Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ir atsauce Bet, ka tā ir Tava roka, gan nav minēts
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Vēlāk uzrakstīšu, tagad pats tikai pašķirstīju, vēl neizlasīju to rakstu
Rakstu izlasīju. Īstenībā interesants. Raksts vispārināts. Kas ir vēzis. Kādas sugas Latvijā sastopamas. Ko tas ēd. Kas viņus ēd. Kā aug, kur dzīvo u.t.t. Visvairāk ir par platspīļu vēžiem. Viena lieta gan piesaistīja manu uzmanību - rakstīts, ka vēlā vasarā un rudenī, kā arī ziemā, ja nav nenormālie mīnusi, vēži galvenokārt pārtiek no augu valsts produktiem. Nez ko no augu valsts varētu izmantot krītiņā, kā ēsmu?
Izmantot domāju ka varētu kalmju saknes,aromātiskas,bet vai vēžiem patīk nezinu.Esmu provējis burkānu,iemetu krītiņu uzreiz viens neliels vēžuks tipina klāt,uzlīdis uz krītiņa bez apstāšanās pie burkāna aiztina tālāk,acīmredzot linumā zivju aromāts bij palicis Par to ka šamie ēd burkānus,man viens zivju audzētājs stāstija,bet es tajā vienīgajā reizē kad provēju nevienu nenoķeru,bet turpat netālu uz zivi kāpa braši
Bet īstenībā ļoti interesanta lieta. Ja jau lielu daļu vēžu ēdienkartes(sevišķi vasaras beigās un rudenī) sastāda augi, tad kaut kam taču jābūt tādam, ko liekot par ēsmu uz krītiņa, viņi reaģētu
Nākamsezon kāds eksperiments būs jāveic Nelielie ezeri un dīķi pašlaik ar ledus kārtu manā pusē,puišeļi jau esot pa ledu gar krastmalu staigājuši,diezgan neprātīgi jo uzsalušais ir sniega ledus
Nu nezinu, man tāpat vasaras beigās/rudenī vēži uz zivi nāk un pat labāk kā vasarā - ziemai tauki jāaudzē un mīlas priekiem ar . Pēdējo gadu statistika parāda, ka, piemēram, dzeloņvaigu vēžiem (der zināt, ja šos audzē savā dīķī/ezerā) septembra beigās-oktobrī ir vislabākais žors un šie nāk kā traki murdiņos un uz krītiņiem. Man sievastēva dīķī ar visu vasaru klusums bija, a rudenī vēži okupēja murdiņus - un tas jau 2 gadus pēc kārtas (tik gadus tur dzīvo) ... Raksts CL no zinātniskās puses ļoti labs iesācējiem vispārīgas informācijas ieguvei, bet no vēžošanas skatpunkta, teikšu godīgi, neko tādu neatradu. Tāpat atsauce uz veco labo licencēto ezeru sarakstu - Vaidavas, Aģes, Tērvetes ...- te gan autors atpalicis no dzīves ... :DDD
Piekrītu Eduks viedoklim. Raksts priekš iesācējiem pietiekami labs. Par licencēto vēžošanu Bet par to, ka vajadzētu paeksperimentēt uz kaut ko no augu valsts, esmu ne vienu vien reizi iedomājies. Tikai nevaru izdomāt uz ko