Aicinu iepazīties ar manu rakstu par jauno Latvijas vēžu sugu - dzeloņvaigu vēzi (Orconectes Limosus), kurš izvietots šajā pašā lapā, skatīt var šeit: http://parcopi.lv/publ/5-1-0-20
ka jau piemineju viena no temam ka viena vieta kur es keru vezus tur ir "mazi platspilu vezi"!! tie nav ne platspilu vezi ne saurspilu ne dzelonvaiga vezi ne signalspilu vezi!! ka man skiet es jau piemineju velvienu vezu sugu par kuru nav seviski daudz informacijas so sugu deve par Ziemeļu purva pundurvēzi !!!
mazliet info!!! Ziemeļu purva pundurvēzis pēc vēsturiskām ziņām ieviests Latvijā pirms 125 gadiem no Skandināvijas ziemeļiem. Agrāk to sauca par akmens vēzi. Tēviņš ar mātīti vienāda lielumā, ar sīkām spīlītēm. Pieaudzis vēzis sasniedz 8 - 9 cm garumu. Krāsa iesarkana, ar sīkām kārpiņām uz muguras un sāniem. Visvairāk sastopami Ziemeļlatvijas upēs un ezeros.
visu laiku neatstaj doma ka tie ir tie vezi!!
Pievienots (28.07.2009, 21:32) --------------------------------------------- Ziemeļu purva pundurvēzis (Astacus teorrentium)
Nu un kā ar šiem? Latvijā jau pieņemta kā oficiāla Latvijā dzīvojoša vēžu suga Ķīnas Cimdiņkrabis , diezgan dīvains kukainis , bet nu dzirdēju ka garšīgs Varbūt kādam ir paveicies šo citplanētieti noķert ?
šitie ir diezgan daudz čoms aizpagājušo vasar ķīšezera kanālā šito ar džigu aizķēra kā arī paziņām, kas ar murdu lietām nodarbojas, šitie briesmoņi Daugavā trāpās itin bieži
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)