Nu ko, nav vairs ilgi jāgaida arī vēžošanas sezonas atklāšana! prieks
Dzeloņvaigu vēžu sezona man parasti sākas maija šakumā, 1.-4. maija svētkos, bet līdz vietējo vēžu ķeršanai vēl biku jāpagaida, t.i. līdz jūlija sākumam...
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Vakar ar čomiem, sēžot pie upes, tieši domājām - cik forši būtu pavēžot! Vēl gan jāpaciešās! plaude
Man vēl ciesties atliek pavisam nedaudz līdz tradicionālajai sezonas pirmsatklāšanai. Maija svētkos tradicionāli ķeru dzeloņvaigu vēžus vienu vakaru, lai nav tik ilga un mokoša gaidīšana līdz jūlijam, kad notiek īstā sezonas atklāšana .
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu varu pačukstēt, ka sezona atklāta, kā ierasts un iegājies gadu no gada, ar dzeloņvaigu vēžu ķeršanu. Ūdens iesilis labi, tāpēc šie bija visai aktīvi un pirmie kāpieni vēl pirms tumsiņa. Darbojos ar 3 krītiņiem un 2 spraudeņiem. Sākumā vēži tīri neko uzkāpa uz krītiņiem, tad nākamajā brīdī bija labi salasāmi ap spraudeņiem un pēcāk atkal atkāpās uz dziļuma kanti, vēl pāris reizes labi iekāpjot krītiņos. Runājot par izmēriem, nu kā jau dzeloņvaigu vēžiem, tie nav nekādi dižie, bet priekš šīs sugas bija tīri neko, lai gan mazo bija laikam vairāk, daudzus atpakaļ izmetu, jo nu pārāk maziņi bija. Kā beidzās pirmais aktivitātes vilnis, ap kādiem 23.00, tā devos mājās, sezonas atklāšanai jau pietika... Laiciņš bija foršs, daba + pāris aliņi par sezonas atklāšanu... Nu vispār esmu apmierināts, tagad jāgaida līdz jūlijam jau nopietnāku kukaiņu ķeršana !
No piektdienas uz sestdienu atklāju vēžošanas sezonu! Loms nebija liels, uz trijiem ar padsmit krītiņiem, dabūjām 42gb, bet toties sezona atklāta, par to arī vislielākais prieks! Tagad jāgaida jūlijs un tad jau varēs nopietni ķerties klāt šai jaukajai nodarbei!
Nav neatrisināmu problēmu, ir nepatīkami risinājumi ...
Mans domāt, ka pārāk spoža nav , nu parasti tā šādi mēģinājumi beidzas maija beigu-jūnija sākuma daļā ... Vēžu laiks sāksies ap jūlija sākumu, bet lielākie lomi, tomēr, būs ap augusta beigu daļu...