[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, Bebrs, kreisais, Zivnieks  
Pludiņmakšķerēšana
BorodaDatums: Sestdiena, 17.05.2014, 11:40 | Ziņa # 1006
Grupa: Dzēstās
Quote parcopi ()
Anatolijam viens 700gr līnis

Malacis Anatolijs! ja

parcopiDatums: Trešdiena, 21.05.2014, 08:31 | Ziņa # 1007
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Anatolija līnis alus

Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)

GussDatums: Pirmdiena, 26.05.2014, 14:39 | Ziņa # 1008
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 13
Reputācija: 0
Sveiki,

Doma ir iegādāties vienas vecas teleskopiskās makšķeres vietā mačkātu līdz 30 g testa.
Vai tiešām šie kāti ir tikai baltajām zivīm, bet līnim labāk nē.
Padalieties ar pieredzi un ieteikumiem!

Bush77Datums: Pirmdiena, 26.05.2014, 16:21 | Ziņa # 1009
Komentāri: 15
Puiši palīdziet.
Esmu jauniņais un no Jūsu - īstu copmaņu valodas 80% nesaprotu!
Protams, esmu sācis ar pludiņmakšķeri - kaut kāds garš izvelkams kāts ar riņķiem un spoli:)...Nu jau divus rītus esmu izbaudījis dabas skatus Varkaļu kanālā, taču no copes ne kā....viens maz asarītis kā mierinājums:((
Esmu it kā sagatavojies, piebaroju, uz āķa liku gan sliekas, gan baltos tārpus gan vienkārši maizi...bet ne kā...
Nu iesakiet jauniņajam kaut ko!!!...es toč gribu kaut ko normālu noķert...kāpēc veči blakus vilka ārā kaut ko lielāku, bet man pat necopē...:((
Iesakiet kaut ko, varbūt vieta ne tā, ēsma...liekas makšķere ir kārtībā...spole ir, aukla ir, pludiņš ir, svins ir, āķis ir, virtulītis ir...nu ko vēl vajag, lai es kaut ko noķertu....????HELP

Ziņojumu laboja Bush77 - Pirmdiena, 26.05.2014, 16:22

ZivnieksDatums: Pirmdiena, 26.05.2014, 16:24 | Ziņa # 1010
Stāstnieks
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3480
Reputācija: 41
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
pacietību :)
iesākumā jāsaprot kur Tu sēdi, kādi dziļumi? vai esi uzgājis kaut kādu krasta dziļuma kanti uz kures sēdi? ar ko Tu iebaro? Kas rakstīts uz makšķere? Cik resnas auklas izmanto? Kādus āķus liec? Kādas pavadiņas. nezinot ko dari nepareizi, ir grūti kaut ko ieteikt :)

Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!

Bush77Datums: Pirmdiena, 26.05.2014, 16:37 | Ziņa # 1011
Ok...pacietība pagaidām ir...bet nu jau izsīkst:)
Sēžu es no Varkaļu kanāla tilta apmēram 1km pa labi niedrēs, ja skatās braucot pa šoseju no Rīgas puses.
Dziļumi?...velns viņu zina...pie niedrēm dibenu redzu, bet metot uz vidu esmu licis dziļumu no 25cm līdz pat gandrīz 2m un pludiņš stāv (pludiņš!), tad jau saprotu, ka ir pat vēl dziļāks...pa labi pēc 10metriem vēl veči sēž, pa kreisi arī sēž...
Apskatīšu maksķeri pastāstīšu rīt kas uz tās rakstīts, auklas biezumu diez vai pateikšu...nu tāda...ne resna ne baigi smalka...pavadiņa?...kas tas tāds...tā ir tā auklas daļa no virtulīša līdz āķim?...tai vajadzētu būt tievākai?...āķis...paskatīšos mājās komplektā, bet āķi iedalās kaut kādos ciparu izmēros?...tāpat kā auklas?
Ā...klau veči, a piemēram ja pludiņš ir 7g, tad svina bumbiņām arī kopsummā jābūt 7g?...

