Tāpat kā nelielu palīglīdzekli Latvijā mītošo vēžu sugu noteikšanai varam piedāvāt mūsu mājaslapas rakstu sadaļā publicēto rakstu par Latvijā mītošo vēžu sugu noteikšanu
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
ediijs, palasies tak šeit vēžotāju sadaļā- tur viss krustu šķērsu ir sarakstīts par vēžiem, ķeršanu utt. Eduks visu savos rakstos pasniedz kā uz paplātes, tik jābūt pašam gribai to paņemt. es pats no šejienes visas gudrības esmu smēlies un tagad varu diezgan gudri par šo tēmu runāt saviesīgos pasākumos:))
šodien atpūtāmies pie viena privāta ūdeņa un grābjot peldvietā pretīgās zāles ar grābekli izgrābās vairāki mazi līņa bērni un daudz vēžu dažādos izmēros un stāvokļos.
te pamestās čaulas:
te mazi un lieli rakari:
un te tā zaļā pretīgā zāle, kas vienmēr vizuli pārvērš par zaļu pļeku tažu izskatās, ka vēžiem tā zaļā pļeka iet pie dūšas:
dārgie vēžu speciālisti. pasakiet man lūdzu kas tiem vēžiem ir par sugu? kas tie tādi īsti ir? saimnieks esot laidis iekšā šaurspīļniekus, taču man ir aizdomas, ka tās spīles tādas ne visai šauras... kaut kad iekrāmēšu arī video ar dzīvu mīkstu vēzi, kas nesen mainījis čaulu.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!