Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu tā, sezona no laivas godam noslēgta. Bez zivīm, bet ar piedzīvojumiem Ar copes kolēģi, kurš arī ir mans kaimiņš, braucām uz garāžu. Pārbrauktuve ciet, griežam caur sarķeni, tur arī ciet. Pēc laika esam pie garāžas, bet es esmu aizmirsis atslēgas Braucam atpakaļ, abas pārbrauktuves atkal ciet Pēc laika tomēr esam rajonā, atslēgas paņemtas, bet pārbrauktuve, protams, atkal ciet Pilnai laimei sākās slapjš sniegs un lietus Laivu tomēr ielaidām, Jutrixa motors ierūcās ātri, kā to vien gaidīdams, kad to ierūcinās un mēs devāmies ūdeņos
Lietus ar sniegu ar beidzās un laiks nemaz kopumā nebija slikts, ja neskaita, ka nāca iekšā baigā straume. Sajūta gandrīz kā Gaujā, pat mazi atvari bija Līmenis nepārtraukti kāpj. Es pārsvarā darbojos ar džigu, kolēģis ar ziemas copeni un čortikiem. Rezultāti līdzīgi - nekādi! Tad izdomājām pavelcēt
Arī nekā. Izdomājām maukt uz Audupi un Vecdaugavu. Pa ceļam normāli pakratījāmies viļņos, piesmēlām nedaudz arī laivā ūdenī, normāli nosalām, bet līdz Audupei tikām
Biku pacopējām Audupes sākumā, bet pirksti jau bija tādi nekustīgi, ka tika nolemts piestāt krastā un uztaisīt atsilšanas pauzīti Piedevām man spinim salūza spice un vajadzēja pārgrupēties
Es tagad pievērsos klasiskajai spiningošanai, jo džigot ar to kātu, kas man vēl bija līdza, nebija reāli, piedevām tur mono aukla. Un vienīgā cope bija tieši Vecdaugavā uz sudrabotu šūpiņu. Nedaudz pat to līdaku pavilku(100% tā bija līdaka, bet nebija liela), bet izvilkt neizdevās. Pēc brīža atkal piemetās tāds dubināls, ka izdomājām copi beigt.
Līmenis turpināja kāpt acīmredzami, bet straume toties palīdzēja ātrāk pārvietoties mums Lūk tāds, sanāca man sezonas noslēgums no laivas. Īstenībā decembrī nekā komfortabla tādā pasākumā, bet vajadzēja takš! Apskatīju Zivnieka aizpūsto laipu
Un tagad sēžu mājās, dzeru karstu kapučīno, esmu paēdis un visnotaļ apmierināts! Vēl tik būs kaut kad jāaizbrauc līdz garāžai un laiva jānomazgā un jāsagatavo ziemai, lai nesapūst pa ziemu Tagad, ja neaizsals, tad tik no krasta!
Forši jums gājis. Man gan darbā likās superlabs laiciņš. Ne sniegu, ne lietu neredzēju. Atbraucu sauss mājās. Rīt sola visādus vējus, ta jau manīs, būs putenis, vai nē....
a es šodien biju copēt no laivas saķēru asarus, pakāsu divus skaistus zandartus, bet jebkurā gadījumā, ja šis bija sezonas noslēgums, tad bija pa skaisto man riktīgi patika nokūpināju asarus, aiznesu ciemos un visi ar taukainām mutēm slavēja rudenī asariem ir cits smeķis, tas točna
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
viņi neņem vispār, tikau guļās virsū...abiem diviem āķis aiz bārdas pirmo pakāsu, jo sečoks iekrāmēts un izdomāju ņemt ar roku...nesanāca līdz otrajam ar sečoku nedasniedzos un prom bija škrobe jau akūna, jo kamēr ar mikrodžigu šamos davelc līdz laivai krietns laiciņš paiet un liekās, jau ka pelnīti būtu iecelt arī laivā, bet šie ņem un piesmej
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!