[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, kreisais, Zivnieks  
Pļāpātava
ZivnieksDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 13:44 | Ziņa # 481
Stāstnieks
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3480
Reputācija: 41
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
vo vellos!! :D kaut kādi brīnumi tomēr notiek :D
man tikko paziņoja, ka nākamās 3 dienas varu paņemt brīvas prieks
kā Jūs domājat ko es darīšu turpmāko 3 dienu rītus? :D

Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!

parcopiDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 14:05 | Ziņa # 482
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14138
Reputācija: 118
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Quote (Jan)

Iesaku pagaidīt kamēr Agris atbrauc no PČ, jo pa ceļam atvedīšot arī jaunu preci. Izvēle būs krietni lielāka.

Jau iepirkos! Starp citu, pārdēvējs bija gana laipns un izpalīdzīgs ;)

Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)

parcopiDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 14:06 | Ziņa # 483
Multimakšķernieks
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Quote (Zivnieks)
kā Jūs domājat ko es darīšu turpmāko 3 dienu rītus?

Parīt, vai aizparīt vari mani arī paķert līdz, ja laid hello

Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)

ZivnieksDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 14:12 | Ziņa # 484
Stāstnieks
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba

bet rītā visticamākais uz Vecdaugavu, jo baigo vēju sola...tur vismaz var paslēpties
trešdien, ceturtdien, jau var padomāt par plašākiem ūdeņiem....viena riebīga doma ir, bet tā lai gaida savu kārtu :)

parcopiDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 14:17 | Ziņa # 485
Multimakšķernieks
Rīt es līdz vakaram arbaiten, bet trešdien vai ceturtdien varam ko sarunāt :)

martiDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 14:18 | Ziņa # 486
Estēts
Komentāri: 3493
Reputācija: 45
es tuvaakaas dienaas neraadiishos uz uudenjiem. baigi veeji liidz ned nogalei :( kaut gan - iespeejams, tieshi labi kjeras taadaa nelaikaa...

Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!

parcopiDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 14:20 | Ziņa # 487
Multimakšķernieks
Quote (marti)
kaut gan - iespeejams, tieshi labi kjeras taadaa nelaikaa...

Ķīšezerā vismaz man zināmās brekšu vietas un arī līdaku vietas strādā. Tieši pavisam mierīgā laikā tur ir krietni švakāk :)
Mēģināt ir vērts vienmēr ;)

martiDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 14:23 | Ziņa # 488
Estēts
man peec peedeejaas reizes asaru kalna atkal gribaas uz asariem. baigi iepatikaas vinjus fileet un peec tam tie cepti ir baisaa delikatese. besii taas asakainaas liidakas. asaris un zandarts, tas ir daudz labaak.

parcopiDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 14:32 | Ziņa # 489
Multimakšķernieks
Līdakas man dikti patīk ķert! Nekas nelīdzinās ar to kaifu, kad pēkšņi spininga galā sajūti līdakas rāvienus! ja
Un vispār līdakai ir arī daudz garšīgas pagatavošanas receptes :)
Bet nu jā, arī asaru ķeršanā un zandarta vilkšanā ir kaifs :) Cope vispār ir foša ja
Es kaut kad šonedēļ gribu uz brekšiem arī pasēdēt :)

martiDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 14:35 | Ziņa # 490
Estēts
liidakas vilkshana ir kaifs - tas nenoliedzami. bet eeshanas zinjaa besii man ar asakaam kraameeties :P

ljubitexDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 14:57 | Ziņa # 491
Grupa: Savējie
Komentāri: 532
Reputācija: 12
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Kluba Vadiba
nav jau noteikti jāēd vesala es piemēram vakar supergardas līdaku kotletes uzcepu...2 reizes caur gaļmašīnu un nevienas asakas!

Ja nepazīsti mani,tad nerunā par mani.Ja gribi runāt par mani,tad runā ar mani

parcopiDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 15:13 | Ziņa # 492
Multimakšķernieks
Spešal for Marti ja

Līdakas fileja ar sausiņiem

0,6Kg līdakas fileja
2gb olas
1gb citrons
sāls, melnie maltie pipari
panējamie sausiņi
eļļa

Zivs fileju noskalot un nosusināt uz salvetes. Ar asu nazi iegriezt rievas.
Apskaisīt fileju ar sāli un pipariem, uzspiest citronu sulu un atstāt uz 15-20 minūtēm.
Traukā iesit divas olas, drusku pievieno sāli un sakuļ. Var pievienot arī drusku citronu tur.
Šajā kultenī tiek iemērkta fileja, tad apvārta no visām pusēm panējamos sausiņos.
Tad liek fileju uz pannas, kurā jau ir sakarsēta eļļe un cep no abām pusēm līdz zeltīti-brūnai garoziņai.
Pasniedz ar dārzeņiem.

Līdaka vīnā

Ņemam nelielu līdaku(1kg) iztīram. Katliņā ieberam sagrieztus pētersīļus, sīpolus, sāli, piparus un pievienojam dažas lauru lapas. Tad tur ievietojam sagrieztus līdakas gabalus un to visu aplejam ar sarkano vīnu(nav ieteicams lietot "Kagoru" un līdzīgu vīnus) un pievienojam buljonu. Pēc tam uzliekam katlam vāku un gatavojam līdaku tik ilgi, kamēr tā būs gatava. Pasniedz ar kartupeļeim un zaļumiem.

