vaitad neviens cits to nezina ja raidījumam dod tādu nosaukumu
Mieru, tikai mieru. Vadītājam uzvārds tāds un krievu valodā nav divu dažādu vārdu. Ribak ir gan zvejnieks, gan maksķernieks. Tas tomēr ir raidījums krievvalodīgajiem. Bet kas attiecas uz Tavu jautājumu, tad iebarot brekšus var ar gatavajām barībām, var ar vārītām grūbām vai ar motili. Visdārgāk būd ar motili, vislētāk ar putru. Kaut putra ziemā nebojājās, pārspīlēt ar tās dudzumu tāpat nevajag, jo viņa tik ātri nepārstrādājās un cope var pazust. Kas attiecās uz brekšu vietām, tad katrā ūdenstilpnē tas ir individuāli - nav vienotas viets, kur šos var atrast. Katrā gadījumā blakus jābūt dziļumam. Mormiškas salīdzonoši nelielas un nevajag raibas. Cik zinu, tad breksim labi tīk zelta un bronzas krāsa. Sīkāk diemžēl neko nepastāstīšu, ziemas copē pats vēl daudz ko nejēdzu Un par to zveju/makškerēšanu - paliksim tomēr pie makšķerēšanas. Latviešu valodā tomēr zveja un makšķerēšana ir pavisam citi termini
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Esmu ar Zveju ticies, reizes divas, var teik gandrīz neklātienē. Nu labs cilvēks, bet katram savs. Tikai mieru puiki, mieru...a to zivis sabaidīsim... i cope nebūs. p.s. breksim mormiška mierīgā krāsu gammā... dabīgs svins uc. Nevajag, kā asarim tracinošos salikumus - sarkans melns sudrabs,,,,
es neesmu nekāds brekšu ķeksēšanas fans, taču zinu, ka breksim imponē auklas diametrs (jo tievāka, jo labāk). par barībām - paņem gatavās salmo un miers un bērziņš. bet ziemai nevis vasarai, jo vasarā tās ir aromātiskākas, kas ziemai nenāks par labu.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Zveja(tas pats kas raidījumu taisa) manā skatījumā makškerēt vispār nemāk. Breksi jāmeklā bedres kantēs, kur no dziļuma pāriet seklumā. Jāiebaro, vēlam vairākas dienas iepriekš, baro(ilgstošāka iepriekšējā iebarošana) ne tuvāk kā 30 m no blakus cauruma(es iebarotu vairākus). Lētākā barošana kombikorms, ar asām barībām ziemā nevajag aizrauties. Uz āķa liek balto+motili, lielākie brekši piemēram ziemā Usmā man ķērušies uz sarkano slieciņu.
Zveja(tas pats kas raidījumu taisa) manā skatījumā makškerēt vispār nemāk.
A viņam nav jāprot makšķerēt. Viņš dara to, ko māk un kas sanāk - taisa baudāmus raidījumus par copi. Es dažkārt tos skatos pat labprātāk kā pārgudros MN vai Oltes politiskās demagoģijas (nu labi, ne vienmēr). Cope ir izklaide un man patīk, kad tas process izklaidē nevis nomoka ar problēmām.