Ziņojumu laboja Bush77 - Pirmdiena, 26.05.2014, 16:49

Bush77Datums: Pirmdiena, 26.05.2014, 16:44 | Ziņa # 1012
Puiši, varbūt Jūs vienkārši paši varētu man nosaukt visas tās lietas, kādām vajadzētu būt man kā iesācējam priekš pludiņmakšķeres?...
a kā piemēram ar balto tārpu, vai to jāliek vienu uz āķa vai vajaga visu āķi ar viņiem nokraut?...slieku ok, it kā saprotu, to vienu tikai var uzdabūt...:)...
Veči palīdziet, vārdsakot, ja nākamajā piegājienā es nesaķeršu kaut kādu zivi (vismaz vairāk par vienu mazu asarīti), tad mans pacietības mērs beigsies...un sieva dabūs ciest...:))

BorodaDatums: Pirmdiena, 26.05.2014, 16:55 | Ziņa # 1013
Quote Bush77 ()
Puiši, varbūt Jūs vienkārši paši varētu man nosaukt visas tās lietas, kādām vajadzētu būt man kā iesācējam priekš pludiņmakšķeres?...
a kā piemēram ar balto tārpu, vai to jāliek vienu uz āķa vai vajaga visu āķi ar viņiem nokraut?...slieku ok, it kā saprotu, to vienu tikai var uzdabūt...:)...
Veči palīdziet, vārdsakot, ja nākamajā piegājienā es nesaķeršu kaut kādu zivi (vismaz vairāk par vienu mazu asarīti), tad mans pacietības mērs beigsies...un sieva dabūs ciest...:))

Pamēģini fīderi. :) Vakar vakarā, līdz rītam 6.00 fīderis ielika pludam vienos vārtos.

BorodaDatums: Pirmdiena, 26.05.2014, 16:56 | Ziņa # 1014
Quote Guss ()
Vai tiešām šie kāti ir tikai baltajām zivīm, bet līnim labāk nē.

Līnim arī ok. :)

Bush77Datums: Pirmdiena, 26.05.2014, 16:57 | Ziņa # 1015
fīders?...kas tas tāds?...īsumā...

Ziņojumu laboja Bush77 - Pirmdiena, 26.05.2014, 16:57

ZivnieksDatums: Pirmdiena, 26.05.2014, 17:02 | Ziņa # 1016
Stāstnieks
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3480
Reputācija: 41
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
man ir aizdomas, ka dikti daudz dari šķērsām :)
Pludiņa būtība pa lielam ir ēsmu likt pie/uz grunts (tas gan arī no apstākļiem) Bet iemetot pludu kaut kur pofig kur, cerēt uz kaut ko būtu bezjēdzīgi. Tad barot arī ir bezjēdzīgi, jo tava barība guļ uz grunts, kur sasauc zivi, bet ja tavs tārps ir metru virs tā laukuma, tad tieši kāpēc lai viņu kāds ēstu? :) Un ja Tev ir rupji rīki, tad arī viss var būt slikti. Aizej mājās, atsūti visu, ko vari par saviem rīkiem. Un tālāk iesaku apskatīt copeslietas.lv copes raidījumus - makšķerēšanas noslēpumi, tu man liekas, ka NG ir pašu velnu pa pludiem izstāstijis - kur, kā, kas, uz ko, cik tālu uttt

Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!

BorodaDatums: Pirmdiena, 26.05.2014, 17:04 | Ziņa # 1017
Quote Bush77 ()
fīders?...kas tas tāds?...īsumā...

Tas ir tāds spec kātiņš ar spoli. Galā ir barotava un pavadiņa ar āķi. Paskaties www.feeder.lv. Paskaties N.Grabovska raidījumus. Kaut vai googlē iesit feeder. :)

Bush77Datums: Pirmdiena, 26.05.2014, 17:07 | Ziņa # 1018
eh...labi...apskatīšu savus ieročus ar visām lodēm...un mēģināšu brīvā brīdī palūrēt NG...
Bet vai es pareizi vismaz vienu sapratu - ja mana iebarošanas barība nokrīt uz grunts, tad es apmēram ar pluda palīdzību noskaidroju, kur ir grunts un tad apmēram lieku to dziļumu?...lai āķis ar slieku tur tuvumā tusē - tāda tā doma?...

Bush77Datums: Pirmdiena, 26.05.2014, 17:10 | Ziņa # 1019
ā...bāc tagad es sapratu, ko tas vecais 10metrus no manis meta kanālā pie zālēm un pēc 10 min jau vilka ārā kaut ko ievērojamu...ah tu vecais!!!
Bet fīderam jau pluda nav, tad tur tas kāta gals ir kā pluds?...tā sanāk laikam...

BorodaDatums: Pirmdiena, 26.05.2014, 17:22 | Ziņa # 1020
Quote Bush77 ()
Bet fīderam jau pluda nav, tad tur tas kāta gals ir kā pluds?...tā sanāk laikam...

Jā, copē skatās spicīti. Ja rauj, tirina, tad velc ārā. Vispār jau fīderi pārmet ik pa 3 min. :) Kā barība izskalojas, tā atkal uzlādē un pidžina atpakaļ - bet precīzi vienā un tajā pašā vietā. :) Nu apmēram. :)

Meklēšana:

Copyright Parcopi.lv © 2009

Epasts: parcopi@parcopi.lv