaut tam nogulties uz ūdens virsmas un veikt pāris vieglus rāvienus ar kātu uz leju tiek panākta voblera kūleņošana, kas rada beigtas zivs iespaidu. Svarīgi pēc rāvieniem ieturēt pauzi un ļaut voblerim iznirt. Tas rada plēsējam iespaidu, ka ēsma ir viegli noķerama, jo ir ievainota un nekur nemūk, tādēļ spēlei jābūt mierīgai un nosvērtai. Dažādību dos pats māneklis, kura kustības uz labajiem vai kreisajiem sāniem ir grūti prognozēt. Domāju, ka izmantojot visus 4 spēles veidus ir iespējams izprovocēt gan līdakas, gan asara un dažreiz ruduša ņēmienu gandrīz vienmēr, ja darbojaties seklos ūdeņos līdz 1 metra dziļumam.
uztaisīsim sacensības??? es ar vobleriem un Tu ar dzelžiem?? :))
Katrā ūdenskrātuvē strādā kaut kas cits/savs. Citur bleķis, citur vobleris, gumijzivs, rotiņš utt. Lai gan, manuprāt, primārais ir atkost konkrētu ūdeņu plēsoņu paradumus, piemēram, plēsoņu iznāciena vietas un laikus, tad pāris stundu loms parasti mēdz būt lielāks kā pa visu dienu kopā. Man atkal sāk iepatikties plēsoņu ķeršana uz dzīvo zivtiņu. Pagājušovasar to šo izmantojot šo metodi dabūju un atkal iepatikās šis veids. Vispār, izskatās, esmu ļoti nepastāvīgs ...
piekrītu! esmu ķēris gan uz rotiņiem, gan bleķiem, gan gumijām, gan vobleriem. Uz visiem var dabūt un vairāk uz tiem ar, kuriem vairāk strādā un izprot, bet tā TICĪBA lielākā ir tieši vobleriem... katram savs
uz dzīvo ir interesanti un bieži vien arī rezultatīvi. Pašam arī ir līdacene un nereti paķeru līdzi. Pagājušo gad dabūju arī uz dzīvās foršas līdakas, bija pāris reizes, kad tieši uz dzīvās trāpōijās kāds smuks mērs, kamēr uz spininga tikai knapmēri vai zemmēri.
kristsKG es pieņemu izaicinājumu uz mačiem - es ar dzīvo, Tu ar vobleriem....vietu izvēlies Tu, bet tā lai ar savu tupelīti tur varu aizstūrēt, tobiš Ķīsis, Vecdaugava, Daugava, vēl Buļļupe, tālāk man būs grūtāk aizšeptēt
vispār jau pērn bija padomā vieni mazie mači, kurā piedalītos dzīvā ēsma vs mākslīgā, bet kauč kā izpalika...
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Dzīvais vs Vobleris pavasarī vēl tā, bet rudenī manuprāt vobleri nav konkurētspējūgi dzīvajai ēsmai Tīri plezīra pēc varam arī sarīkot bleķi vs vobleri