Nē, biku ar gaiseni pa bundžām pašāvu vienā kompānijā, bet tie mednieku torņi un barotavas(laikam) tur vienkārši blakus bija. No manis mednieks nesanāks, pāris reizes esmu bijis līdz uz medībām, man šis pasākums ne pārāk uzrunā
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Medības ir grūta lieta. Labrāt apgūtu, bet diezi vai spētu ko nošaut. Varu tikai dzinējos pastaigāt..... Kādreiz jau bija 4 gadu treniņi ar mazkalibreni 25-50m. Bet tad redze bij kā sokolam. Tolaik no 50 m ap 90-95 punkti bij treniņš.
Nu jā, ar medībām ir "jāsaslimst". Šovasar uz copi praktiski naf būts, pa medībām vien. Ceru laboties, rudens klāt, drīz jāatnāk zivij līdz Kuldīgai, tad varēs sāk šeptēt.
Pabiju divas dienas Ērgļos un Ērgļu apkārtnē. Nebiju copēt, kaut Ogri un vēl vienu upīti aplūkoju ar interesi. Bet daba gan tur smuka un jūtama rudens tuvošanās!
Gan Ogres, gan Aronas upītē līmenis šobrīd ir zems. Bet vispār tur ir ko darīt. Līdakas ir kā visur Vietējie takziņi lielās arī ar forelēm un Alatām. Man neviens nav pieteicies pareizās vietas parādīt, tāpec brīvajos brīžos pasēžu pie dambja pašā Ērgļu centrā
Brīvdienās esot noticies Mušiņmakšķerēšanas čempionāts. Man foreļošanas biedrs arī ir piedalījies un pat nav pēdējais palicis Noķēris bija divas alatas ap 30cm. Netālu esošais Zg ticis laikam pie sešām zivīm(vai pie četrām un sestā vieta, un uzvarētājam bija sešas zivis, vairs īsti neatceros). Mēģinu tagad atrast rezultātus flyonly lapā. Vēl neatradu
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Atdevu vienam čomam tikko autiņu uz divām dienām, pretī saņēmu latu, lai tieku mājās no centra
Atdevu vienam čomam tikko autiņu uz divām dienām, pretī saņēmu latu, lai tieku mājās no centra :D
Izmeta no takša? Šādā laikā ar ričuku mīties diez kas nav. Pašam jau jaka, bet kājas un bikses slapjas. Laikam būs jāpiedomā pie šīs problēmas. Jāmeklē pa virsu uzvelkamas necaurčurājamas bikses un attiecīgi apavi.
Nē Čoms uzprasīja līdz trešdienai manu privāto autiņu, es arī iedevu. Pretī saņēmu latu, lai tieku no centra līdz mājām
Quote (Boroda)
Copes kalendārs no rītdienas sākot sola izcilu copi 3 dienu garumā
Rīt uz pāris stundām pieskriešu pie ūdens, vienalga kāds laiks būs, bet parīt un aizparīt nekas nesanāks
Es kādreiz gandrīz divus gadus pierakstīju, kādi bija laika apstākļi, kāda gaisa temperatūra, cik stiprs vējš un ko esmu noķēris. Vēlāk papētot tos savus pierakstus secināju, ka man tie neko nedod Vēl jo vairāk, ka brīvais laiks ir tik, cik tas ir - tad ir tā, ka eju uz copi, kad sanāk laiks un tas arī ir vienīgais priekšnosacījums
Pieraksti par vēja virzienu, stiprumu, ūdens līmeni u.t.t. manuprāt var līdzēt, ja visu laiku copē vienā un tajā pašā vietā uz vienu metodi. Tad kaut kādas likumsakarības var izvilkt