Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Es, diemžēl, pa nedēļu nekur laikaqm netikšu zivtiņās, bet ja būtu iespēja, tad noteikti laistu :). Jauns mēness ir tā fāze, pie kuras labi ķeras zivis un aug sēnes, mēreni slikts laiks toč nav iemesls sēdēt mājās ... Marti, es ir šokā, līdaka ir asakaina!!!?
es ka kurzemnieks i pieraads pie juurs ziiv un izleps. un starp citu par vimbu runaajot - varu pastaastiit, ko ar to dara kurzemes juurnieku sievas iisaak sakot man no rojas liidz lapmezhciemam visur gar piekrasti radi izratojushies. likumsakariigi arii bija juurnieki kaadreiz, kas gaaja juuraa un zvejoja. tagad gan viss ir apgriezts un mainiijies taa, ka nekas praatiigs nenotiek. tik vien kaa savaam vajadziibaam. nu luuk, kaadreiz vechi gaaja juuraa un taadas zivis kaa vimba meta paar bortu kaa nederiigo zivi. sievas to uzzinaaja un saimnieciskums taadu izshkjeerdiibu negribeeja pieljaut. shiis paeksperimenteeja un saaka taas vimbas malt maltajaa galjaa. laikam gan centraalaas asakas izgrieza, lai nav tie krikumi iekshaa. un to maltaas galjas masu sajauca apmeeram kaa masu kotleteem - ar pipariem, saali, siipoliem. un taadu arii smeereeja uz baltmaizes un pa virsu siipolu - kaa lasi, jeb zandartu buma gaumee. jaasaka, ka nebij nekaad vain (maig sakot)! aaa un ja kaadam gribaas lapmezhciema kuupinaajumus (kas koteejas kaa labaakie), tad tos var dabuut jaunciema gatvee pie carnikavas pagrieziena - langas krastaa. tur kur langas laivas. diezgan sakariigas cenas - videeji 5 lati par kg. lashu veeders - taa streemele, maksaaja 30 santiimus ja uz ezera iekurkstaas veeders, jeb galiigi nekjeraas, tad var pa langu piebraukt pie bodes un panjemt kaad zivtinj.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Nu jā, ja esi Kurzemnieks, tad tas, protams, lietas būtību maina . Man, piemēram, asakainas un pavisam negaršigas zivis gandrīz neeksistē (ja vien nav ķertas kautkādos netīros un smirdīgos ūdeņos ), jo māku gan diezgan labi tās gatavot, gan virtuozi apēst jebkuras sugas zivi , nu laikam gēnos, man vairākās paaudzēs ģimenes vīrieši makšķernieki/zvejnieki bijuši ... Patiesībā, atslēga ir zivs anatomijā, ja piešaujies kur un kā katrai zivs sugai asakas izvietotas, tad nekādu problēmu zivs apēšanā nerodas. Man zivs pēc noklusējuma ir zināmā mērā asakaina, laikam pat patīk attīrīt no asakām pirms ēšanas :). Kautkādu filejošanu piekopju tikai tad, ja gribu pagatavot zivju zupu no kādas smukas zivtiņas, citādi man nekas nav lieks, izņemot zvīņas un zarnas protams . A zivs ādu palaist atkritumos vispār nepieļauju, jo manuprāt, tā ir viena no zivs garšīgākajām sastāvdaļām ...
Zivnieks jau no paša rīta Vecdaugavā uzlējumu dzer.....tfu nē....copē!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Zandartus toč nevelk. Vecdaugavā tas nav tik viegli. Kad zvanīja, tad bija kaut kādas līdakas un tagad jau viņš mauc uz jūru