[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: eduks, Zivinens, kapracis  
Vēžotāju pļāpātava
kapracisDatums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 13:58 | Ziņa # 616
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1233
Reputācija: 26
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
gribēju uzprasīt vīriem ar pieredzi-cik bieži murdiņus pārbauda? pats neesmu darbojies. tik vienu reizi, bet tad no sākuma iemetām un beigās izcēlām, jo nebij laika-ar krītiem visu laiku bij jāņemas.

eduksDatums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 15:13 | Ziņa # 617
Vēžu cienītājs-makšķernieks
Komentāri: 1377
Reputācija: 15
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba Kluba Vadiba Kluba Vadiba
Quote (kapracis)
gribēju uzprasīt vīriem ar pieredzi-cik bieži murdiņus pārbauda?

Pat pie ļoti labas vēžu aktivitātes neieteiktu vairāk kā 2-reiz visā vēžošanas sesijā (tas domāts vakars + nakts), mans domāt, ka biežāk nevajadzētu gan. Tāpēc jau man tik ļoti patīk ķert ar krītiņiem, ka var biežāk pārbaudīt...

Visgaršīgākā zivs ir tā, kas ir uz galda!

eduksDatums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 15:21 | Ziņa # 618
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba Kluba Vadiba Kluba Vadiba
Zb inboksā jau tā reklāma:
http://www.tallink.lv/lv....RAYFISH
:D

kapracisDatums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 15:28 | Ziņa # 619
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
vakar vēžojot man bij pamaz karūsas, bet bij viens asarēns. nolēmu pamēģināt, kaut biju lasījis, ka vēži labāk grib karpveidīgās. tak bij nosukājuši asareli līdz kaulam. laikam baigā badā bij:))

eduksDatums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 16:09 | Ziņa # 620
Pie bada rij visu gan, ka tik puslīdz svaiga :) ... Karpveidīgā zivs kā ēsma ir domāts kā universāls variants, kas parasti nostrādā visur, bet tas neatceļ izņēmumu iespējas...

parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 16:55 | Ziņa # 621
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Nākamreiz vēžus ķeršu ar spiningu, tā man sanāk labāk :D

Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)

romcxDatums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 23:45 | Ziņa # 622
Grupa: Vēžotāji
Komentāri: 5
Reputācija: 0
Kluba Vadiba
Varbūt stulbs jautajums no manis, bet uzdošu. Vai tā var but ka upēs nav lielo vēžu, jo es jau otro gadu eju vēžot uz vienu no Lielupes pietekām un lielo vēžu nav, tikai sīkie. Pēc loģikas jābūt ir arī lielajiem, jo kur tad rodas mazie :)
Ķēru gan ar murdiniem, gan ar krītiņiem un rokām.

eduksDatums: Piektdiena, 05.08.2011, 00:03 | Ziņa # 623
Romcx :D tu esi viens no daudzajiem, kas uz šo tikuši (īpaši, ja runa par Lielupi)... Tev tur ir darīšana ar dzeloņvaigu vēžiem - guga, kas lielus izmērus arī nesasniedz, lielākie (ļoti reti) ap 12 cm garumā, bet pārsvarā daudz mazāki... Tāpēc tavs jautājums nebija gan stulbs, vnk nezināšana. Saki lūdzu, vai tā nav Mēmele, kur tu šos ķer, tur kā reiz taisās mūsējie uz tusu ;) :D ... Pēdājais jautājums nopietni, ja nevēlies atbildēt tepat, tad uzsit man uz privāto, lūdzu, informācijai - taisīsim savu "brakaru rokasgrāmatu" par vēžu izplatības vietām ;) ;) :D ...