Admins šo postu, ja grib, drīkst pārcet uz citu sadaļu
Sveikiņi! Div,nedēļaas biju apslimis un cope izpalika,tagad esmu uz pekām un vakar tepat netāļu no galvenās sētas aizšāvu plaušas pavēdināt.Galamērķis NR.2-pie stāvvietas viens autiņš,tātad "gluho".Intereses pēc jāpārbauda vien būs-15 āliņģi līcī pār kantīti-pilnīgs zero un ūdenim smaķele kā aptiekā,pat pērn tik traki nebij ūdens pārsteidzoši dzidrs,bet nu tā dezinfekcijas līdzeklim līdzīgā smaķele galīgi nepatīk...Pārceļos uz nākamo līci-20 āliņģi-smaķeles nav,ūdens dzeltenīgi brūns.Ja būtu kauč divas copītes,būtu palicis,bet ir kā ir ,20 āliņģi i "tjišinaaa...." Principā nemēdzu mētāties pa peļķēm,bet nu skaidrs ka iekš Nr.2 nav aršana.Ko gaidīt iekš Nr.1 arī zinu.Tāpēc izšķiros par Nr.3-talu jau nav jābrauc Un info arī tika nodota,ka pa nedēļas vidu kaučkas ir arī ieknābis.Pie tik krasām laika pārmaiņām nekas lapps nav gaidāms-tikko uz Nr.2 bija vēl atkusnis,bet uz Nr.3 jau ķer sals.Pimie 5 cohteri-viens strīpains šušars.Sāk iegriezties putenis-radikāli mainu dislokācijas vietu par labu azvējam pie tuvākās salas 10 cohteri-pirmais zero,otrais zero,trešajā vējeļa brāzmā uzpurināto sardziņu šķiet kāds pietur...ir ašuks ap 80g pēc cītīgas purināšanas atkal kāds itkā pietur ,ir vēl viens uz 80g.Seko klusums,bik ieberu tārpeļus un uz nākamo...cītīga purināsana,pietur....labs turpinājums-ašuks ap simtiņu,bet viens-šķipniņa tārpeļu un talak.Bet tālāk,....tālāk tukšums. Sērijas pirmspēdejā ālinģi pēc kārtējās cītīgās purināšanas kaučkas rupāks uzsēžas bik pat jāpagurdina kaut nemaz tik traki neārdas.Vižņos paradas kaučkas balts...Blē...plakans?Blē..... rauda,bet uz gramiem 350.Nojaušu ka nekas spīdošs nebūs-piemetu asaku bralībai.Dodos atpakaļ uz iebarotajiem aurumiem-"ņegusta"-divi šušari,viens balts,otrs arī strīpains,Bik pēcāk raudele ap simtiņu.Vairāk nekā,pāris tārpeļu un veicu apurbšanas manevru.Pirmais tukš,otrajā ups....Kaučkam labam ievelku pa lūpu,bet pavilkt nesanāk-prom ir un labi piešautajai mormenei āķis arī pazaudējis formu un uzprasās pēc plaķeņu korekcijas.Šķiet ka visas tuvumā esošās fišiņas ir paņēmušas federi.Nu neko uztaisu nākamo 15 āliņģu sēriju...Sērija jau pusē,ne copes...pēkšņi pamatīgs tesiens,bik makšķerīti pat pielīmē uz leju,bet nu nekas liels naf...ašuks? Blēē.....nikna raudele uz simtiņu,atlikušajos tukšums.Atgriežos pi iebarotajiem-ar lielu,lielu mānīšanu pāris strīpaini, smieklīgi šušari.Jauna sērija sāņus, taimers jau pustrīs,divi strīpaini šušari.Joprojām pieķer ,nekā sakarīga nav.Jāziepē vien būs zandeles.Pēdejā izmisuma 15 āliņģu sērija dāvā divus strīpainus šušarus.Itogo...aplauziens- trīs ašuki un trīs raudeles,kuras var mēģinat uzmest uz pannas,ozons-"beri,ņehoču" turbo režīmā Bilžu nav un nebūs,pārceļas uz citu reizi .
Interesanta atskaite! Rauda 350gr ar jau diezgan smuka
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
A viņam nav jāprot makšķerēt. Viņš dara to, ko māk un kas sanāk - taisa baudāmus raidījumus par copi. Es dažkārt tos skatos pat labprātāk kā pārgudros MN vai Oltes politiskās demagoģijas (nu labi, ne vienmēr). Cope ir izklaide un man patīk, kad tas process izklaidē nevis nomoka ar problēmām.
Admins šo postu, ja grib, drīkst pārcet uz citu sadaļu
Pilnīgi nepiekrītu. Man personīgi rai'dījumi ar nepatīk. Ja no visiem raidījumiem kas ir bijuši un ir tad es sarindotu šādi 1. Vērpe 2. NG 3 Oxota Ribalka 4 Olte Pēdējais zveja
sveiki.nu biju ezerā iebaroju ar spec barību un tārpiņiem.makškerēju vietā kur aptuveni no 6 metru džiļuma pārīet uz metriem 3.iebaroju gan pirmdien gan šodie,bet nekāda dižā loma neguvu plaudi uz 300 gramiem.un pāris asarus 50 gramu.+plaudim piecēršot salauzu vienu makškeri .nu iešu mēgināšu rīt to laimi,varbūt rīt kersies lielie plauži...paldies par jūsu ieteikumiem jo agrāk pat nevarēju nokert 300.gramu plaudi.un atvainojos par bildēm,bet es neprotu tās ielikt...
Sāk veidoties ledus sega Rīgas jūras līcī. Ap Saulkrastiem 2-15cm. Pēc kāda laika jau ap to vietu, ja būs labi mīnusi varēs lučus atvilkties. Lai tik vējš nebūtu...