... Pavadiņa 0,14mm. Mēģināju gan no grunts, gan pusūdenī - nekā! ...
Parupja Tev, priekš šī laika , tā padarīšana. Pat fīderim nākas nolaisties līdz 0,1mm pavadiņai un 18 nummura āķim, lai kaut ko noķertu, kur nu vēl pludam.
.. bet cik zinu tad rudenī barību stirpi atšķaida ar zemi, lai nebūtu tik spēcīgs aromāts :)
Ar zemi gan vairāk atšķaida lai nebūtu tik barojoša. Kā raksta NG tad šajā laikā var iztikt gandrīz ar pliku zemi pievienojot aromatizatorus un protams "gaļu" un motilītis pie iebarojumā un uz āķa jau būtu īsti laikā.
Parupja Tev, priekš šī laika , tā padarīšana. Pat fīderim nākas nolaisties līdz 0,1mm pavadiņai un 18 nummura āķim, lai kaut ko noķertu, kur nu vēl pludam.
Paldies! Tieši arī bija doma par to, ka vajag mazāka diametra pavadiņu, iespējams arī pamatauklu. Āķi tik mazi laikam man nemaz nav, vajadzēs iepirkt
Es vēlā rudenī arī nemāku ar pludu neko prātīgu noķert, tāpēc mēģinu ķert plēsīgās zivis Pludiņu pietaupu pavasarim-vasarai Bet nu jā, tieši ar Eduku šodien runājām par šo tēmu. Vajag neliela diametra pamatauklu, pavadiņu ne resnāku par 0,1mm un mazu āķīti, tad arī kaut ko varēs piemānīt Iespējams
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Tikko no Buļļupes. Šoreiz uzliku maziņu āķīti, pavadiņu 0,1mm un atkal iebaroju ar Salmo raudu. Klāt liku arī zemi. Sākumā copes ni un ni Tad sāku likt maziņu kumosiņu. Mazu mīklas bumbiņu, vai vienu mazu mušu kāpuru, tā sāka ķerties raudas ap 200gr! Kā uzliku lielāku kumosu, tā atkal ņikā! Ņēma gandrīz no pašas grunts, kopā dabūju 11raudas. Varēja vairāk, bet es vēlāk pārslēdzos uz spiningu. Jāsaka, ka velti, jo dabūju tikai vienu asari Laikam raudu noslēpums atklāts! Nepietiek ar smalkiem rīkiem, vajag vēl mazu kumosiņu, acīmredzot vēlā rudenī tas viņām patīk labāk