eduksDatums: Piektdiena, 05.08.2011, 00:06 | Ziņa # 624
Tiko, pastkasti tīrīdams, uzdūros uz vienu vecu saraksti ar kādu vēžotāju no tiem laikiem, kad tiko sāku pa jaunam un nopietni pievērsties vēžošanai un kad daudz ko vēl pat nezināju. Var teikt, ka pirmie ieteikumi no cilvēka no malas, kam ir pieredze vēžošanā. Atļaušos publicēt pāris koriģētas atkāpes, vnk varbūt interesanti palasīt :) :
"Es parasti vēžoju tikai ar krētiņiem un no laivas. Uz kēriņiem gan zivi nelieku,jo to ātri noplosa.Visefektīvākais ir kaķis vai lapsa. Bet ja padomā ka pašam tas vēzis jāēd un tas smirdoņa jānodīrā tad tas skaidrā nav izdarāms.Tāpēc izmantoju stirnāža (buka) subproduktus piem. plaušas,vēdera plēves un tt.Kretiņam tieši pa diametru ir stienītis ar cilpu centrā, tai cilpā ievērta spraužam adata(saspraude) tā ar kuru piem.biksēs gumiju ievelk.Un tad uz tās spraužamadatas uzsprauž ēsmu.Ļoti viegli samainīt gaļu,kura jāmaina diezgan bieži,un ir gartantija ,ka ēsma vienmēr būs pa vidu krētiņam,Samainīto gaļu kuru noņem nekad nedrīkst mest turpat atpakaļ ūdenī,jo tad rezultātā vieta kurā liec krētiņus tiks piemētāta ar ēsmu un vēži vairs nekoncentrēsies uz to,kas krētiņā.Apgalvojums par to,ka gaļu pirms tam vajagot iepūdēt ir pilnīgas muļķības.Gluži pretēji gaļu vajag svaigu un jo asiņaināka jo labāk. un iespēju robežās labāk izmantot gaļu kura nav bijusi sasaldēta.Vēžošanā man pieredze liela.
Esmu no Valmieras .Padomju laikā bieži braucu uz Krieviju,opočku vēžot ,pēc 92.g.braukāju uz Ušuru Gulbenes rajons. Esmu bijis Zvirgzdu ezerā,kurzemē,cēsu raj Riebiņā.Valmieras raj.Ezermuižas ezerā.un protams Vaidavas ezerā un varu apliecināt ,ka pagājušogadu Vaidavā vēl vēži bija ,bet pāris nedēļu atpakaļ vairs neviena."

eduksDatums: Piektdiena, 05.08.2011, 00:11 | Ziņa # 625
Quote (eduks)
Kretiņam tieši pa diametru ir stienītis ar cilpu centrā, tai cilpā ievērta spraužam adata(saspraude) tā ar kuru piem.biksēs gumiju ievelk.Un tad uz tās spraužamadatas uzsprauž ēsmu.Ļoti viegli samainīt gaļu,kura jāmaina diezgan bieži,un ir gartantija ,ka ēsma vienmēr būs pa vidu krētiņam

A tā gan ir baigā fīča, ko kautkā palaidu garām... Mūžu dzīvo, mūžu mācies... Es jau arī ļoti daudz ko nezinu par vēžošanu, lai jebko apgūtu pilnībā, vajadzīgi daudz, daudz gadi...

romcxDatums: Piektdiena, 05.08.2011, 00:21 | Ziņa # 626
Grupa: Vēžotāji
Komentāri: 5
Reputācija: 0
Kluba Vadiba
eduks,

Ziņojumu laboja romcx - Piektdiena, 05.08.2011, 00:24

kapracisDatums: Piektdiena, 05.08.2011, 10:27 | Ziņa # 627
vakar vakarā ieliku 4 murdiņus vienā dīķelī, kurā pirms 20 gadiem čoms bij ielaidis vēžus. kaimiņpuika teica, ka pirms 5 gadiem bij dabūjis tur smukus vēžus. tad nu es uztaisīju kontroli. bet....nebij neviens. ēsma-zivs un akna.
tad nu rodas retorisks jautiens-kur šamie palikuši??
vēzis var tāpat kā zivs dēļ skābekļa trūkuma izbeigties, jo pēdējos 2 gadus tak zivis slāpa? kaut gan sīkās zivteles redzēju ka dzīvojas tur.

Ziņojumu laboja kapracis - Piektdiena, 05.08.2011, 11:24

ZivinensDatums: Piektdiena, 05.08.2011, 10:50 | Ziņa # 628
Rūdīts copmanis
Komentāri: 1073
Reputācija: 13
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba Kluba Vadiba
Vakar biju signālniekus ķert,garāka atskaite būs rītdien. 250 apmēram saķēram,lielo nebija.

parcopiDatums: Piektdiena, 05.08.2011, 11:36 | Ziņa # 629
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Quote (kapracis)
rezultātā tiku pie 128 vēžiem

Quote (Zivinens)
250 apmēram saķēram

Viens vēzis, vot tas ir loms! :D vezis

Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)

kapracisDatums: Piektdiena, 05.08.2011, 15:26 | Ziņa # 630
biju uzdevis jautienu, bet par cik sanāca iepriekšējās lpp beigās, tad laikam nepamanīja...:)

vakar vakarā ieliku 4 murdiņus vienā dīķelī, kurā pirms 20 gadiem čoms bij ielaidis vēžus. kaimiņpuika teica, ka pirms 5 gadiem bij dabūjis tur smukus vēžus. tad nu es uztaisīju kontroli. bet....nebij neviens. ēsma-zivs un akna.
tad nu rodas retorisks jautiens-kur šamie palikuši??
vēzis var tāpat kā zivs dēļ skābekļa trūkuma izbeigties, jo pēdējos 2 gadus tak zivis slāpa? kaut gan sīkās zivteles redzēju ka dzīvojas tur.

Meklēšana:

Copyright Parcopi.lv © 2009

Epasts: parcopi@parcopi.lv