Cik ilgs laiks paiet no tikko noķertas zivs līdz tārpiem?
Paturi to zivi saulē un papūdē. Kad mušas savu darbu izdarīs, tad pēc pāris nedēļām(varbūt ātrāk, viss atkarīgs no laika apstākļiem un cik ļoti kāpuriem patiks tā zivs) būs jau normāla izmēra kāpuri. Bet nu smaka nav patīkama
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Man bija Tica Aries kaut kāda tur. Nokalpoja trīs gadus, bet es arī saudzīgi pret to neizturējos Nevaru nevienu sliktu vārdu pateikt. Vispār Ticas spoles patīk
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
man ir divas vismaz piecgadīgas salmo (elite) darbojas skaņa gan šosezon nav vairs tā labākā un arī negriežas vairs tik viegli kā agrāk. bet tas varbūt tāpēc, ka pirms pavasara iedevu salmo servisā, lai iztīra salabo :P gruntenēm un pludiņmakšķerēm būs ok, bet špiņiem jāskatās kas jauns. pēdējais spoles pirciens man ir viena Shimano HYPERLOOP RB un viena EXAGE FC. redzēs kā šīs markas kalpo. hyperloops mikrodžigam - un nav nekāda vaina. bet nu vispār viņa tika pirkta mazmakšķerītei.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Eerglis Es parasti enkurojos dziļumā.Tad metu uz sēkļa un izstrādāju "kantīti".Līdaka parasti atrodās uz kantītes.Bieži arī dziļumā.Paskaties uz līdakas galvas kā acis novietotas.Pēc tām var noteikt ,ka šamās medī no apakšas.Tobiš,viņām patīk slēpties tuvāk gultnei,lai ēsma iet virs viņas.Līdaku vietas ir jāatkož.Jo ne visās vietās šamām patīk tusēt. :))
baigi arī jāskatās, kas tā par kanti un kādas struktūras. ja ir stāva siena, kas apaugusi ar visādiem gliemežiem un citādām riebīgām radībām, tad tikai un vienīgi stāvot dziļumā un metot uz seklumu, i to prātīgi. Ja kants ir gara un lēzena, tad mierīgi var stāvēt kants augšā un iztaustīt kanti no apakšgala. Mana pieredze, strādājot ar dzīvo, gan, ir, ka līdaka pārsvarā uzturās kants vidus daļā, drusku uz apakš galu - kā jau urmaas minēja. atliek tikai viņu mācēt paņemt man ir zināms viens vīriņš, kas ķīšezerā nostājās kants tuvumā un visu dienu to tik vien dara kā mētā iespaidīga izmēra gumijas pa ezera lielajiem dziļumiem - bieži paliek tukšā, bet ja ir, tad līdaka pavisam noteikti nav pat tuvu zemmēram
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!