Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
es te centos apkopot licencētās vēžošanas vietas LV vienā kartē lūdzu spečuki uzmetiet aci, vai viss korekti - vai informācija atbilst patiesībai un varbūt, ka man vēl kāda vieta trūkst...
te ir tā karte
Marti, vēlreiz paldies, ar to karti bija lieliska ideja!
es tur izmetu ārā to kas vairs neesot aktuāls. man bija drusku neskaidrība par to salacu. gribēju iezīmēt ar līniju arī to vēl kartē, bet nesaprotu kura ir tā pirmā zona. un vai tiešām visā baseinā var? jeb tikai pašā salacas upē?
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
nu vot, tik ej nu sazini kur tas posms sākas un kur beidzas ā, bet ja sakiet, ka procesā ir kaut kādi grozījumi ne tikai par lielupi, bet arī par salacu, tad jau var būt izmaiņas.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Sveiks vēžotāju klubiņš. Vai kāds nepateiktu kādu labu vēžu vietu Lielupē Jelgavas tuvumā. Interesē Āne, Stalģene! Iepriekš pateicos
Pats tur ķēris vēžus neesmu, bet cik saprotu, tie ievērojamā daudzumā satopami praktiski visā upē, tāpēc var mēģināt gandrīz uz dullo. Tagad gan pagaidi jūliju, jo teju sāks čaulas maiņu un tāpat neko noķert nevarēsi...
Pie Ogres nezinu, bet tuvāk Rīgai tie ir diezgan padaudz Daugavā
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Labdien entuziasti Drīzumā ir plāns doties vēžot, kas nav darīts jau vairākus gadus Papētot info forumā noseciāju ka izdevīgāk būtu doties uz Lielupi vai uz Lielauces ezeru. Šo pasākumu gribētos apvienot ar atpūtu pie dabas, t.i. ar teltīm, ugunskuru, peldēšanu un bērniem Diemžēl nezinu klusas vietas kurās varētu atpūsteis un pavežot un uz dullo ar mašīnu brauktāt apkārt arī negribas. Varat ieteikt kādu foršu vietiņu? (var arī atbildēt ar PM )
Jautājums man kā iesācējam būtu tāds. Vai vispār ir pietiekami rezultatīva vēžošana nelielā foreļupē,kur pamatā pārmaiņus viens vai otrs krasts ir dziļš ar koku saknēm pacerēm,upē ik pa gabalam koku sagāzumi,nu tādi līdz dibenam.Ja pareizi saprotu tur tie vēži varētu dzīvot.Vai nav tā,ka krītiņi,murdiņi jāliek augšpus tām vietām,lai straume nes to ēsmas aromātu gar slēptuvēm?Jeb vai tie žuki paši iet seklumā barību meklēt un ķeramie jāliek uz sēri? Pilnīgi nav skaidrs,kāda var būt vēžu kapacitāte tādā upē 4-7m plata ar augstāk aprakstītajiem elementiem.Esmu novērojis,ka posmā,teiksim,kur ir ūdrs,foreles ir pašvaki,uz akmeņiem nereti atrodu vēžu atliekas,spīles,pat 5cm un lielākas.Laikam jau vēži arī jāmeklē kur nav ūdrs.Jautājumi jau ir bez gala,jo tuvojas mana pirmā vēžošanas reize.Lūdzu varbūt kāds var iemest kādu recepti manis aprakstītajam variantam.