Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Citu bilžu nav! Ezerā kur ķerti dzīvo šaurspīlu vēži, bet šis man izskatās pēc platspīļu, nu nezinu!
Man par procentiem 95 pēc šaurspīļu izskatījās, jo: korpuss (galvkrūtis) izskatās, ka ir raupjš/ass; spīlei pirksti bez platspīļniekam raksturīgajiem robiem - izskatās, ka diezgan cieši piegulst saspiežot...
Starp citu, šodien pirmā vēžu oficiālās sezonas diena! Es gan vēl dažas dienas vismaz netaisos to atklāt ... Bet nu kaut pāris reizes būs jāiztaisās pavēžot!
Darīt ņefig. Invazīva un agresīva suga, tikai nesakārtotās likumdošanas dēļ nedrīkst tos ķert, vai drīkst tikai Salacā ar licenci. Kaut vajadzētu atļaut visur tos importniekus ķert. Kas interesanti ar otru invazīvo sugu , dzeloņvaigu vēžiem - šamējiem ļoti kritusies populācija tādās vietās kā Vecdaugava un Daugava. Vai slimība kāda, vai vēl kas. Nez.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
baumu līmenī ir dzirdēts, ka licenzes Salacā nedodot... kāds moš zin konkrētāk?? par dzeloņvaidzniekiem ar ir dzirdēts par slimību kādu, kaut pirms tam visi domāja, ka šamos neķer nekādas kaites...moška eduks ko var iekomentēt.
baumu līmenī ir dzirdēts, ka licenzes Salacā nedodot... kāds moš zin konkrētāk?? par dzeloņvaidzniekiem ar ir dzirdēts par slimību kādu, kaut pirms tam visi domāja, ka šamos neķer nekādas kaites...moška eduks ko var iekomentēt.
Par dzeloņvaigiem tā ir, ka lietuviešu zinātnieki jau ap 2 gadiem mēģina saprast, kas tas par bacili, kas pie šamiem izpļāvis vairākās ūdenstilpēs iepriekš šķiet ne ar ko neņemamos vēžu pārstāvjus. Iespējams arī pie mums šur tur šie šo bacili būs nhorāvuši, bet uzsvēršu, ka oficiālas, šo faktu apstiprinošas (par Latviju) informācijas man nav...