[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, kreisais, Zivnieks  
Parcopi.lv Forums » Informācija, ierosinājumi, arhīvs » Arhīvs » Pļāpātava (Vieta, kur tāpat papļāpāt par makšķerēšanas lietām :))
Pļāpātava
dadziicDatums: Ceturtdiena, 21.03.2013, 23:07 | Ziņa # 6406
Grupa: Savējie
Komentāri: 662
Reputācija: 22
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Kluba Vadiba
Sākumā saldēto gaļu vajag sarīvēt, jo pac teici - saldēta maltā gaļa! :D
Pēc tam uz pannas apcep sīpolus ar sarīvētiem burkāniem. Apcep arī malto gaļu, bet nesautē, lai neiztek ledus, jo ūdens nav paspējis rasties! :D
Maltai gaļai (uz 0,5 kg) piemočī klāt lielopu gaļas buljona kubiciņu. Vot! Zaļumus var nedaudz, ja studentiem ir.
Tad to apcepto gaļu samaisa kopā ar ceptajiem sīpoliem un burkāniem.
Paņem paprikas un nogriez nost kāta galiņā cepurītes, bet skaties, lai nogrieztu cik vien var mazāk, sanāks ietilpīgākas paprikas. iztīri tās paprikas no sēkliņām, tad piepildi ar to kiš miš, kas tur bļodā samaisīts. Tad liec pildītās paprikas uz cepešpannas tuvu vienu otrai blakus un pa virsu, nogriezto cepurīšu vietā, rīvē virsū sieru - biezā slānī (cik stipendija ļauj!)
Un tad mauc iekšā cepenē uz 200 grādiem krāsnī, kamēr pats kādas 20 minūtes cilāsi 40-grādīgo.
Pirms ņem ārā no cepenes, pieskati vai aizslēgtas durvis. Smaržo vājprātā labi, un starp studentiem tas ir bīstami! ;)

Lai garšo!


http://youtu.be/UzSwi3Qi-U8
Life to fishing
Forced to work
 
je6kaDatums: Ceturtdiena, 21.03.2013, 23:18 | Ziņa # 6407
Savējais
Grupa: Savējie
Komentāri: 1170
Reputācija: 38
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Prieks un paldies Jums par atsaucību... kaut ko jau uzšmorēšu no jūsu ieteikumiem un cerams vēderam nebūs pretenziju... :D

Quote (paganels(pp))
.Parasti nedēļas nogalē nācās iztikt ar to kas palicis pāri.

nu līdzīga situācija, tik šoreiz maltā gaļa un vairumā.... :)

Quote (dadziic)
lai neiztek ledus, jo ūdens nav paspējis rasties! :D

:D Bet kopumā laba recepte, šādā veidā bij ēsts kādu laiciņu atpakaļ, biju piemirsis par šādu risinājumu!


Ja dzīvo pēc principiem, tad principā sūdos!
 
je6kaDatums: Ceturtdiena, 21.03.2013, 23:22 | Ziņa # 6408
Savējais
Grupa: Savējie
Komentāri: 1170
Reputācija: 38
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Quote (marti)
ja ir interese, tad saki - teikšu sievai, lai precizē sastāvdaļas.

Būtu baigi vērtīgi ja varētu ko vairāk uzzināt par šo recepti, asie ēdieni iet pie sirds un garšu kārpiņas neceļ trauksmi :)

Quote (jutrix)
šis ir labs!

Paldies jutrix, šis izskatās apetalīgi un tik detalizēti aprakstīts ka nav kur pat nokļūdīties... :D


Ja dzīvo pēc principiem, tad principā sūdos!
 
