Tas līnis jau neko Bet labāk patika miega dziesmiņa
QuoteBush77 ()
Sēžu es no Varkaļu kanāla tilta apmēram 1km pa labi niedrēs, ja skatās braucot pa šoseju no Rīgas puses.
Man jau gan liekās ka tu sēdi Lielupē , ja kilometrs no tilta ,tas jau ir tikai kreisā pusē no Rīgas braucot.Tur kur savienojas ar Babītes ezeru pie līkuma.
Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…
Te mans iesācēja komplekts, vai ir kaut kas nepareizi apskatot bildes, vismaz par aprīkojumu dodiet norādījumus, jo labākās copes vietas Jūs jau tāpat neteiksiet, Copmaņi jau kā partizāni, olas griezīs nost, bet kur labi copējas neatklās!:)) Uzreiz varu teikt un pats saprotu, ka kāts un spole ir no lētā gala, bet es domāju, ka man kā iesācējam nekko dārgāku pagaidām nevajaga...
Džeki, toč gaidu padomus, mana pacietība drīz beigsies...un tad kāds atrausies...visticamāk sieva...:))
nu kāts Tev priekš parasta pludiņa ir vienkārši bomis ar tādu var uz jūru braukt. Es Tev ieteiktu pamēģināt uztaisīt parastu gruntsmakšķeri, svina vietā barotava, divas vai viena pavadiņa ar šiem pašiem āķīšiem, un provēt ko tādu darīt. zin, kā...baigi grūti ir šitā rakstot kaut ko ieteikt. Tev vajag paņemt līdzi uz copi kādu zinošu copmani, kurš visu parādīs, izstāstīs, ieteiks. Šobrīd Tu pats saviem spēkiem mēģini atklāt Ameriku Tev nav neviens pazīstams copmanis tuvumā Tev?
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Ir jau Copmaņi te man pazīstami...bet zini, ar tiem Copmaņiem arī kā ar bitēm...vieni kā vecenes slēpj savas vietas...otriem aizbrauksi līdzi un atpakaļ Tevi atvedīs totālā komā...nē, tad jau labāk es pats... Gan jau es tikšu kaut kā skaidrībā...nē grunteni es vēl neapgūšu...es gribu to pludiņu sakārtot, bet ko Tu īsti domā nosaucot manu makšķeri par bomi?...tā ir par smagu, par īsu priekš pludiņmakšķeres...? Varbūt vari man nosaukt aptuveni tos parametrus kādiem vajadzētu būt tieši kātam priekš nu normālas/labas pludiņmakšķeres...paldies
makšķere ar testu līdz 100 gramiem, nozīmē, ka tādu smagumu vari droši žvidzināt. šādu kātu varētu izmantot kā jau teicu copei jūrai, kur vajag tādus svinus lidināt, gruntsmakšķerei, vēl arī pludiņmakšķerei, copei uz dzīvo. parēķini cik Tev sanāk lielu smagumu lidināt - 7 grami pludiņs, 6-7 grami svins, plus pāris grami ēsma (ja liec piemēram naktstārpu), tas viss nepārsniedz 16 gramus. Līdz ar to arī kātu vajadzētu līdz gramiem 30 max. Tad varēsi iemest ērti, tālu (ja tas nepieciešams), precīzi, un baudīt jebkuru zivtiņu, ko vilksi ārā. Ar šo kātu vienīgi kā man šķiet, varētu apsēsties kaut kur pie lēpenēm, aiz tām sabarot pleķi uz līni, tur mēģināt trāpīt šo uzparikti, tā, lai āķis stāv uz grunts, bet svins ir kādus 2 cm virs grunts (iemet, kolīdz pludiņš guļ, velc ārā, pabīdi dziļumu drusciņ mazāku, ja guļ joprojām, turpini kamēr sāk stāvēt.)
Ok, rezumējums man pašam bišķi radies par pludiņmakšķerēšanu iesācējam - aukla, svins, pludiņš, griezulītis, āķis, ēsma, piebarošana man ir skaidra un tur es aptuveni daru visu tā kā jūs sakat, vienīgais Jūs manu makšķeri gan visi saucat par "bomi" priekš iesācēja pludiņmakšķeres, tas nozīmē, ka no nākamās algas es eju uz bodi un pērku kātu ar testu līdz 30g un tad uz priekšu....bāc kā es to spoli pārlikšu tad?...nu labi gan jau...velns, vēl atliek iemācīties īstos mezglus siet gan pie āķa, gan griezulīša...velns...kā to visu atcerēties... Klau džeki, bet ja Jūs manu makšķeri ar testu no 20-100g saucat par bomi priekš pludiņmakšķeres, a par kādu tad es to varu pārveidot?...grunteni?...jeb lai ir pludiņmakšķere un ņemu to līdzi, kad ar prāmi no Rīgas uz Stokholmu dodos un varu pa to laiku jūrā pacopēt...?paldies...
nu es jau saku, ka gruntenei tāds kāds ir pašā laikā. Nav jābaidās, ka salūzīs, var kaut vai zirgu nosist un kāts būs vesels Un nevajag jau to pirmo kātu nezcik dārgu. Aizej uz Salmo, tur man šķiet, ka šī paša taifun sērija ir arī priekš pludiņiem. Parunājies ar pārdevējiem, pasaki, ka vajag pašu lētāko kātiņu pludam, pastāsti viņiem apstākļus kādos copē un būs ok!
Labi Stāstniek paldies, sapratu, aizcilpošu līdz bodei... Bet Tu jau vari sākt gatavot paskaidrojumus kā no mana "bomja" uztaisīt grunteni, īsi detaļās un aprakstā kam secībā jātrodas uz auklas sākot no kāta gala kur sākas aukla Es no savas puses apsolos no nākamās reizes copes nobildēt savu lomu, lai Jūs varētu par to paņirgāties...
Protams Estēt...es Jūs Copmaņus pa gabalu pazīstu...piesmiesiet iesācēju ka nemetas! Nu nekas, ja es ar savu "bomi" (kamēr nopirkšu kaut ko atbilstošāku) noķeršu kaut ko vērā ņemamu, tad redzēsim, kurš smiesies pēdējais!!!
Doma ir iegādāties vienas vecas teleskopiskās makšķeres vietā mačkātu līdz 30 g testa. Vai tiešām šie kāti ir tikai baltajām zivīm, bet līnim labāk nē. Padalieties ar pieredzi un ieteikumiem!
Varēt jau var, bet mačkāts vairāk ir domāts tāliem metieniem. Līnis parasti atrodas tuvā distancē un aizaugušās vietās, tāpēc prasās tomēr cita veida kāts uz līņiem. Stingrāks. Kaut kā tā
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu nekas, ja es ar savu "bomi" (kamēr nopirkšu kaut ko atbilstošāku) noķeršu kaut ko vērā ņemamu, tad redzēsim, kurš smiesies pēdējais!!!
Ne asakas!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)