Urmaas laikam iemācijies bušu valodu Apsveicu MRK!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
mēs atkal vakar bijām slepenajā vietā ovīšos. kaut kas jau ņēma pamazām pa gaismu un tas deva stimulu nebeigt copi, lai dotos vēdzelēs. turpinājām arī pa tumsu. kā iestājās tumsa tā uz 3 kātiem neviens aplis nebija pa tukšo ne man, ne kolēģim. izmērs sūdīgs, bet process pa pirmo. pa retam arī kāda smukāka bute. biju arī iebridis ar brienambiksēm un metu tālu tālu, bet jēgas no tā nebija. pat sliktāk kā tur pat pie krasta. drusku pastaigāju arī ar jiga sistēmu, kurai uzlikta garnele un reņģes fileja. nu ne kā ar to neveicās. vienā brīdī man beidzās kilograms garneļu. uz reņģi izbesīja, jo nekas labāk uz viņu neņēma un juka ārā, krita nost no āķa utt. tad ķēros klāt slepenajai ēsmai, kura bija paņemta līdz priekš vēdzelēm. lielie zemūdens naktstārpi jeb deviņači. aizgājja uz urrā, jo par ēsmas maiņu vari aizmirst mūžīgais dzinējs. izrauj dažam labam kaut 5reiz no kuņģa un met atpakaļ parēķinājām, ka varētu pat būt finansiāli izdevīgāk kā garnele... sākām copi ap 12:00, beidzām 24:00, tātad 12h kopā man 9 kg, kolēģim 6kg beidzot izdevās paķert butes tā, ka prieks. cope neaprāvās ap tiem 24:00, viss notika, taču likās, ka pietiek.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ar savu debiju bušu ķeršanas sacensībās esmu apmierināts. Mērķis bija no 31 komandas iekļūt 10-niekā. Palikām 6.-tie. Startējām ar Andri zem MRK karoga kā komanda ar trešo numuru. Patiesībā iepatikās, savas kļūdas sapratām, mēģināsim vēl. Kaut kādu maziņu mani kolēģis iemūžinājis.
Tad nu tā, pēdējie sagatavošanās darbi un jautājumi pirms rītdienas Rīki aprīkoti, viss pārējais arī, izņemot- ēsmu un vietu uz kurieni doties Kādi ieteikumi: 1) Lūžņa, Oviši, Miķeļbāka? 2) Ēsma- garnele, reņģe, brētliņa, kas vēl? P.S. Cope no 6dienaas rīta plkst. +/- 6:00- 20:00. Dodos pirmo reizi uz jūru, tad nu noder ikviens ieteikums + vietas izvele pamatojoties uz laika prognozi?
iesaku paķert kādus pāris dzīvus (vismaz jēlus) nēģus kā ēsmu. ar kumāsiņa lielumu varēsi regulēt butes izmēru uz āķa. nekrīt nost un var izmantot vairākkārt. kad bute ierijusi ēsmu līdz "galam" tad negriez ar nazi iebāz pirkstu aiz žaunas un atrauj. tā ir ātrāk un drošāk, ka nav jāpārsien āķis. šo 6dien būs tāds pats laiks kā bija pagājušo 6dien, kad biju ovišos no raga gala uz ventspils pusi gandrīz pretī bākai. bija ļoti ok. cope sākās ar tumsu, bet šis tas bija arī pa dienu. iekšā brist nav jēgas. pavēro pa gaismu kur jūrā vilnis uzmetās uz tuvākā sēkļa, tur kur vilnis beidz putot, tur arī met. vai arī iemet tur kur puto un pavelc, lai ēsma sanāk tajās vērpešu beigās. tur vilnis vanda smilti un bute gaida bonusiņus. ne asakas!
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!