dadziicDatums: Ceturtdiena, 21.03.2013, 23:22 | Ziņa # 6409
Grupa: Savējie
Komentāri: 662
Reputācija: 22
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Kluba Vadiba
Quote (je6ka)
Bet kopumā laba recepte

gavno neposovetuju! ;)


http://youtu.be/UzSwi3Qi-U8
Life to fishing
Forced to work
 
urmaasDatums: Ceturtdiena, 21.03.2013, 23:33 | Ziņa # 6410
Grupa: Savējie
Komentāri: 1688
Reputācija: 19
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Vot par maltās gaļas pielietojumu varētu te izvērsties.Ir daudz un dažādu pagatavošanas recepšu. svilpo
populārākos,mērce,frikadeles,kotletes,makaroni po flotski utt jau pieminēja.
+
1.svaigai atlaidinātai pievieno smalki sakapātus sīpolus un čiplokus.Klāt piejauc garšvielas,rūpīgi samaisa un zieķē uz maizes svaigā veidā. ja
2.pankūkas ar gaļu.
3.tīteņi.
4.maltā gaļa ar sieru baklažanos.
utt. svilpo
Kojās visu kas nekustās un žēli neskatās acīs varēja stumt māgā. :)


Vienīgais darbs kurš baro,tā ir ēsšana! ;)
 
urmaasDatums: Ceturtdiena, 21.03.2013, 23:41 | Ziņa # 6411
Grupa: Savējie
Komentāri: 1688
Reputācija: 19
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
p.s
Dadzīc ieteiktie paprikā pildītie ari aiziet uz urrā ja


Vienīgais darbs kurš baro,tā ir ēsšana! ;)
 
je6kaDatums: Ceturtdiena, 21.03.2013, 23:43 | Ziņa # 6412
Savējais
Grupa: Savējie
Komentāri: 1170
Reputācija: 38
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Paļdies urmaas, nu jau recepšu sāk palikt vairāk nekā gaļas saldetavā :D Būs kur izvērsties... prieks


Ja dzīvo pēc principiem, tad principā sūdos!
 
martiDatums: Ceturtdiena, 21.03.2013, 23:44 | Ziņa # 6413
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3493
Reputācija: 45
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
paprika svaiga, kukurūza (konservēta), konservētas pupiņas tomātu mērcē (der gan brūnas, gan baltas), tomātus un tomātu mērci, čilli, sāls, pipari un zaļumi pēc garšas un iespējām. pa priekšu sacep malto gaļu, vēlams kraukšķīgu un tad visu mauc kopā, katlā visu kopā drusku uzsilda līdz pirmajam burbulim un aiziet! vispār tur sastāvdaļu ziņā ir gaumes lieta un pēc izjūtas. apmēram kā ar picām.


Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
 
MārisDatums: Ceturtdiena, 21.03.2013, 23:59 | Ziņa # 6414
Grupa: Moderatori
Komentāri: 313
Reputācija: 3
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Kluba Vadiba
Nu ja visi, tad es ar' :)

Es malto gaļu izmantotu, lai uztaisītu Boloņas mērci, pašam ļoti garšo. bet baidos, ka nebūs īsti "studentu gaumē".

Sacep malto gaļu (pa mazām porcijām, lai sacepas, nevis izvāras), liek katlā.

Sacep mazos kubiņos sagrieztus burkānus, lapu seleriju kātus, sīpolus (proporcijās 1:1:1), kad gandrīz izcepušies, pieliek smalki sagrieztus ķiplokus (smalki sagrieztus kā filmā Goodfellas fragments), pacep vēl 2 min. Tad pie dārzeņiem liek tomātus s/s (savā sulā) un cep vēl, vienlaicīgi saspaidot tomātus.

Dārzeņu maisījumu liek katlā pie gaļas, pievieno sāli, piparus, raudeni, nedaudz timiāna un vāra, vāra, vāra... pāris stundas.

Tad uzvāra spagetti, vai tagliatelle, vai citu pastu pēc savas gaumes. Vārot pielej bišku eļļu un pieber sāli. Vāra 1 min mazāk, kā minēts uz paciņas, tad nokāš un pārlej lielā pannā, pārlej ar mērci un uzkarsējot iecilā mērci pastā.

Liek šķīvjos un pārkaisa ar kādu cieto sieru (rīvētu).


