Sākumā saldēto gaļu vajag sarīvēt, jo pac teici - saldēta maltā gaļa! Pēc tam uz pannas apcep sīpolus ar sarīvētiem burkāniem. Apcep arī malto gaļu, bet nesautē, lai neiztek ledus, jo ūdens nav paspējis rasties! Maltai gaļai (uz 0,5 kg) piemočī klāt lielopu gaļas buljona kubiciņu. Vot! Zaļumus var nedaudz, ja studentiem ir. Tad to apcepto gaļu samaisa kopā ar ceptajiem sīpoliem un burkāniem. Paņem paprikas un nogriez nost kāta galiņā cepurītes, bet skaties, lai nogrieztu cik vien var mazāk, sanāks ietilpīgākas paprikas. iztīri tās paprikas no sēkliņām, tad piepildi ar to kiš miš, kas tur bļodā samaisīts. Tad liec pildītās paprikas uz cepešpannas tuvu vienu otrai blakus un pa virsu, nogriezto cepurīšu vietā, rīvē virsū sieru - biezā slānī (cik stipendija ļauj!) Un tad mauc iekšā cepenē uz 200 grādiem krāsnī, kamēr pats kādas 20 minūtes cilāsi 40-grādīgo. Pirms ņem ārā no cepenes, pieskati vai aizslēgtas durvis. Smaržo vājprātā labi, un starp studentiem tas ir bīstami!
Vot par maltās gaļas pielietojumu varētu te izvērsties.Ir daudz un dažādu pagatavošanas recepšu. populārākos,mērce,frikadeles,kotletes,makaroni po flotski utt jau pieminēja. + 1.svaigai atlaidinātai pievieno smalki sakapātus sīpolus un čiplokus.Klāt piejauc garšvielas,rūpīgi samaisa un zieķē uz maizes svaigā veidā. 2.pankūkas ar gaļu. 3.tīteņi. 4.maltā gaļa ar sieru baklažanos. utt. Kojās visu kas nekustās un žēli neskatās acīs varēja stumt māgā.
paprika svaiga, kukurūza (konservēta), konservētas pupiņas tomātu mērcē (der gan brūnas, gan baltas), tomātus un tomātu mērci, čilli, sāls, pipari un zaļumi pēc garšas un iespējām. pa priekšu sacep malto gaļu, vēlams kraukšķīgu un tad visu mauc kopā, katlā visu kopā drusku uzsilda līdz pirmajam burbulim un aiziet! vispār tur sastāvdaļu ziņā ir gaumes lieta un pēc izjūtas. apmēram kā ar picām.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Es malto gaļu izmantotu, lai uztaisītu Boloņas mērci, pašam ļoti garšo. bet baidos, ka nebūs īsti "studentu gaumē".
Sacep malto gaļu (pa mazām porcijām, lai sacepas, nevis izvāras), liek katlā.
Sacep mazos kubiņos sagrieztus burkānus, lapu seleriju kātus, sīpolus (proporcijās 1:1:1), kad gandrīz izcepušies, pieliek smalki sagrieztus ķiplokus (smalki sagrieztus kā filmā Goodfellas fragments), pacep vēl 2 min. Tad pie dārzeņiem liek tomātus s/s (savā sulā) un cep vēl, vienlaicīgi saspaidot tomātus.
Dārzeņu maisījumu liek katlā pie gaļas, pievieno sāli, piparus, raudeni, nedaudz timiāna un vāra, vāra, vāra... pāris stundas.
Tad uzvāra spagetti, vai tagliatelle, vai citu pastu pēc savas gaumes. Vārot pielej bišku eļļu un pieber sāli. Vāra 1 min mazāk, kā minēts uz paciņas, tad nokāš un pārlej lielā pannā, pārlej ar mērci un uzkarsējot iecilā mērci pastā.
Liek šķīvjos un pārkaisa ar kādu cieto sieru (rīvētu).
I don't care who your father is... don't walk on the water while i'm fishing!!!
Ir jau vēl receptes.Bet tur daudz siera vajag. Viena no: notīri lielus kartupeļus.Pārgriez uz pusēm,lai sanāk laiviņas forma.Izgreb,lai ir kur ielikt pildijumu. Pildijums 1.apcepta maltā gaļa ar garšvielām 2.vārītas olas(daudzumu pēc garšas.es lieku 6 uz 1/2kg gaļas) sasmalcini ar dakšiņu. 3.nedaudz sīpoli ar ķiplokiem Visu rūpīgi samaisi un pildi kartupeļu laiviņās.Bagātīgi uzrīvē sieru un stum cepeškrāsnī.Kad kartupelis paliek brūngans un siers izkusis tad velc ārā.Pasniedz kopā ar salātiem. salāti: Ķīnas salāts Divi garie gurķi lociņi Ananas(jau sagriezts bundžiņā).Ir tādi lielveikalos. Visu sasmalcini pievieno garšvielas kefīru un rūpīgi sajauc.
Vispār manā saprasšanā maltā gaļa ir ļoti pateicīgs produkts.Der dažnedažādiem ēdieniem. Buenos apetitos
par jēlu gaļu runājot - man ar patīk jēla. tur tik tad jābūt drošam par to, kas tā ir par gaļu starp citu drīz tas būs aktuāli - vimbas maltā gaļa ar peperu + sāli uz baltās maizītes ar sīpolu =
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!