todien speciāli gājām uz vīķēm, jo priekš sālīšanas vajadzēja zināmu daudzumu saķert. ar smalkiem štrumiem tīri interesants tas pasākums sanāca:) treknas viņas tiešām ir. nezināju, ka treknākā no saldūdens zivīm.
te čaļi raksta, ka nav interesanti vislaik vilkt....nu, nez....es Peipī un Pērnavā esmu vilcis visu dienu nonstopā-nav ne vaines!! pat teiktu-patīkamas sajūtas:))) pārāk bieži jau tā nesanāk.
Zivis kādreiz vajag atvilkties tā kārtīgi, protams ka ne jau visas mājās jāstiepj un viss jāapēd. Īpaši laba sajūta ir ja labā copes reizē esi pats ekspermetējot un domājot atkodis uz ko un kā ķert.
Sveicināti. Vakar biju aizgājis līdz tuvajai upītei, paskatījos kāda ir situācija. Daudzas vietas ir atkusušas, un tā rezultātā uznāca baigā velme iemest kādu pludiņu iekšā. Vienīgi nezinu, kas ir ar ēsmām tieši šinī laikā, domāju ka mīkliņa, grūbas utt. īsti nestrādās pagaidām. Baltos pagaidām nebūs iespēja iegādāties, tapēc kāds varbūt varētu ieteikt ko, lai uzliek uz āķi. Loms pagaidām nav tik svarīgs, var būt raudiņa, asarītis. Galvenais ka pludiņš lēnām peld un ik pa laikam ir kāda smuka copīte.
Šodien jāiet mēģināt kādu zivtiņu piemānīt No rīta jānopērk baltie un motils. Mājās jāuztaisa mīkliņa, un tad jāprovē, ko viņas gribēs labāk. Jāpārliecinās par copes kalendāra mānīšanos. Jo rāda ka copes vispār nebūs
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Tā kā esmu jauniņais visā šijā dzīves veidā/ sportā/ hobija (nu kas nu kuram tuvāks) Man tas vairāk ir kļuvis kā dzīves veids. Ar nopietnu makšķerēšanu darbošos 4 sezonu, un pirmo reizi marta mēnesī biju makšķerēt upē, tāpēc neizvēlējos īsto aprīkojumu (no kļūdām mācās). upīte apmēram 2.5-3m plata un +/- 2m dziļa, staume liela šodien bija un ar 7 gramu pludiņu neko nespēju izdarīt. Vakarā vai rīt jājiet ar grunteni, feederi pasēdēt, pēc manām domām ar tiem rīkiem gan vajadzētu ķerties, un straume nekaitēs. Tādās straumēs nēesmu vēl makšķerējis un domāju, ka būs lielisks praktiskais treniņš, un arī iemaņas par pavadiņām, svariem utt. iegūšu. Varbūt kādam ir ieteikumi turpmākai dzīvei, ko tādās vietās labāk izmantot saistībā ar pludiņmakšķerēšanu, kā nekā forumu sadaļā tieši pa to
jannkkelis iesaku pavērties NG raidījumos, sākot no pašiem pirmajiem raidījumiem...tur ļoti daudz atziņas iegūsi, ko varēsi sasaistīt kopā ar savu copes vietu un paplašināsi savu redzes loku par lietām, par kurām līdz šim pat varbūt nebūsi iedomājies...
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Ar pludiņu ar var papludināt pa straumi, bet tad tas jādara savādāk. Vari paskatīties Grabovska raidījumu. Šādi ir visvieglāk straumē
Ir arī vēl citas metodes un speciāli pludiņi straumei. Principā straumē ir visvieglāk darboties, ja svins guļ uz grunts un pluds to nedaudz stumj pa grunti uz priekšu ar visu pavadu un ēsmu. Noskaties video, gan sapratīsi arī kā vēl var paeksperimentēt
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
pats gan nekāds pludiņņieks neesmu (tikai vasarā uz dzīvo) bet man liekas, ka 2m dziļā upē ar 7g pludu problēmām nevajadzētu būt....varbūt kaut kā ne tā esi sistēmu sasējis, vai arī straume tik tiešām ir ārprātīga, bet ja tā, tad ar grunteni nekāda sviestmaize tur ar nesanāks....iesaku pastaigāt pa to pašu upīti un atrast kādu atstraumes posmiņu un tur ar pludu būs tieši tas, kas prasās
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!