I don't care who your father is... don't walk on the water while i'm fishing!!!
 
urmaasDatums: Piektdiena, 22.03.2013, 00:04 | Ziņa # 6415
Grupa: Savējie
Komentāri: 1688
Reputācija: 19
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Ir jau vēl receptes.Bet tur daudz siera vajag.
Viena no:
notīri lielus kartupeļus.Pārgriez uz pusēm,lai sanāk laiviņas forma.Izgreb,lai ir kur ielikt pildijumu.
Pildijums
1.apcepta maltā gaļa ar garšvielām
2.vārītas olas(daudzumu pēc garšas.es lieku 6 uz 1/2kg gaļas) sasmalcini ar dakšiņu.
3.nedaudz sīpoli ar ķiplokiem
Visu rūpīgi samaisi un pildi kartupeļu laiviņās.Bagātīgi uzrīvē sieru un stum cepeškrāsnī.Kad kartupelis paliek brūngans un siers izkusis tad velc ārā.Pasniedz kopā ar salātiem.
salāti:
Ķīnas salāts
Divi garie gurķi
lociņi
Ananas(jau sagriezts bundžiņā).Ir tādi lielveikalos.
Visu sasmalcini pievieno garšvielas kefīru un rūpīgi sajauc.

Vispār manā saprasšanā maltā gaļa ir ļoti pateicīgs produkts.Der dažnedažādiem ēdieniem.
Buenos apetitos ;)


Vienīgais darbs kurš baro,tā ir ēsšana! ;)
 
paganels(pp)Datums: Piektdiena, 22.03.2013, 00:18 | Ziņa # 6416
Grupa: Savējie
Komentāri: 460
Reputācija: 9
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba Vadiba
Quote (urmaas)
1.svaigai atlaidinātai pievieno smalki sakapātus sīpolus un čiplokus.Klāt piejauc garšvielas,rūpīgi samaisa un zieķē uz maizes svaigā veidā.

tik daudz es nevaru izdzert......


esmu tur,kur neķeras:).
 
urmaasDatums: Piektdiena, 22.03.2013, 00:20 | Ziņa # 6417
Grupa: Savējie
Komentāri: 1688
Reputācija: 19
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Quote (paganels(pp))
tik daudz es nevaru izdzert......


Kamēr kko no maltās gaļas gatavoju tikmēr pāris butiki tikai tā aizslīd aiz vaiga. ;)


Vienīgais darbs kurš baro,tā ir ēsšana! ;)
 
paganels(pp)Datums: Piektdiena, 22.03.2013, 00:23 | Ziņa # 6418
Grupa: Savējie
Komentāri: 460
Reputācija: 9
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba Vadiba
Kad sanāk gatavot,tad viss ir čuju un ņuhu,noprovēju tikai tad ,kad pilnīgi gatavs


esmu tur,kur neķeras:).
 
martiDatums: Piektdiena, 22.03.2013, 09:11 | Ziņa # 6419
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3493
Reputācija: 45
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
par jēlu gaļu runājot - man ar patīk jēla. tur tik tad jābūt drošam par to, kas tā ir par gaļu :)
starp citu drīz tas būs aktuāli - vimbas maltā gaļa ar peperu + sāli uz baltās maizītes ar sīpolu = ja


Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
 
BorodaDatums: Piektdiena, 22.03.2013, 11:46 | Ziņa # 6420
Grupa: Dzēstās
Maltā gaļa ap 400gr.
2 palieli puravi ar visiem kātiem, astēm.
1 pac. Dzintara kausētais siers klasiskais.

Malto gaļu sacep līdz normālgatavībai - katlā iekšā.
Puravus kārtīgi nomazgā, sagriež, pusminūti apcep- katlā pie gaļas klāt.
Pielej ūdeni, lai nosedz maisījumu, drusk uzvāra. Minūti kādu, kamēr puravs mīksts.
Pievieno kausēto sieru, līdz tas izkusis. Vsjo, sātīga zupa gatava.
Sāls, pipari pēc garšas.
 
Parcopi.lv Forums » Informācija, ierosinājumi, arhīvs » Arhīvs » Pļāpātava (Vieta, kur tāpat papļāpāt par makšķerēšanas lietām :))
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv