šorīt atradu vēžošanas blakusproduktu-piesūkusies ērce....un maita taisni pie reproduktīvā orgāna:( pagājušogad vienā reizē nolasīju 12 gab., labi ka nebij piesūkušās. ar plikiem stilbiem vicojot laikus pamanīju, kaut gan viņām manās spalvās ir kur bēdzināties:) jācer, ka šī nebūs pēdējā vēžošanas sezona:))
Man viens čoms savā dīķi salaida ap 500gb, bet visi pazuda. Vai nu nomira, vai aizrāpoja kaut kur Bet tur viņiem nepatika Man senci mīl ērces, ļoti bieži lien klāt. Man kaut kā tfu tfu tfu, samērā reti mēģina uzbrukt un laicīgi pamanu. Piesūkušās ir bijušas tikai trīs
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
un par reproduktīvajiem orgāniem, vispār šermuļi uzmetās...
varu saprast kapraci , vienreiz mūžā man ar bija tāpat pa ceļam uz copi piesūkusies, bikini zonā tā teikt :D, bračka pēctam teica, ka jautrāku šovu kā es viņu centos dabūt laukā mūžā nav redzējis, norēcās līks, bet man gan noskaņojums uz copi bija sabojāts. Bet nu nekas, redz pēc tā atgadījuma bērns tomēr sanāca ...
Quote (eduks) Kretiņam tieši pa diametru ir stienītis ar cilpu centrā, tai cilpā ievērta spraužam adata(saspraude) tā ar kuru piem.biksēs gumiju ievelk.Un tad uz tās spraužamadatas uzsprauž ēsmu.Ļoti viegli samainīt gaļu,kura jāmaina diezgan bieži,un ir gartantija ,ka ēsma vienmēr būs pa vidu krētiņam
A tā gan ir baigā fīča, ko kautkā palaidu garām... Mūžu dzīvo, mūžu mācies...
Brīnos, ka neviens par šito neizsakās, manuprāt, pēdējais solis universāla krītiņa pagatavošanā. Pirmkārt, ēsma tiešām būs pa centru, un pat viltīgākie vēži nespēs to aizstiept uz krītiņa maliņu, lai nesodīti (sēžot uz pašas krītiņa malas) paēstu. Uzreiz atkrīt tā problēma, ka akmens (vai cits svars) jācenšas novietot turpat pie ēsmas, lai ēsmu vēži nevarētu pastiept.Uz saspraudes var ļoti vienkārši noņemt/pamainīt ēsmu bez nekādām problēmām. Stieplīte, kas nostiepta pa krītiņa diametru, nekādi netraucē krītiņa ekspluatācijas ērtību. Vēlākais nākamgad, kautkas līdzīgs būs uztaisīts arī maniem krītiņiem! :)Vienīgais izņēmums ir, ka to var nedarīt tiem krītiņiem, kas ir ar sieniņu, bet parastajiem noteikti ļoti labs "know how"...
es vienmēr (cik nu esmu darījis) ēsmu pašā centrā piesienu ar striķa, vai auklas galu, un nekādu probēlmu nav bijis, protams, ka ar adatu būtu ērtāk, bet nu iztikt var
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
nu, nez, Eduk-man gana labs liekas krīts, ko šeit nošpikoju un uzbūvēju! ēsmu ar drāti piestiprinu, kam gali slīpi nogriezti, lai asi sanāk un krievu ( п ) burta formā salocu un feini pa centru piestiprinu. stieple labi lokas un galus noloku virs ēsmas, lai neaizvelk! gaļu jau viņi, manuprāt, sukā visādu, ka tik svaiga-vai zivs, kaķa, bebra , žurkas vai cilvja.
Šodien ar Jutrixu, kamēr makšķerējām, bijām netālu ielikuši vēžu murdiņu ar septiņiem sagraizītiem ruduļiem. Kad braucām prom, tad murdiņu izvilkām, bija kaut kur 22:30 un iekšā bija viens vēzis, bet tīri sakarīga izmēra!
Vēžuks pēc fotosesijas tika atbrīvots! Kad izbraucām krastā, tur viens lasīja vēžus ar rokām spainītī, ar jaudīgu lukturi. Nesen bija atnācis, jau divus bija atradis
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Saknaibija ar ne pajokam Sakām ap 12.00 vēžot,vieta slepena Esma reņģe un vista,bet reņģe vistai ielika vienos vārtos,labi paķērām arī ar rokām un ķersana ar rokām protams ir interesantāka.Satikām arī vēl pāris kompānijas vēžu kārotāju,sadalijām teritorijas un uz priekšu Lai nu nebija lielo vēžu,toties videja kalibra bija daudz,bet tādu pasīku ar nebija,acīmredzot aug viņi ātri.Pēc pāris nedēļām laidīšu atkal,patīk ķert adrenalīnu un vēžus
Kapraci domāju ka vēži tur izmiruši diemžēl,līdzīgs gadijums bija radiniekam,šogad vēžu tur vairs viņa dīķī nav.Bija pasmaga ziema un laikam izsmakuši.
Vakar vakarā bijām ar bračku uz pārs stundām, kā ierasts līdz desmitiem. Līda labi, bet lielo nedaudz, pārsvarā vidēja izmēra + vēl pāris duči izlaisto siķmaņu. Lomā visai daudz mātīšu, daļu no kurām palaidām. Paturējām 70 gab, jo rīt mums ar kundzi kāzu gadadiena un ciemiņi nāks ...