nav liela caurtece.varētu pat teikt, ka caurteces nav. bet karūseles mazas tur dzīvojas. moška ar ir biku dziļāks, bet ne daudz. cik vajadzētu apmēram minimumam dziļumam būt? un kāpē citus nevar laist?
Ja caurtece tad citas sugas izvazāsies ātri vien meklēdamas piemērotākus apstākļus.Domāju ka minimālais ir 1,3-1,5 metri. Jo visos seklākos platspīļu vēži vēži pāris gadu laikā pazūd,tā visiem paziņām bijis kas seklajos laiduši.
Dzeloņvaigu vēži pārziemo es teiktu stipri ekstrēmos apstākļos, kā vienu no piemēriem var minēt mana sievastēva dīķi (dīķīti dārza laistīšanai es teiktu ) ... Dziļums tur toč nav vairāk par metru (neskaitot dūņu slāni), pēc iepriekšējās ziemas jau neticējām, ka izdzīvos, bet šiem pofig, šie jūtas pat ļoti omulīgi ...
Lasu un priecājos. Pats vēžošanas sezonu esmu noslēdzis un ir sākušās lielās gaidas pēc nākamās sezonas. Žēl, ka man nav tāds dīķītis, kur ielaist vēžukus
Nav neatrisināmu problēmu, ir nepatīkami risinājumi ...
Tajā Lielupes posmā, kurā nesen biju, manīju daudz vēžu čaulas ūdenī, netālu no krasta. Manuprāt tie dzeloņvaigu vēži visu laiku maina čaulu, tāpēc man nesanāca šamējos noķert šogad
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Priekš dzeloņvaigiem šie jau trofejnieki , bet nu tie jau pirmie mohikāņi, tikko savairosies, tā tik smukus dabūt būs pagrūti... Aug viņi ātri, ātri sāk vairoties, bet mūžiņš tāds paīss. Pie nosacījuma, ja regulāri atķer lielākos, suga visai produktīva priekš dīķa. 2 gadus atpakaļ tika sīki prusaciņi salaisti, kā tas bildē, bet skat pēc 2 gadiem jau paši izauguši un bērnus jau pasaulē palaiduši - īsta hiperaktivitāte ...
Acīmredzot manā dīķī šiem patīk un liels prieks ka vairojas,nākamgad rupākos lasīšu pamazām ārā Drīz jau varēšu čomiem ar piešķirt vēžukus ko savos dīķos ielaist. Žēl vienīgi ka viņiem tā dzīve paīsa salīdzinot ar mūsējiem.
Pēdējie tika nodegustēti,bij ielīduši 10 gab tēvi kas savu rudens darbiņu bij paveikuši Nākamgad jau lielākos dzeloņvaigu uz katlu visus jo samējiem mūžš paīss.