Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nupat tik ielīdu vēžotāju tēmā.:))))) Gribēju teikt tik to, ka mans čoms pirms gadiem 8-10 izvilka vēzi Lielupē. Aprīlī uz vimbām sēžot. Nu ja, gadās, bet šim bij 25cm garums. No astes līdz degunam, bez ūsu un spīļu ieskaitīšanas. Nočņiks bija mutē. A vispār Lielupē vēžu ir....nu vnk daudz.
25 cm tad jau omārs ne vēzis vai ģenētisks mutants Pa lielupi Kreisais no foruma šad tad pavēžo,bet par tādiem makaniem neziņo Bet tie 25 cm nevelk līdz mana vecvectēva stāstam ka agrāk bijuši vēži kad liekot vārīties divspaiņu katlā spīles bijušas jālauž nost,savādi ķepas palikušas ārā.
Tici, netici...a man kas? redzēju i mellu, i jau sarkanu. Pašam bij pārītis citgad ap 17-18cm. :))) Man vēži nu tā, smuki, bet labāk tomēr nēe. Lai veicas, jums vēžotāji!;)))
Man ar nekas Boroda ka tam vēzim izstieptā veidā jābūt ne mazāk par 40 cm.Cik tad tādam zvēram svars ? Ja šaurspīļu tad vēl garākam jābūt, jo spīle tam garāka kā platspīlniekam. Pie 17-18cm līdz dzelonim pa biškam tieku katru gadu,domāts platspīļniekiem.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
sveiks, Albert! ceru, ka ne tikai lasīsi ko citi raksta, bet pats ar iemetīsi kādu atskaiti par noķertajiem vēžiem vai kādu rakstu uzspiedīsi! savādāk sanāk, ka mēs te daži frukti atskaites liekam un dalamies ar infu, bet lielais vairums tik palasās, nokonstatē vai ir vērts braukt un notinas.....