Līdaka cepeškrāsnī ar āboliem un tomātiem

Palielu līdaku iztīra, nomazgā un piepilda ar sagrieztiem āboliem, tomātiem, sīpoliem, uzspiež no citrona sulu, ar sāli ierīvē no ārpuses, pēc tam ietin ar sviestu ieziestā follijā un cep cepeškrāsnī. Pasniedz uz šķīvja apkaisītu ar zaļumiem un pa malām kartupeļi.

Līdaka tomātos

Lielā traukā sviestā vai taukos apcep sīki sagrieztus sīpolus, pieliek tur tomātu pastu, cukuru, drusku sāli un piparus, ielej pusglāzi karsta ūdens, visu samaisa un uzvāra. Iepriekš sagatavotus un sagrieztus līdakas gabalus pievieno vārošajā masā, aplej ar tomātu mērci un vāra uz mazas uguns. Pēc tam līdakas gabalus pārliek šķīvī, aplej ar mērci un apkaisa ar zaļumiem(pētersīļiem un dillēm). Klāt liek vārītus makaronus vai vārītus rīsus.
Uz 0,5kg līdaku ir nepieciešams 2/3 no glāzes ar tomātu pastu, 2gb sīpoli, sāls, pipari, tauki vai sviests.

Cepta līdaka

Zivi iztīra, nomazgā un nosusina uz salvetes. Tad sagriež porcijās un atstāj uz laiciņu, lai pastāv. Pēc tam zivi apvārta miltos, olu kultenī, un rīvmaizē. Cep karstos taukos no abām pusēm. Gatavos gabalus liek uz šķīvja, izdekorē ar citrona šķēlēm, un uz katra gabala uzliek drusku rīvētus mārrutkus. Pasniedz ar kartupeļiem.

Taukos cepta līdaka

1kg līdakas,
1 ola,
1/2 glāzes piena,
3-5 ēdamkarotes miltu,
sāls.

Notīrītu līdaku sadala gabaliņos, izņem asakas, viegli apsāla. No olas, piena un miltiem pagatavo pabiezu pankūku mīklu, kurā apmērcē sagatavoto līdaku. Cep lielā tauku daudzumā.

Karaliskā līdaka

Sastāvdaļas:
līdaka
sviests vai margarīns
sāls
vairāki sīpoli
lauru lapas
smaržīgie pipari
~3 ĒK skāba krējuma
malts muskatrieksts
sāls
Gatavošana:
Sagriež iztīrītu līdaku un apcep uz pannas sviestā vai margarīnā. Tad liek katliņā, kurā drusku ieliets ūdens. Pieber sāli, sagriež virsū sīpolus, pieliek garšvielas (es konkrēti liku šaurlapu, smaržīgos piparus), uzliek skābo krējumu virsū un sautē kādu laiciņu- apmēram 20 min. Un pašās beigās, ~1 min. pirms gatavības, uzkaisa malto muskatriekstu!

Pildīta līdaka ar rīsiem

Sastāvdaļas:
1 kg līdaka
1 1/2 tējk. sāls
Pildījumam:
1/2 tases rīsu
2 cieti vārītas olas
skābs krējums
sāls
baltie pipari
Virskārtai:
sakults sviests
rīvmaize
Gatavošana:
Līdakai notīra zvīņas, to nomazgā, galvu un asti atstāj. Ieberzē ar sāli gan no ārpuses, gan iekšpuses. Atstāj uz 1 stundu. Rīsus vāra sālsūdenī, nolej sietā. Sasmalcina olas, pievieno rīsiem un nedaudz krējumu. Pēc garšas pievieno garšvielas. Ar gatavo masu pilda līdaku. Līdaku no abām pusēm ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi. Cep augstā temperatūrā, līdz zivs paliek viegli brūna, samazina karstumu, pannā ielej nedaudz ūdens un pievieno nedaudz krējuma. Kad līdaka ir zeltaini brūna, spuras var viegli noraut, tas nozīmē, ka līdaka ir gatava.
Gatavošanas laiks:
2 stundas

Un ir vēl daudzas. Ieskaties foruma zivju pagatavošanas recepšu sadaļā ;)

ZivnieksDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 15:19 | Ziņa # 493
Stāstnieks
uiiiiii...kādas es kotļetas nolocījos :D sestdien biju mežā, salasīju bekas un gailenītes, samalu 2 feinas līdakas, viena īpaši feina :) šoreiz piemalu klāt nevis svaigu speķīti, bet gan žāvētu (turpmāk darīšu tikai tā, jo kotļetam īpašs dūmu smeķītis), novārīju karpelīšus, saldajā krējumā uzšmorēju sēņu mērcīti, uzcepu kotļetus, un tad to visu šķīvī un tad ar dakšu vien, ar dakšu vien launs aš vēl tagad jūtos šitā - love

parcopiDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 15:26 | Ziņa # 494
Multimakšķernieks
Labi, ka es jau biju pusdienās, savādāk no Zivnieka rakstītā mans vēders būtu nokautēts :D

jutrixDatums: Pirmdiena, 29.08.2011, 16:08 | Ziņa # 495
Jokplēsis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2942
Reputācija: 26
man arī sagriezās, jāiet uz virtuvi :)

The most dangerous animal in Japan is ninja

Meklēšana:

Copyright Parcopi.lv © 2009

Epasts: parcopi@parcopi.lv