mees ar kaiminju ieaireejaam pie jaunciema kjiisii 7dien. viens asaris notirinaajaas, un tas arii viss. pie mums piebrauca slavena oranzhaa kjiisha bura (zanderu velceetaaji). arii tiem esot tik bijis viens caurspiidiigais un tas arii viss. riitaa laizhu palaivot pa gauju. jaameegjina arii pameetaat (pirmo reizi gaujaa). bet 5.6.7. uz usm pec dusm.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Vienmēr jau gribas ar ko nopietnu pacīnīties,bet nu izcopēties toč pa skaisto sanāca;kā copmanis78 ar sapaliem sastāv,cik pāris laivotāju sastapu visi teicās ka diezgan švaki.
sveicieni no gaujas mezheneem nobraucu shodien posmu no ceesiim liidz liigatnei. ar kanoe bez enkura diez kas nav atstaaju siekstaa vienu yozuri un finaalaa pakarinaju pie liigatnes struudzenieka elektriibas vadaa rotinju tas saucaas metiens pret vakara sauli. pa celjam daudz asareenu, visi peld taalaak. baigi gruuti pirmo reizi braucot pa to marshrutu noorienteeties, kur jaamet. pabraucot garaam saproti, bet ir jau par veelu. ar ptro piegaajienu buutu labaak. manaa klaatbuutnee pie kjuukju klintiim viens izvilka apmeeram trijnieci liiidaku no bedres ar koshi zalju dzhiga gumiju. tur pat tajaa posmaa liidz liigatnei mezhenes kuula uudeni. jaakraamee somas, riit uz kurzemi, usmu.
uldeen - relax ir gumijas? ja taa, tad laikam gaujaa taas ir cienjaa. par sapaliem runaajot. noveeroju vienu dzheku ar puusli, kas veiksmiigi lasiija sapalus. laikam sienaazhus pludinaaja. arii pie kjuukju klintiim. tieshi gar pashu sienu. ceelie iekshaa vienu peec otra. smukus.
shoriit skatos savu vakardien liidzi nepanjemto gumiju kastiiti un secinu, ka man arii ir relax gumijas ieprieksh tiem gumiju brendiem nebiju piegriezis veriibu. visas gumijas man likaas tikai gumijas. gumijas nav mana stihija, bet buus jaapaprovee (sevishkji upees).
Man arī gumijas kaut kā nav cieņā. Vislabāk patīk bleķi Ar gumijām un paraloniem tik zandartus mēģinu mānīt, bet nesanāk
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
taa, nedeeljas nogale pa usmu novaaleeta. saziimeetas gps kantes, seeklji utt drusku arii pacopeejaam. tika testeets mikrodzhigs vs dropshots. dropshots ielika mikrodzhigam. dropshota pluss - taalaaks metiens deelj atsvara. kaut kaa attieciigi arii zives vairaak un labaaks izmeers. man tas dropshots iepatikaas naaca aaraa smuki ashuki. iestaajoties tumsai saakaam apvelceet kantes. uz vienas pilniigaa tumsaa ap pus vieniem naktii panjeema liidaceens. tieva, gara ar tukshu kunjgji. asariem pat mutee veel bija bonusi, tie tagad rij kaa traki. zanderi nepieteicaas otraa dienaa centaamies paseedeet dziljumaa uz breksi, bet veejsh un iisie enkura strikji to neljaava realizeet nesa prom no iebarotaas vietas. paarceelaamies uz seeklja 4metros un atskaldiijaamies uz nebeedu raudas, breksiishus, plichus un asarus. koleegjis vienai mega raudai atstaaja piirsingu, es vienam breksim (0,08 aukla :D). cope nenormaala, aakjis liidz gruntij netiek. met un velc. izmeeri visaadi, bet pa starpai diezgan labi (raudas un asari). nemeloshu, ka savilkaam pa diviem vismaz 10 kg paaris stundu laikaa sporta peec. visas atlaidaam deelj slinkuma uz tiiriishanu. tad noorienteejaamies uz zandartiem paseedeet pa nakti. uzrikteeju divus kluciishus (auklu spoliites) ar zivnieka bimbinjas sisteemu, ko nolaist zem laivas. un divus kaatus ko iemest taalaak no laivas. palikaam tur pat kur spietoja iebarotaas zivis apmeeram 4m dziljumaa. nez varbuut, ka nepareizi... neesmu lietprateejs. secinaajaam, ka nav ko kaa "maili" uzlikt, jo izmeers pa lielu visaam izfileeju un saliku taam copeneem, kas zem laivas - filejas. taam kuras metaam taalaak uzlikaam mazaakos plichus. kaadas 2h noseedeejaam un apnika (liidz 2.00). noleemaam tiit makshkjeres. velkot aaraa vienu fileju, kas bija zem laivas izraadiijaas, ka galaa ashuks uz pus kilo paareejie pa nulleem. nez, varbuut, ka driizaak uz riita pusi bija kas jaagaida, bet varbuut, ka jaaseezh bija lielaakaa dziljumaa pie kants...
Nu vismaz asarus un raudas pavilki Dēļ zandartiem jau nav vērts tik tālu braukt, tepat Ķīšezerā var dabūt. Vēl jau uz jūru nav aizbēguši, un izskatās, ka asari sāk nākt iekšā
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)