Biju vakar vakarā, pa nakti un šorīt Daugavā. Cerībā uz kādu zandartu ar maili. Nevienas copes nebija No rīta tik manīju, ka Zivnieks un viņa kolēģis ar spiņiem pa vienam nelielam laivā ievilka. A man pilnīgs aplauziens
Biju vakar vakarā, pa nakti un šorīt Daugavā. Cerībā uz kādu zandartu ar maili. Nevienas copes nebija No rīta tik manīju, ka Zivnieks un viņa kolēģis ar spiņiem pa vienam nelielam laivā ievilka. A man pilnīgs aplauziens
Zivnieks ir zivnieks.... Nekas, Anatolij, tev būs nākošreiz.
Uz ko copēji,slieka vai baltie? Kā vispār nav baigi aizaugusi tā vieta? Cik zinu,pirms gada pašvaki tur bija,zāles pāri galvai,un pie tās upītes pāris līņus izmocīju.
Un tad vēl cits stāsts. Lieta tāda,ka nedēļas beigās braucu uz laukiem,karpu dīķi.. Kā pareizi sagatavot pludiņa sistēmu,kādu pludiņu izvēlēties? Man padomā slaids un garš,aukla iet tikai caur apakšu.Apmēram šāds Kā tādu piestiprināt,ar stopariem būtu pareizi? Dziļums ap 2 m,karpas līdz 2 kg,pārsvarā 700-800 gr.
Kristish - uzliec vienu silikona stoporu, ar kuru regulēsi dziļumu un viss. Lai pluds brīvi slīd pa auklu no svina līdz stoporam Pludam nav ne vainas, sevišķi jau copējot dīķī! Ne asakas!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Biju no piektdienas vakarpuses līdz sestdienas pēcpustdienai pie Ruckas ezera .Vakarā iebaroju no laipas vienu vietiņu ar cerību ka pienāks zivis.Bet nekā ,pa nakti cope bija ļoti švaki tik sīkie kustināja pludiņus.Cik redzēju citus līdzīgi pa nakti gāja,viens bija dabujis 3.5kg karpu ,dažas karūsas un no rīta puses breksi ap 1kg.Pašam izdevās izvilkt karusu 560g un asari 320g ,vēl čupu ar raudām.Kā jau vienmēr atpūta pie ūdeņiem ir forša, it sevišķi ja mēnesi neesi copeni rokās turējis.
Pēdējās divas reizes biju tepat Daugavā, Ķengaraga pusē. Rezultāti diezgan bēdīgi, bet ne nožēlojami Kaut ko noķēru abas reizes, lielākās zivis ap 300gr
Visu iepriekšējo lasot ir jautājums. Pašlaik līņu copei izmantoju Okuma Astral 30-70g 4m, ļoti labs un viegls kātiņš. Bet doma ir iepirkt vēl vienu kātu. Doma ir max 4,5 m, jo garāki man liekas ir lieki, cenā līdz 80 eur. Varbūt kāds var padalīties ko skatīties (vArbūt lv inetā), t.i., marka un tests, gribas pēc iespējas smalkāku, bet ar testu virs/ap 50-70g.
Pag, pag - tās ir makšķeres? Vai fīderi? Makšķerei tests 50-70gr -tas ir bomis ar ko mierīgi kādu var noklapēt.